πράσινα funds

Πώς ορισμένα πράσινα funds θα επωφεληθούν από την σύγκρουση Χαμάς - Ισραήλ

Bιώσιμα κεφάλαια με περιουσιακά στοιχεία 471,6 δισ. λιρών θα ενισχυθούν από το ράλι των αμυντικών μετοχών, καθώς η βίαιη σύγκρουση μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ μαίνεται. Οι εταιρείες αεροδιαστημικής και οι κατασκευαστές όπλων είδαν τις τιμές των μετοχών τους να εκτοξεύονται μετά την επίθεση σοκ που εξαπέλυσαν μαχητές της παλαιστινιακής ισλαμικής ομάδας Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας εκατοντάδες Ισραηλινούς και προκαλώντας ένα κύμα αεροπορικών επιδρομών αντιποίνων στη Λωρίδα της Γάζας.

.

Την πρώτη του Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2020 παρουσιάζει το ΤΧΣ

Την πρώτη του Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2020 δημοσίευσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η Έκθεση παρουσιάζει την προσέγγιση του Ταμείου σε θέματα που άπτονται του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης (ESG), καθώς επίσης τον σημαντικό αντίκτυπο και ευκαιρίες που δημιουργούν τόσο για το τραπεζικό σύστημα, όσο και για την κοινωνία ευρύτερα. 

Η HSBC εγκαινιάζει το Money Market ESG Fund για θεσμικούς επενδυτές

Η HSBC Asset Management ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του ταμείου HSBC Sterling ESG, ένα αμοιβαίο κεφάλαιο εστιασμένο στο ESG με σκοπό να βοηθήσει τους θεσμικούς επενδυτές να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας μέσω των επενδύσεων.

Το ταμείο ρευστότητας HSBC Sterling ESG, το οποίο έχει λάβει σημαντική αρχική χρηματοδότηση από τη βρετανική εταιρεία λιανικής Tesco, θα επενδύσει σε χαρτοφυλάκιο με τις υψηλότερες βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις. Για να επιτευχθεί αυτό, το ταμείο θα εφαρμόσει ένα σύστημα βαθμολόγησης ESG και σχετικά φίλτρα ESG. 

Ώρα για αλλαγές: Γιατί πρέπει να αλλάξουν χέρια τα πράσινα funds;

Πρέπει να αναλάβουν τα ηνία των πράσινων funds εξειδικευμένοι επαγγελματίες της βιωσιμότητας οι οποίο θα μπορούν να ανταποκριθούν στην πολυπλοκότητα της νέας εποχής ESG και να αποσυρθούν από τα συγκεκριμένα ταμεία οι επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα, υπογραμίζουν ο διευθύνων σύμβουλος της Carbon Care Asia (CCA) Albert Lai και ο διευθυντής της Carbon Care Asia, John Sayer.

Το fund Carlyle και επενδυτές με 4 τρισ. δολάρια θέτουν κοινό πλαίσιο αναφοράς των ESG

Μια ομάδα funds και συνταξιοδοτικών ταμείων που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία άνω των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων συμφώνησαν για να τυποποιήσουν τις αναφορές για τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και κυβερνητικές επιδόσεις των εταιρειών χαρτοφυλακίου.

Ο όμιλος, με επικεφαλής το fund Carlyle και το ταμείο συνταξιοδότησης των δημόσιων υπαλλήλων της Καλιφόρνιας (CalPERS), θα παρακολουθεί δεδομένα σχετικά με τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κάποιες άλλες μετρήσεις των εταιρειών στο χαρτοφυλάκιό τους.

Νέο μήνυμα επενδυτών σε 1600 εταιρείες να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα

Funds που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία σχεδόν 30 τρισεκατομμυρίων δολαρίων κάλεσαν την Τετάρτη 1.600 από τις πιο ρυπογόνες εταιρείες στον κόσμο να θέσουν «επειγόντως» στόχους μείωσης των εκπομπών με βάση την επιστήμη.

Το Νορβηγικό ταμείο πλούτου θα στραφεί στην πράσινη ενέργεια

Το ταμείο κρατικής περιουσίας της Νορβηγίας, πρόκειται να λάβει εντολή από την κυβέρνηση της χώρας ώστε όλες οι εταιρείες στο χαρτοφυλάκιό του να έχουν σαφείς στόχους για τη μείωση των εκπομπών CO2.

Το Εργατικό Κόμμα το οποίο κέρδισε αυτόν τον μήνα τις εκλογές που επικεντρώθηκαν στην εξάρτηση της χώρας από ορυκτά καύσιμα, κατέστησε σαφές ότι θέλει να υιοθετήσει πιο επιθετικές περιβαλλοντικές πολιτικές. Αυτό περιλαμβάνει την δημιουργία ενός πιο αυστηρού πλαισίου για τη διαχείριση επενδύσεων της Norges Bank.

Η έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα αυξάνει την ανάγκη για πράσινα funds

Η έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα διαπίστωσε τη Δευτέρα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να βγει εκτός ελέγχου. Ακόμη και οι πιο αυστηρές περικοπές των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα είναι απίθανο να αποτρέψουν την υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμό κελσίου πάνω από την προβιομηχανική θερμοκρασία έως το 2040, επίπεδο που πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι πρέπει να επιτευχθεί για να αποτραπεί η καταστροφική κλιματική αλλαγή.