Deloitte

Deloitte: Πιστοί στις αξίες τους Gen Z και Millennial σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο

Gen Z και Millennial δύο γενιές που παλεύουν με την οικονομική ανασφάλεια, τα υψηλά επίπεδα άγχους και τις αυξανόμενες κλιματικές ανησυχίες, φαίνεται να παραμένουν πιστές στις αξίες τους, σε έναν ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο.

.

Αυτό κατέδειξε η έρευνα «2024 Gen Z και Millennial» της Deloitte με 23.000 συμμετέχοντες από 44 χώρες (300 εξ’ αυτών από την Ελλάδα), για τις συνθήκες που διαμορφώνουν τον εργασιακό χώρο και τις κοινωνικές εμπειρίες αυτών των γενεών παγκοσμίως. 

ΕΒΕΑ/Deloitte: Δεν είναι επαρκή τα κίνητρα για ψηφιακή και πράσινη μετάβαση

Το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με την εταιρεία Deloitte, πραγματοποίησε έρευνα με αντικείμενο την αποτύπωση του αισθήματος του «σφυγμού» του ελληνικού επιχειρείν, στην οποία κάλεσε τα μέλη του να λάβουν μέρος. Η εν λόγω πρωτογενής έρευνα θα διεξάγεται ανά τρείς μήνες.

.

Deloitte/Tufts: Το 80% των επενδυτών εφαρμόζει πλέον πολιτικές βιώσιμων επενδύσεων

Η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών επενδυτών παγκοσμίως έχει θέσει σε εφαρμογή επενδυτικές πολιτικές ESG τα τελευταία χρόνια, επιδιώκοντας τόσο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου που σχετίζεται με τη βιωσιμότητα όσο και την αξιοποίηση ευκαιριών και να επικαλούνται παράγοντες όπως οι κανονιστικές απαιτήσεις, η βελτίωση των επιδόσεων και η προσέλκυση ταλέντων, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε από την παγκόσμια εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Deloitte και τη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts.

.

Deloitte: Η τεχνητή νοημοσύνη οδηγεί σε κινδύνους τις επιχειρήσεις

Ενώ η συντριπτική πλειονότητα (89%) των ανώτερων διευθυντικών στελεχών πιστεύει ότι τα διοικητικά συμβούλιά τους είναι ενημερωμένα για θέματα που σχετίζονται με το ανθρώπινο δυναμικό, μόνο το ένα τρίτο περίπου (36%), πιστεύει ότι οι σχετικές συζητήσεις των διοικητικών συμβουλίων είναι επαρκείς για να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού τους. Τα παραπάνω διαπιστώθηκαν από έρευνα του Global Boardroom Programme της Deloitte σε σχεδόν 500 διευθυντές και ανώτερα διευθυντικά στελέχη, σε περισσότερες από 50 χώρες.

.

Έρευνα από ΕΒΕΑ και Deloitte για την αποτύπωση του «σφυγμού» του ελληνικού επιχειρείν

Έρευνα με αντικείμενο την αποτύπωση του «σφυγμού» του ελληνικού επιχειρείν θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών Deloitte. Η εν λόγω πρωτογενής έρευνα θα διεξάγεται ανά τρεις μήνες και το επιμελητήριο, με ανακοίνωσή του, καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος.

,

Πώς η τεχνολογία διευκολύνει το ESG reporting;

Με σημαντικά συμπεράσματα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση Shaping Tomorrow’s Sustainable Businesses που διοργάνωσε η Deloitte σε συνεργασία με το ESG Stories και την Workiva. 

.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξειδικευμένοι σύμβουλοι της Deloitte παρουσίασαν τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τη διαχείριση των δεδομένων βιωσιμότητας και ESG, και τη διασύνδεσή τους με την τεχνολογία, ενώ συζητήθηκαν και οι αλλαγές που απορρέουν από το νέο νομοθετικό πλαίσιο και πώς επηρεάζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις με βάση το μέγεθος και τον τζίρο τους.

Χάλκη: Στρατηγικό Σχέδιο για την αναβίωση του ιστορικού οικισμού Χωριό

Το Στρατηγικό Σχέδιο για την αναβίωση του ιστορικού οικισμού Χωριό της Χάλκης, το οποίο περιλαμβάνει και μελέτη γύρω από τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις που δύνανται να προκύψουν από την εφαρμογή του παρουσιάστηκε από την Deloitte.

.

Το Στρατηγικό Σχέδιο για την αναβίωση του ιστορικού οικισμού Χωριό έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης αφιλοκερδούς Μελέτης που είχε καταρτίσει η Deloitte για την Αστυπάλαια το 2021, με στόχο την ανάδειξη του νησιού σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και πόλο έλξης για περισσότερους επισκέπτες και για νέους μόνιμους κατοίκους.

O Άκης Γεωργόπουλος νέος επικεφαλής Ελεγκτικών Υπηρεσιών της Deloitte στην Ελλάδα

Ο Άκης Γεωργόπουλος, Audit Partner της Deloitte, ανέλαβε νέος επικεφαλής των εργασιών Ελέγχου και Διασφάλισης της εταιρείας στην Ελλάδα (Audit & Assurance Business Leader) από τις αρχές Ιουνίου.

.

Διαδέχεται τον Μιχάλη Καραβά, ο οποίος αφυπηρετεί μετά από 40 χρόνια υπηρεσίας σε πολλαπλούς ρόλους υψηλής ευθύνης, μεταξύ των οποίων τόσο ως επικεφαλής Εταίρος των  εργασιών Ελέγχου και Διασφάλισης της Deloitte, όσο και ως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ευρύτερης διοικητικής ομάδας του Δικτύου στην Ελλάδα.

Έρευνα: Το 30% επιθυμεί να αλλάξει θέση εργασίας, αναζητώντας έναν πιο συμπεριληπτικό εργοδότη ως προς τα LGBT+ άτομα

Για την πλειονότητα των ερωτηθέντων είναι πολύ σημαντικό το να μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την LGBT+ ταυτότητά τους στην εργασία τους, αλλά λιγότεροι από τους μισούς αισθάνονται άνετα να αποκαλύπτουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό σε όλους τους συναδέλφους.

.

Οι ερωτηθέντες της γενιάς Z και οι millennials είναι πολύ πιο πιθανό να δώσουν έμφαση στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη όταν αναζητούν νέο εργοδότη από τους αντίστοιχους της γενιάς X.

O ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετη κεφαλαιοποίηση ύψους $1,25 τρισ.

O συνδυασμός στρατηγικής και δράσης είναι ο καθοριστικός παράγοντας για τη δημιουργία αξίας από τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού σύμφωνα με την Έκθεση της Deloitte με τίτλο Unleashing value from digital transformation: Paths and pitfalls.

.