Βασιλική Λαζαράκου

Λαζαράκου: Aναγκαία η προσαρμογή των εποπτικών αρχών σε ένα ψηφιακό περιβάλλον

Τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι ευρωπαϊκές αγορές εξέτασαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στη Λευκωσία, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ) και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδος, όπως ανακοινώθηκε.

.

Η Βασιλική Λαζαράκου, μέλος του Δικτύου Γυναικών στην Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα

Η Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ορίστηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2024 μέλος του Δικτύου Γυναικών για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας (Women Climate Leaders Network of the European Investment Bank).

.

Λαζαράκου (Επ. Κεφαλαιαγοράς): Μονόδρομος η ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG

Μονόδρομο χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κυρία Βασιλική Λαζαράκου, τη βιωσιμότητα και ειδικότερα την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG, τονίζιοντας ότι όπως κάθε μετάβαση, έτσι και η πράσινη συνεπάγεται κόστη και έχει και κινδύνους και είναι σημαντικό να τους γνωρίζουμε για να δούμε και πως θα τους αντιμετωπίσουμε.

.

Βασιλική Λαζαράκου: Η μετάβαση αποτελεί πλέον μονόδρομο

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Λαζαράκου Βασιλική, με τίτλο ομιλίας: “Capital Markets Developments on ESG”, τόνισε ότι τόσο από την πλευρά της ΕΕ αρχικά όσο και σε διεθνές επίπεδο, την τελευταία τριετία έχουν γίνει εντατικότατα αλλά και ιστορικά βήματα προς τη μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Β. Λαζαράκου: Το ταξίδι της μετάβασης περνάει μέσα από το ESG

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μία μετάβαση σε μία νέα οικονομία, την κυκλική και πράσινη και όπως κάθε μετάβαση δεν είναι εύκολη καθώς συνεπάγεται κόστη και έχει και κινδύνους». Με αυτή τη φράση άνοιξε την τοποθέτησή της η κα Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης των Επιχειρηματικών επιδόσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη σύμφωνα με ESG κριτήρια & της λίστας των The Most Sustainable Companies in Greece 2022.