Κίνδυνοι ESG

Πώς θα μειώσουν τους κινδύνους ESG οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του F&B

Οι τομείς των τροφίμων, των ποτών και της γεωργίας είναι όλο και πιο ευάλωτοι σε κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα, συμπεριλαμβανομένων των αυξανόμενων θερμοκρασιών, των ακανόνιστων καιρικών συνθηκών και της έλλειψης πόρων.

.

Καθώς οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις, η υιοθέτηση ολοκληρωμένων στρατηγικών για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG) καθίσταται υψίστης σημασίας. Το κλειδί δεν είναι μόνο η διαχείριση των φυσικών κινδύνων, αλλά και η αντιμετώπιση ευρύτερων κοινωνικών και σχετικών με τη διακυβέρνηση ανησυχιών.

Κίνδυνοι ESG: Γιατί οι οργανισμοί πρέπει να αξιοποιήσουν μια προσέγγιση «οικοσυστήματος» 

Οι κίνδυνοι ESG αναφέρονται σε παράγοντες που θα μπορούσαν να βλάψουν την οικονομική θέση ή τη φήμη μιας εταιρείας, όπως ο μετριασμός των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και οι στρατηγικές πολυμορφίας και ένταξης.

«Οι κίνδυνοι ESG υπήρχαν πάντα, αλλά η πίεση που δέχονται οι οργανισμοί είναι διαφορετική και προέρχεται από διάφορες ομάδες ενδιαφερομένων», δήλωσε στο Insurance Business η διευθύνουσα σύμβουλος της πρακτικής ESG και διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων (ERM) της Gallagher, Lisanne Sison.