ESG

Οι εταιρείες «περπατούν σε τεντωμένο σχοινί» καθώς δέχονται πυρά από όλες τις πλευρές σχετικά με τις γνωστοποιήσεις ESG

Από την ένταξή της στον όμιλο Asahi το 2020 ως επικεφαλής βιωσιμότητας, η Preeti Srivastav βοήθησε την ιαπωνική ζυθοποιία να αναλάβει αρκετές περιβαλλοντικές και κοινωνικές δεσμεύσεις, αλλά δεν κατάφερε να αποκαλύψει όλη την πρόοδό της.

.

ΕΕ: Ελπίδες για έγκριση αυστηρότερων κανόνων ESG

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσπαθήσουν την Τετάρτη να επιτευχθεί συμφωνία της τελευταίας στιγμής για αυστηρότερη νομοθεσία σε ότι αφορά την πολιτική ESG, παρά τις γερμανικές αντιρρήσεις.

.

Η ετήσια έρευνα του CSE για τα κριτήρια ESG αποκαλύπτει τα μυστικά εφαρμογής από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες

Σημείο αναφοράς για τις τάσεις στον τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης & ESG θα αποτελέσουν για το 2024, τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας που διεξήγαγε για έβδομη χρονιά το Κέντρο Αειφορίας – CSE, σε περισσότερες από 200 εταιρείες FT 500 σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη. 

.

Το Gresham House Fund στοχεύει 380 εκατομμύρια δολάρια για "καινοτόμες" πιστώσεις ESG

Η Gresham House ξεκινά το ταμείο με την Willis Towers Watson Plc, μετά την επιβολή των κανονισμών του Ηνωμένου Βασιλείου που παρέχουν το πλαίσιο για τη νέα αγορά.

.

Ελληνική Ένωση Τραπεζών – Τειρεσίας: Οι ESG επιδόσεις θα ξεκλειδώσουν μελλοντικές χρηματοδοτήσεις

H Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε συνεργασία με την Τειρεσίας, δημιουργεί μία βάση δεδομένων για τις ESG επιδόσεις των επιχειρήσεων για λογαριασμό των πιστωτικών ιδρυμάτων – μελών της.

.

Στόχος της είναι να μπει σε μετρήσιμη βάση η διαδικασία ενσωμάτωσης ESG κριτηρίων (περιβάλλον, κοινωνία, διακυβέρνηση) από τις επιχειρήσεις, που είναι πελάτες των τραπεζών, κάτι βέβαια που θα ξεκλειδώσει μελλοντικές πράσινες χρηματοδοτήσεις.

«Δημιουργώντας ένα φωτεινότερο μέλλον»

Submitted by jmantzikos on Tue, 02/13/2024 - 08:52

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τη νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Αντ’ αυτού, αναφέρεται στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, στη βιομηχανία και τον κλάδο της στην Ελλάδα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες δηλώνουν και κάνουν μια θετική διαφορά αυτές τις μέρες για τους ασθενείς, τους εργαζόμενους, τις κοινότητες και τους συνεργάτες τους, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσουν την «εμπειρία του καρκίνου» μέσω της ιατρικής.

Δύο παράγοντες που καθορίζουν πότε η ESG δημιουργεί αξία για τους μετόχους

Submitted by jmantzikos on Tue, 02/13/2024 - 08:42

Μια βασική κριτική της εταιρικής βιωσιμότητας ήταν επί μακρόν ότι έχει ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να μην θέτουν τους μετόχους σε προτεραιότητα, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με το καθήκον εμπιστοσύνης των διευθυντών. Το 2016, ωστόσο, δημοσίευσα ένα έγγραφο με τίτλο "Εταιρική βιωσιμότητα: First Evidence on Materiality", μαζί με τους George Serafeim και Mo Khan, που άρχισε να ανατρέπει αυτή την αφήγηση.

EE: Νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αξιολογήσεις ESG

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέληξαν σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με κανονισμό για τις δραστηριότητες αξιολόγησης περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβερνητικών κριτηρίων (ESG), η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στα βιώσιμα προϊόντα.

.

Από την «χιονισμένη» Αττική Οδό, στον Daniel της Λάρισας και σημέρα στην «Αυγή» της Αττικής;

Submitted by jmantzikos on Wed, 01/31/2024 - 15:00

Τι κάνουν οι Ελληνικές Ασφαλιστικές εταιρείες για να προωθήσουν και να ανταμείψουν τα βήματα της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα; Όχι απαραίτητα από την πλευρά της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, όπως έκανε η Τράπεζα Πειραιώς και το Private Banking, στο να λανσάρει ένα πράσινο Αμοιβαίο Κεφάλαιο ή όπως η εταιρία Whitetip που λάνσαρε ένα ιδιωτικό κεφάλαιο Private Equity, αλλά από πλευράς ασφάλισης και προϊόντων τι έχει σχεδιάσει η Ελληνική Ασφαλιστική αγορά;

Σεμινάριο για ESG και Βιώσιμη Ανάπτυξη από την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Τα φλέγοντα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης των κριτήριων ESG αλλά και τις απαιτήσεις των σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών καλύπτει το σεμινάριο με θέμα «Τα κριτήρια ESG και τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESRS)» που διοργανώνει η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

.