Μιχάλης Μαστοράκης

Η ΡΑΑΕΥ μετασχηματίζεται ψηφιακά με τον «Εικονικό τόπο για Καταναλωτές»- Τα 11 καινοτόμα εργαλεία

Ο εικονικός τόπος περιλαμβάνει ψηφιακές υπηρεσίες που φιλοδοξούν να προσφέρουν στους καταναλωτές μια ολιστική εικόνα σε σχέση με τον κλάδο της ενέργειας με έμφαση στα ζητήματα που άπτονται της καθημερινής τους ζωής και επομένως τους επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα.

.

Lin Sun (JinkoSolar): Στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού μας οι αρχές του ESG

H επικεφαλής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου Lin Sun, σε συνέντευξή της στο ESG+ Stories, επισήμανε ότι η καινοτομία και η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών βρίσκεται υψηλά στην ατζέντα του Ομίλου και μάλιστα πλέον αποτελούν το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στην αγορά των φωτοβολταϊκών. 

Έφ.Καρρά: «Στον κλάδο της ενέργειας οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι τα καταφέρνουν περίφημα»

Από το 2019 η  Έφης Καρρά εργάζεται ως βοηθός του Γενικού Διευθυντή της ΕΛΕΤΑΕΝ και η ίδια θεωρεί ότι στάθηκε τυχερή, καθώς το φύλο της δεν αποτέλεσε εμπόδιο στην εξέλιξή της, σε αντίθεση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην αγορά εργασίας.

Όπως διαπιστώνει, μιλώντας στο energypress, η αύξηση των γυναικών στον εργασιακό στίβο και σε θέσεις ευθύνης και στην χώρα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, προσθέτοντας ωστόσο ότι η πραγματική αλλαγή θα έρθει όταν κριτήριο δε θα αποτελεί το φύλο, αλλά οι ικανότητες του κάθε ανθρώπου.

Χρ. Κοκκόση: «Στην εποχή μας ολοένα και περισσότερες γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο»

Η Χρύσα Κοκκόση, Εισηγήτρια στην Ειδική Νομική Υπηρεσία (Τμήμα δικαίου Ευρωπαϊκής Ένωσης) του Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνει στο energypress, ότι πολλές φορές οι οικογενειακές υποχρεώσεις μιας γυναίκας κρατούν πίσω προσωπικές φιλοδοξίες, κάτι που κυριαρχεί στον κλάδο της ενέργειας, όντας ανδροκρατούμενος.

Η ίδια δεν έχει βιώσει διακρίσεις στη δουλειά της λόγω του φύλου, ενώ αναγνωρίζει ως πολύ σημαντική την ανάληψη θέσεων ευθύνης από γυναίκες στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο.

Δημ. Χατζηαρσενίου: «Να μη γίνεται το φύλο ούτε εμπόδιο αλλά ούτε και προσόν στην εργασία»

H Δήμητρα Χατζηαρσενίου, Επικεφαλής του Νομικού Τμήματός της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, τόνισε στο energypress, δεν θεωρεί το φύλο ούτε εμπόδιο, αλλά ούτε και προσόν στον εργασιακό στίβο, υπογραμμίζοντας ότι στον όμιλο εδώ και χρόνια αρκετές γυναίκες βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης.

Κατά την άποψή της, η πραγματική αλλαγή προς το καλύτερο θα γίνει όταν εξαλείψει η «ταμπέλα» με βάση το φύλο και ο πιο άξιος κατακτά την κορυφή με το σπαθί του.