Start-up

Protein Evolution: Η startup με τα ένζυμα τεχνητής νοημοσύνης που "τρώνε" το πλαστικό

Σε ένα εργαστήριο σε ένα πρώην εργοστάσιο παραγωγής όπλων στο Νιού Χέιβεν του Κονέκτικατ, ένα μηχάνημα θερμαίνει πλαστικά απόβλητα στους 536 βαθμούς Φαρενάιτ και παράγει μια παχύρρευστη ουσία -από υφάσματα και μεταβιομηχανικά απορρίμματα που προορίζονταν για τη χωματερή- η οποία θα τεμαχιστεί για να απλωθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια.

.

Η agtech CroBio εξασφαλίζει 1,45 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στη γεωργική ξηρασία με μικρόβια του εδάφους

Η CroBio με έδρα το Cheshire, μια agtech startup με αποστολή να αναμορφώσει το μέλλον της γεωργίας αξιοποιώντας τη δύναμη των ενισχυμένων μικροβίων, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός γύρου Seed ύψους 1,45 εκατομμυρίων ευρώ, με επικεφαλής μια ομάδα επενδυτών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Grantham για την Προστασία του Περιβάλλοντος, με συμμετέχοντες επενδυτές – SOSV και Ponderosa Ventures και με συνεχή υποστήριξη από τον Όμιλο Catapult Ventures.

.

Aνοίγει το μεγαλύτερο εργοστάσιο απομάκρυνσης άνθρακα στον κόσμο

Μια νεοσύστατη επιχείρηση που υποστηρίζεται από τον Bill Gates σχεδιάζει αυτή την εβδομάδα να αρχίσει να λειτουργεί τη μεγαλύτερη εγκατάσταση απομάκρυνσης άνθρακα στον πλανήτη - ένα δυνητικά αξιοσημείωτο επίτευγμα για μια εταιρεία που είναι μόλις ενός έτους.

.

Η μονάδα στο νότιο Αρκάνσας που ανήκει στην Graphyte έχει ως στόχο να χρησιμοποιήσει πριονίδι πλούσιο σε άνθρακα και άλλα ξυλώδη απόβλητα από κοντινές χαρτοβιομηχανίες για να δημιουργήσει τούβλα βιομάζας που μπορούν να αποθηκευτούν στο υπέδαφος για αιώνες.

STELAR KLMS: Η τεχνητή νοημοσύνη στον αγροτοδιατροφικό τομέα

Η Τεχνητή Νοημοσύνη εισβάλει στη ζωή μας, μιας και αποτελεί έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της τεχνολογικής ανάπτυξης. Το σύστημα διαχείρισης δεδομένων (STELAR KLMS) το οποίο «τρέχει» το Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, έρχεται να αλλάξει ότι ξέραμε στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

.

JAGreece: H «Isometricks»αναδείχθηκε καλύτερη μαθητική «startup» της χρονιάς και θα διαγωνιστεί στον Ευρωπαϊκό Τελικό

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού απονεμήθηκαν τα βραβεία του 18ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2023» του Junior Achievement Greeceπου φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (KΠΙΣΝ).

Κεφάλαια 138 εκατ. δολ. έχουν αντλήσει οι ελληνικές startups από την αρχή της χρονιάς

Προσπάθειες να «αποκρούσει» τις πιέσεις που ασκούνται παγκοσμίως λόγω της ανόδου του πληθωρισμού, της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank και της συνεπακόλουθης μειωμένης διάθεσης χρηματοδότησης εταιρειών υψηλού ρίσκου, δείχνει να κάνει το ελληνικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων.

Docandu: Η Startup με τη σημαντικότερη κοινωνική συνεισφορά για το 2022

Για την Κοινωνική Συνεισφορά βραβεύτηκε η Docandu, στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυών Επιχειρήσεων του Elevate Greece, με το βραβείο να παραλαμβάνει ο ιδρυτής και CEO, Δρ Πέτρος Πανδής, ενώ την απονομή έκανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα.

EBRD: Υποστηρίζει επτά ελληνικές start up με το πρόγραμμα Star Venture

Επτά πολλά υποσχόμενες, καινοτόμες start up της Ελλάδας επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) – Star Venture – που χρηματοδοτείται από το Ειδικό Ταμείο Τεχνικής Συνεργασίας TaiwanBusiness – EBRD Technical Cooperation Fund μέσω του Small Business Impact Fund.

.

Οι επιχειρήσεις θα λάβουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την οργάνωση και ανάπτυξή τους, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.

Χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας στις startups

Στο τέλος της φαίνεται ότι φθάνει η εποχή της ευημερίας για τις startups, με πληθώρα χρηματοδοτήσεων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μάλιστα με ιδιαίτερα ευνοϊκές εργασιακές συνθήκες, τόσο σε επίπεδο αποδοχών όσο και σε επίπεδο περιβάλλοντος. 

.

Οι καινοτόμες ιδέες δύο ελληνικών Startups «ταξιδεύουν» μέχρι την Εσθονία

Με μεγάλο ενθουσιασμό ετοιμάζονται για το Ταλίν της Εσθονίας οι ελληνικές Startup που κατέκτησαν την κορυφή των δύο εμβληματικών διαγωνισμών του Junior Achievement Greece και τώρα εκπροσωπούν τη χώρα μας διεκδικώντας με αξιώσεις την κορυφή της Ευρώπης.

.

Στόχος τους είναι να πετύχουν σημαντική διάκριση για τις ομάδες τους και την Ελλάδα.