Γιάννης Παπαδημητρίου

Αν. Μπούνας: «Απειλούνται ο Ασπροπάρης και ο Γυπαετός»

Ο βιολόγος Αναστάσιος Μπούνας, μέλος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο της σύνταξης του Κόκκινου Καταλόγου για την Ελλάδα, έργο που εκπονεί ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.), αξιολόγησε 99 είδη πτηνών.

Ο ίδιος μίλησε στο ESG+ Stories, μεταξύ άλλων, για την εμπειρία του που αποκόμισε από την διαδικασία, για τους βασικούς παράγοντες που απειλούν αυτά τα είδη πτηνών και για τη σημασία της επικαιροποίησης του Κόκκινου Καταλόγου.

Δημ.Βαβύλης: «Κανένα οικοσύστημα στην χώρα δεν είναι ελεύθερο απειλών»

Ποια η σημασία της επικαιροποίησης του Κόκκινου Καταλόγου; Ποια είδη ορνιθοπανίδας κινδυνεύουν περισσότερο; Ποιες οι συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών στον πληθυσμό των πουλιών σήμερα στη χώρα; 

Σε αυτά και σε πολλά ακόμη απαντάει ο Βιολόγος-Ορνιθολόγος και Εξωτερικός συνεργάτης του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α., Δημήτρης Βαβύλης, με αφορμή την έρευνα που ολοκληρώνεται για την επικαιροποίηση του Κόκκινου Καταλόγου για την Ελλάδα.

Enel Green Power Hellas : Χρυσή διάκριση για θέματα Συμπερίληψης & Διαφορετικότητας

Στην τελετή απονομής των Diversity & Inclusion Awards 2023 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουλίου 2023, αποσπάσαμε το Χρυσό βραβείο για τις πρωτοβουλίες μας.

Κ. Χριστοπούλου: «Η Ελλάδα παρά την πλούσια βιοποικιλότητα βρίσκεται χαμηλά στη κατάταξη σε σχέση με την επιθυμία να προστατεύσει αυτόν τον θησαυρό»

H ερευνήτρια Κατερίνα Χριστοπούλου, Γεωλόγος, MSc Οικολογίας & Χημεία Περιβάλλοντος και Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Επιστημονική Συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών "Δημόκριτος", που συμμετέχει στο πρόγραμμα αναθεώρησης του Κόκκινου καταλόγου της Ελλάδας που ξεκίνησε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN) μιλάει στο

Πάνω από 7.000 είδη και υποείδη φυτών φιλοξενεί η Ελλάδα

Ο Καθηγητής Βοτανικής και Οικολογίας  στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Παναγιώτης Δημόπουλος, και Επιστημονικά Υπεύθυνος του έργου εκ μέρους της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας, μας μιλάει για τη συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN) ώστε να επικαιροποιηθεί ο Κόκκινος Κατάλογος  των απειλούμενων φυτών στη χώρα μας. Εβδομήντα ερευνητές Βοτανικοί για τα αγγειόφυτα και τους μύκητες θα εργαστούν περίπου δεκαπέντε μήνες για να καταγράψουν την κατάσταση που βρίσκονται τα αυτόχθονα είδη της Ελληνικής χλωρίδας.