CEO

CNN: Οι διευθύνοντες σύμβουλοι έχουν τη χειρότερη χρονιά των τελευταίων δεκαετιών

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι εγκαταλείπουν τις θέσεις τους με ανησυχητικό ρυθμό, καθώς οι επιδόσεις τους και η συμπεριφορά τους, ελέγχονται όλο και περισσότερο από τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών στην Αμερική.

.

ΕΥ: Οι επικεφαλής των ελληνικών επιχειρήσεων κατανοούν ότι το ESG αποτελεί πλέον στρατηγική επιταγή με πραγματικά οφέλη

Αντιμέτωποι με ένα ρευστό περιβάλλον αναδυόμενων κινδύνων και εξωτερικών προκλήσεων, οι Έλληνες CEOs καλούνται να επιδείξουν προσαρμοστικότητα για να καθοδηγήσουν με ασφάλεια και σταθερότητα τις επιχειρήσεις τους. Η πιο πρόσφατη έκδοση της έρευνας της ΕΥ, CEO Outlook Pulse, για την Ελλάδα, καταγράφει τους στόχους και τις προτεραιότητες των επικεφαλής 30 μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων, καθώς επιδιώκουν να ανταπεξέλθουν στις υφιστάμενες προκλήσεις και να ενισχύσουν την ανταγωνιστική τους θέση μακροπρόθεσμα.

.

Υψηλά μπόνους οι CEO ανεπαρκή πρόοδο οι εταιρείες κατά της κλιματικής αλλαγής

Oι επικεφαλής των μεγαλύτερων εταιρειών της Ευρώπης έλαβαν ''υψηλά"  μπόνους για την επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2022,  παρά την ανεπαρκή πρόοδο της ίδιας τους της εταιρείας όσον αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, διαπιστώνει η τελευταία έκθεση εμπειρογνωμόνων για τις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών.

.

Οι CEOs αγκαλιάζουν τη βιωσιμότητα για να οικοδομήσουν μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα

Ανήσυχοι λόγω της ταχύτητας και της κλίμακας των αλλαγών, οι CEOs αγκαλιάζουν τη βιωσιμότητα για να οικοδομήσουν μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα, σύμφωνα με το UN Global Compact και την Accenture.

.

Καθώς βρισκόμαστε στα μέσα της διαδρομής για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. και προσεγγίζουμε σταδιακά σημαντικά ορόσημα, οι CEOs αναλαμβάνουν δράση προκειμένου να αποφύγουν αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον, την κοινωνία και την επιχειρηματική ανάπτυξη, διαπιστώνουν οι συντάκτες της έρευνας.

PwC: Αισιόδοξοι οι Έλληνες CEOs κόντρα στο διεθνές κλίμα

Μείωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης τους επόμενους 12 μήνες αναμένει το 73% των CEOs που συμμετείχαν στην 26η ετήσια έρευνα της PwC “Global CEO Survey”. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για μια ακόμη χρονιά το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2022 με τη συμμετοχή 4,410 CEOs από 105 διαφορετικές χώρες.

.

Πρόκειται για την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη στην ιστορία της συγκεκριμένης έρευνας σε αντίθεση με τις θετικές, αισιόδοξες προβλέψεις των δύο προηγούμενων ετών, κατά τα οποία το 76% και το 77% των ερωτηθέντων αντίστοιχα έβλεπε οικονομική άνθιση.

Νταβός 2023: Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι αντιμετωπίζουν πρόκληση για τις υποτονικές προσπάθειες για το κλίμα

Η επιστροφή στο Νταβός των εταιρειών και των τραπεζιτών μετά τις πρόσφατες θερμοκρασίες ρεκόρ στις Άλπεις έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο πόσο γρήγορα κινούνται για να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

.

Ο αριθμός των οργανισμών που δεσμεύονται να φθάσουν σε μηδενικές εκπομπές μέχρι τα μέσα του αιώνα έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας αύξηση κατά 60% σε περισσότερους από 11.000 τον Σεπτέμβριο του 2022, όπως έδειξαν τα στοιχεία του ΟΗΕ. Ωστόσο, ο κόσμος παραμένει σε τροχιά αποτυχίας των κλιματικών στόχων του.

PWC: Τα κριτήρια ESG έχουν καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων

Συμπληρωματικά των οικονομικών επιδόσεων, η καινοτομία, και η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG κατέχουν πλέον καταλυτικό ρόλο στη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων με τους επενδυτές και τους διαχειριστές κεφαλαίων ανά τον κόσμο να τα τοποθετούν στην κορυφή της λίστας των δεδομένων που αξιολογούν. Τη στιγμή που ο πληθωρισμός και η οικονομική αστάθεια θεωρούνται οι δύο μεγαλύτερες απειλές που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες, οι επενδυτές επιθυμούν να δοθεί έμφαση στο περιβάλλον.

.

Μ. Βρετανία: Οι επικεφαλής των εισηγμένων κέρδισαν σε 3 ημέρες ποσά που ισοδυναμούν με τον μέσο ετήσιο μισθό

Οι επικεφαλής των εταιριών που είναι εισηγμένες στον FTSE 100, τον πιο σημαντικό δείκτη του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, υπολογίζεται πως εξασφάλισαν μέχρι χθες, τρίτη ημέρα της λειτουργίας τους το 2023, το ισοδύναμο του μέσου ετήσιου μισθού στη Βρετανία, υποδεικνύει έρευνα.

.

Χρειάστηκαν 30 ώρες εργασίας, εννέα ώρες λιγότερες απ’ ό,τι το 2022, στους επικεφαλής των 100 μεγαλύτερων εισηγμένων στο χρηματιστήριο του Λονδίνου επιχειρήσεων για να κερδίσουν αυτό το ποσό, παρατηρεί το High Pay Centre στη μελέτη του, την ώρα που η Βρετανία διέρχεται μεγάλη κρίση κόστους ζωής.

Αυτός είναι ο CEO της χρονιάς για το 2022

Το 2022 ήταν μια χρονιά που πολλές εταιρείες είδαν τη μετοχή τους να υποχωρεί. Όμως εκείνη της T-Mobile ενισχύθηκε περίπου 20%, όταν ακόμα και οι ανταγωνιστές AT&T και Verizon υποχώρησαν. Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το CNN έδωσε στον επικεφαλής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, τον Mike Sievert, τον τίτλο του CEO της χρονιάς.

ΚPMG: Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων μπροστά σε νέες προκλήσεις

Οι επικεφαλής των κυβερνήσεων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας, των γεωπολιτικών προβλημάτων και της ενεργειακής κρίσης, σύμφωνα με τη μελέτη «The Future of Government & Public Sector» της KPMG.

.