εργασιακό περιβάλλον

Burnout: Ανάμεσα στις πιο ανησυχητικές τάσεις στο ελληνικό εργασιακό περιβάλλον

Πάνω από εννέα στους 10 Έλληνες παραδέχονται πως έχουν εξουθενωθεί από τη δουλειά κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, το οποίο άλλοι αποδίδουν στην έλλειψη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, άλλοι στην ελλιπή υποστήριξη και ορισμένοι στην ανάληψη μεγάλων ευθυνών.

.

Οι 35 εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

Το Great Place to Work® Hellas ανακοίνωσε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 τα αποτελέσματα της έρευνας Best Workplaces™ Hellas 2024, της μεγαλύτερης έρευνας αξιολόγησης εργασιακού κλίματος στην Ελλάδα, με τις επωνυμίες των κορυφαίων εταιρειών που διακρίνονται φέτος για το εργασιακό τους περιβάλλον.

Διεθνής Οργανισμός Εργασίας: Το 70% των εργατών παγκοσμίως εκτίθεται σε κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO), σύμφωνα με τα οποία πάνω από το 70% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού εκτίθενται σε κινδύνους που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, η οποία κάθε χρόνο προκαλεί εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους.

.

Μ. Πατακιούτη (Παπαστράτος): Σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρη παρά ποτέ η έννοια του εργαζομένου

Στο πώς επηρεάζει τις επιχειρήσεις το διαγενεακό χάσμα στην αγορά εργασίας αναφέρθηκαν οι ομιλητές του πάνελ "A Changing Workforce: Understanding The Generation Gap And Its Impact On Business" στο 

PwC Ελλάδας: Εισάγει τετραήμερη εργασία για τους νέους auditors

PwC Ελλάδας ανακοίνωσε τη θέσπιση τετραήμερης εργασίας, κατά την εκπαιδευτική περίοδο (Ιούλιος-Δεκέμβριος) κάθε έτους, με πλήρεις αποδοχές, για τους νέους auditors που ταυτόχρονα φοιτούν για την απόκτηση της υποχρεωτικής επαγγελματικής τους πιστοποίησης.

.

Μία στις δύο γυναίκες αντιμέτωπη με προκλήσεις, λόγω φύλου - Τι δείχνουν τα στοιχεία έρευνας ΕΒΕΑ - Microsoft

Μία στις δύο γυναίκες έχουν βιώσει προκατάληψη ή διάκριση λόγω φύλου, ενώ έχουν αντιμετωπίσει και προκλήσεις στην εξέλιξή τους λόγω του φύλου τους. Αυτό προκύπτει από τη νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) σε συνεργασία με τη Microsoft για την ανάδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό χώρο.

.

Επιθεώρηση Εργασίας: Σε εμπόριο, ξενοδοχεία κι εστίαση τα περισσότερα περιστατικά βίας και παρενόχλησης

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του αρμόδιου τμήματος της Επιθεώρησης Εργασίας, τα περισσότερα καταγγελλόμενα περιστατικά βίας και παρενόχλησης προέρχονται από το λιανικό και χονδρικό εμπόριο (21%), τα ξενοδοχεία (12%) και την εστίαση (7%), καθώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κλάδου επενεργούν και επιδρούν στις πάσης φύσεως εκδηλούμενες κακοποιητικές συμπεριφορές.

.

Novartis Hellas: Αναδείχθηκε Top Employer 2024 στην Ελλάδα

Το Ανεξάρτητο Ινστιτούτο Top Employers ανέδειξε τη Novartis Hellas ως Top Employer Greece 2024 για πέμπτη συνεχή χρονιά.

.

Η πιστοποίηση ως Top Employer δείχνει την αφοσίωση ενός οργανισμού σε έναν καλύτερο κόσμο εργασίας και το αποδεικνύει αυτό μέσω εξαιρετικών πολιτικών ανθρώπινου δυναμικού και πρακτικών προσωπικού.

EDPR: Μεταξύ των κορυφαίων Εργοδοτών στην Ελλάδα για το 2024

Η EDP Renewables (EDPR) επιβεβαιώνει και για τη φετινή χρονιά τη θέση της ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες για να εργαστεί κανείς στην Ελλάδα, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου.

.

Κορυφαίος Εργοδότης η Vodafone Ελλάδας και το 2024

Η Vodafone Ελλάδας διακρίθηκε για 6η συνεχόμενη χρονιά ως “Top Employer” καταλαμβάνοντας φέτος την 1η θέση στην Ελλάδα. Τη διάκριση πιστοποιεί ο διεθνής οργανισμός Top Employers Institute που επιβραβεύει τις καλύτερες πρακτικές και την αριστεία στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού τα τελευταία 30 χρόνια.

.