αεροδρόμιο

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών προχωρά στην τρίτη «πράσινη» επένδυση

«Πρασινίζει» το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς προχωρά σε τρίτη επένδυση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αυτή τη φορά 35,5 MW με χρήση και μπαταριών αποθήκευσης ενέργειας εντός των διοικητικών του ορίων. 

.

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανακοινώνει την έναρξη διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. (η «Εταιρεία» ή «ΔΑΑ»), ο φορέας εκμετάλλευσης του μεγαλύτερου αεροδρομίου στην Ελλάδα, ανακοινώνει σήμερα την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση («Εισαγωγή») των μετοχών της στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς Κινητών Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών («ΧΑ»). Η διαπραγμάτευση θα ξεκινήσει στις 10:30 π.μ. ώρα Ελλάδας με το σύμβολο «ΔΑΑ».

.

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Δημόσια προσφορά για το 30% του ΤΑΙΠΕΔ – Τον Φεβρουάριο στο ΧΑ

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την είσοδο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) στο χρηματιστήριο, με την εταιρεία να ανακοινώνει και επίσημα ότι η εισαγωγή των μετοχών της θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Μέσω δημόσιας προσφοράς θα διατεθούν όλες οι μετοχές του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή ποσοστό 30%, σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα και σε επιλέξιμους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές εκτός Ελλάδας.

.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο Φωτοβολταϊκό Πάρκο 16 MW

To νέο φωτοβολταϊκό πάρκο 16 μεγαβάτ αυτοπαραγωγής και ιδιοκατανάλωσης εγκαινιάσθηκε σήμερα στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και της γενικής γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρας Σδούκου.

.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μονάδα αυτοπαραγωγής στην Ελλάδα, η οποία, ήδη από σήμερα, παράγει το 45% περίπου της ετήσιας κατανάλωσης της εταιρείας του αεροδρομίου. Η παραγωγή της εγκατάστασης, ύψους 27.500 μεγαβατωρών ετησίως, αντιστοιχεί περίπου στην κατανάλωση 6.650 νοικοκυριών.

Δικαστήριο απέρριψε την απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να επιβάλει ετήσιο ανώτατο όριο πτήσεων

Ολλανδικό δικαστήριο απέρριψε απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ετήσιο ανώτατο όριο πτήσεων που θα υποδέχεται το αεροδρόμιο του Αμστερνταμ Σκίπολ, απόφαση που μεταφράζεται σε νίκη της KLM και άλλων αεροπορικών εταιρειών.

.

Το JFK της Νέας Υόρκης γίνεται το πρώτο «πράσινο» αεροδρόμιο του κόσμου

Σπουδαία καινοτομία αποτελεί το νέο Terminal One στο διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy (JFK) της Νέας Υόρκης. Γιατί; Διότι σχεδιάστηκε με γνώμονα τόσο την αισθητική όσο και τη βιωσιμότητα, γι’ αυτό και κατά την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 13.000 φωτοβολταϊκά.

.

Ολλανδία: Αεροπορικές εταιρίες προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της μείωσης των πτήσεων στο αεροδρόμιο Σίπχολ

Ο όμιλος KLM, η Delta Air Lines και άλλες αεροπορικές εταιρίες ανακοίνωσαν σήμερα ότι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της ολλανδικής κυβέρνησης η οποία σκοπεύει να μειώσει τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Σίπχολ του 'Άμστερνταμ για να προστατέψει το περιβάλλον.

.

"Ο όμιλος KLM, η Delta Air Lines, η Corendon, η easyJet και η TUI καταθέτουν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ολλανδικής κυβέρνησης για να διασφαλίσουν ότι η Ολλανδία θα παραμείνει συνδεδεμένη με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω του Σίπχολ", δήλωσαν οι εταιρίες σε κοινή ανακοίνωση.

Ο ΔΑΑ καλύτερο αεροδρόμιο το 2021 στην Ευρώπη στην κατηγορία 25-40 εκατ. επιβατών

Ως το κορυφαίο αεροδρόμιο στην κατηγορία των αεροδρομίων με 25-40 εκατομμύρια επιβάτες, για τη συνολική λειτουργία του κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και για την υλοποίηση πρωτοποριακών ψηφιακών υπηρεσιών για το επιβατικό κοινό και τη σταθερή προσήλωσή του στους στόχους του για το περιβάλλον, αναδείχθηκε για το 2021 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο του θεσμού Best Airport Awards του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων - ACI Europe.