Βρετανία

Ørsted: Κατασκευάζει στη Βρετανία το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο παγκοσμίως

Ο δανέζικος όμιλος Ørsted, που ειδικεύεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανακοίνωσε σήμερα την οριστικοποίηση του σχεδίου του για την κατασκευή του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού πάρκου παγκοσμίως, που ονομάζεται Hornsea 3, το οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί στ' ανοιχτά των βρετανικών ακτών.

.

"Ο Ørsted έλαβε την τελική επενδυτική απόφαση για το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο παγκοσμίως, το Hornsea 3, που θα έχει ισχύ 2,9 γιγαβάτ και αναμένεται να ολοκληρωθεί προς τα τέλη του 2027, ανακοίνωσε ο όμιλος.

Bρετανία: Γιατί ο πρώτος «Λόγος του Βασιλιά» ήταν αντίθετος με τα «πιστεύω» του Καρόλου

Ο βασιλιάς Κάρολος εκφώνησε σήμερα τον παραδοσιακό «Λόγο του Βασιλιά» κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης της νέας κοινοβουλευτικής χρονιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός που τον έφερε σε αντίθεση με ορισμένες από τις προσωπικές του πεποιθήσεις. 

.

Οι επενδυτές του Ηνωμένου Βασιλείου αποσύρονται από τα αμοιβαία κεφάλαια ESG

Οι Βρετανοί επενδυτές απέσυραν χρήματα από τα λεγόμενα υπεύθυνα αμοιβαία κεφάλαια με ρυθμό ρεκόρ, καθώς η αγορά προσαρμόστηκε στην άποψη ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

.

Τα επενδυτικά κεφάλαια ESG κατέγραψαν ρεκόρ εκροών ύψους 544 εκατ. λιρών τον Σεπτέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδυτές έχουν αποσύρει περισσότερα από 1 δισ. λίρες μέχρι στιγμής μέσα στο 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Investment Association.

Βρετανία: Οι τράπεζες ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το σχέδιο προς το «net - zero»

Η Βρετανία πρέπει να παρακολουθεί καλύτερα τα κεφάλαια που πηγαίνουν σε πράσινες επενδύσεις για να εκτιμήσει πόσα χρειάζονται από τον ιδιωτικό τομέα και θα πρέπει να εξετάσει στοχευμένες φορολογικές αλλαγές για να ενθαρρύνει τα βιώσιμα έργα, δήλωσε ο οργανισμός του τραπεζικού κλάδου UK Finance.

.

Βρετανία: Στροφή της κυβέρνησης ως προς τους κλιματικούς στόχους

Ένα "ρεαλιστικό" φρένο: ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή καθοριστικών μέτρων της κλιματικής πολιτικής του Ηνωμένου Βασιλείου, μια απόφαση που καταγγέλλεται ως λαϊκιστική και αποδοκιμάζεται στους οικονομικούς κύκλους ακόμη και στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος.

.

Calastone: Τέταρτος μήνας εκροών για τα κεφάλαια ESG

Οι επενδυτές στη Βρετανία απέρριψαν τόσο τις μετοχές όσο και τα ομόλογα τον Αύγουστο, καθώς συνέχισαν να επιλέγουν την ασφάλεια των μετρητών και των αμοιβαίων κεφαλαίων χρηματαγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου αμοιβαίων κεφαλαίων Calastone που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

.

Βρετανία: Μπορεί η αυτοματοποίηση να είναι το κλειδί για την εξοικονόμηση ενέργειας;

Τρόπους για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας ψάχνει η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Βρετανίας, όταν η ζήτηση κορυφώνεται, ή όταν υπάρχει μικρή αιολική ενέργεια, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την απαλλαγή του δικτύου από τον άνθρακα.

.

Ο CEO του κρατικού ταμείου της Νορβηγίας επιτίθεται στο Ηνωμένο Βασίλειο για την πολιτικοποίηση της πράσινης μετάβασης

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κρατικού επενδυτικού ταμείου στον κόσμο εξέφρασε την ανησυχία του ότι η πολιτική αντίσταση στα μέτρα για το κλίμα και το περιβάλλον εξαπλώνεται από τις ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί την ασφάλεια του φράγματος του ποταμού Τάμεση

Εγκαταστάθηκε το 1982, οι μηχανικοί πίσω από την κατασκευή του δεν μπορούσαν τότε να προβλέψουν την ταχύτητα της κλιματικής αλλαγής και τώρα εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα του φραγμού.

.

Αντιμέτωπο με την κλιματική αλλαγή, το Φράγμα του Τάμεση έχει ανεγερθεί ως σύμβολο αντίστασης, προστατεύοντας το Λονδίνο από τις καταιγίδες.