Ξεκινά το πρώτο πρόγραμμα του «SCIENCE AGORA» με θέμα το περιβάλλον–ενέργεια και με την υποστήριξη της Google

Body

Ο νέος κόμβος μεταφοράς τεχνολογίας «SCIENCE AGORA», ο οποίος έχει ως στόχο να δημιουργήσει στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο οικοσύστημα αξιοποίησης της επιστημονικής έρευνας με διεθνή απήχηση, ανακοίνωσε το πρώτο πρόγραμμα «Proof of Concept» (PoC), με θέμα το περιβάλλον και την ενέργεια.

.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Google και σε συνεργασία με πέντε επιστημονικούς οργανισμούς (Ερευνητικό Κέντρο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών-ΕΠΙΣΕΥ). Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει επιχειρηματικές προσπάθειες στο πρώιμο στάδιο της αξιολόγησης της ερευνητικής ιδέας και θα υποστηρίξει την προσέλκυση επιπλέον επενδύσεων για την ανάπτυξη της ιδέας τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

- Στο σύνολο της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, σε ομάδες ερευνητών, σε επιστήμονες με ισχυρό τεχνολογικό και όχι μόνο υπόβαθρο, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναπτύξουν καινοτόμες υπηρεσίες, προϊόντα και μοντέλα που μπορούν να βρουν εφαρμογή στις θεματικές περιοχές του προγράμματος.

- Σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) που αναπτύσσουν καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα δίνοντας λύσεις στις σημαντικές αυτές προκλήσεις.

Οι θεματικές περιοχές του προγράμματος είναι: Διαχείριση Αλυσίδας Τροφίμων, Διαχείριση και Εξοικονόμηση Ενέργειας, Βιώσιμη Διαχείριση Υδάτων, Κυκλική Οικονομία, Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να διεκδικήσουν:

- Χρηματοδότηση για την υλοποίηση του PoC από 15.000 έως 40.000 ευρώ, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης.

- Συμμετοχή σε συνεδρίες συμβουλευτικής (mentoring sessions) και παρουσιάσεις για δικτύωση με την αγορά. 

- Συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρα στελέχη της αγοράς για την υλοποίηση του PoC σε πραγματικό περιβάλλον.  

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Google και σε συνεργασία με πέντε επιστημονικούς οργανισμούς (Ερευνητικό Κέντρο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά και Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών-ΕΠΙΣΕΥ).