Μέτρα κατά του υπερτουρισμού: Τέλος τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο του Άμστερνταμ

Body

Να απαγορεύσει τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της πόλης αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του Άμστερνταμ, καθώς η ολλανδική πρωτεύουσα προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των επισκεπτών και να περιορίσει τη ρύπανση.

.

Συγκεκριμένα, ο κεντρικός τερματικός σταθμός για τα κρουαζιερόπλοια στον ποταμό IJ κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ θα κλείσει, καθώς οι αρχές δηλώνουν ότι τα πλοία αυτά δεν συνάδουν με τους στόχους βιωσιμότητας της πόλης.

Πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο κατά του μαζικού τουρισμού στο Άμστερνταμ. Η πόλη προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της, απαγορεύοντας το κάπνισμα κάνναβης στους δρόμους της περιοχής με τα κόκκινα φανάρια.

Τον Μάρτιο το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε μια διαδικτυακή εκστρατεία ζητώντας από τους νεαρούς Βρετανούς που σκέφτονται να κάνουν τα μπάτσελορ πάρτι τους στο Άμστερνταμ να μείνουν μακριά.

Τα κρουαζιερόπλοια είχαν γίνει σύμβολο του προβλήματος του υπερτουρισμού και η πρόταση για τη μετακίνησή τους από το κέντρο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Όπως ανακοινώθηκε, η διέλευση των κρουαζιερόπλοιων δεν είναι συμβατή με τα σχέδια για μια νέα γέφυρα μεταξύ της ιστορικής νότιας συνοικίας της πόλης και της περιοχής Noord, όπου τελευταία πραγματοποιούνται πολλά αναπτυξιακά έργα.

Το Άμστερνταμ έχει πέσει θύμα της επιτυχίας του, καθώς προσελκύει περίπου 20 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο. Πολλοί από αυτούς αναζητούν έναν προορισμό για πάρτι και ξέφρενη διασκέδαση, με κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αντικοινωνική συμπεριφορά.

Πηγή: Moneyreview

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Τα κρουαζιερόπλοια είχαν γίνει σύμβολο του προβλήματος του υπερτουρισμού και η πρόταση για τη μετακίνησή τους από το κέντρο εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.