Newsroom

Χρηματιστήριο Aθηνών: Μέτρια άνοδος για τον ESG

Δίχως διάθεση για μεγάλα ρίσκα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να διατηρούν τα ηνία για δεύτερη διαδοχική ημέρα, οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη άνω των 1.425 μονάδων.

.

M&A Summit: Η ΔΕΗ μετασχηματίζεται σε διεθνή παίκτη στην πράσινη ενέργεια

Άνοιξε αυλαία το συνέδριο «Mergers & Acquisitions Summit», το οποίο φιλοδοξεί να διερευνήσει το συναρπαστικό πεδίο του M&A, αναδεικνύοντας τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα, τα μυστικά των συγχωνεύσεων και των εξαγορών, καθώς και τι επιφυλάσσει το μέλλον για τα επιτυχημένα deals της αγοράς. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή κορυφαίων παραγόντων της επιχειρηματικής σκηνής, κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας.

.

BEWISE: Συνεργάτης εμπιστοσύνης για την DEMO και την υλοποίηση τεχνολογικών Microsoft λύσεων στον φαρμακευτικό κλάδο

Η BEWISE, ο μοναδικός Έλληνας συνεργάτης που κατέχει και τα 6 Microsoft Designations, συνεχίζει να ενισχύει την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων που την εμπιστεύονται μέσω καινοτόμων εργαλείων της Microsoft. Στο πλαίσιο αυτό, η BEWISE υλοποιεί ολοκληρωμένο έργο ψηφιακού μετασχηματισμού στην φαρμακοβιομηχανία DEMO, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση φαρμακευτικών προϊόντων σε διεθνή εμβέλεια. 

.

Περιβαλλοντικές ζημιές ύψους 30 δισ. λόγω του πολέμου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει προκαλέσει σημαντικές περιβαλλοντικές ζημιές, και ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις κλιματικές επιπτώσεις του πολέμου, εκτός από τις άλλες αποζημιώσεις, σύμφωνα με το Scientific American.

.

Οι μισθοί των CEOs αυξάνονται τρεις φορές γρηγορότερα από των υπαλλήλων τους

Με τους υψηλότερους ρυθμούς των τελευταίων 14 ετών αυξάνονται οι αμοιβές των CEOs στις ΗΠΑ, διευρύνοντας τις οικονομικές ανισότητες, καθώς αυξάνονται σχεδόν τρεις φορές γρηγορότερα από τους μισθούς των εργαζομένων.

.

Από τις αρχές του έτους, ο μέσος μισθός των CEOs στις εταιρείες του δείκτη S&P 500 έχει αυξηθεί κατά 12%, σύμφωνα με στοιχεία των Financial Times. Ο μέσος εργαζόμενος, όμως, είδε τον μισθό του να αυξάνεται κατά 4,1% στο ίδιο διάστημα.

Το ΔΝΤ προειδοποιεί για αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη

Φορολογικά μέτρα κοινωνικής προστασίας έχουν «μείζονα ρόλο να διαδραματίσουν» για την αντιστάθμιση των κινδύνων που τίθενται από την τεχνητή νοημοσύνη, και κυρίως την αύξηση των ανισοτήτων, αναφέρει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σύστημα προστασίας φυσητήρων – Πώς θα λειτουργεί το SAvE Whales

Μνημόνιο συνεργασίας (MoU) για την καθιέρωση συστήματος παρακολούθησης και προειδοποίησης διερχόμενων πλοίων, με σκοπό την έγκαιρη αναγνώριση και τον εντοπισμό μεγάλων, θαλάσσιων θηλαστικών και συγκεκριμένα φυσητήρων, υπεγράφη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

.

Το ταμείο Frontier επενδύει στην αποθήκευση άνθρακα στην ΕΕ

Ένας όμιλος εταιρειών με επικεφαλής την Stripe Inc. για την αγορά υπηρεσιών δέσμευσης άνθρακα, έκλεισε την πρώτη του σημαντική συμφωνία στην Ευρώπη την Τρίτη, με στόχο να βοηθήσει στη δημιουργία μιας παγκόσμιας αγοράς για αυτή την τεχνολογία, σύμφωνα με το Bloomberg.

.

Σταϊκούρας: Ανθεκτικά δίκτυα υποδομών μεταφορών για αειφόρο και αδιάλειπτη ανάπτυξη

Στις εργασίες του Συμβουλίου των Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο υπό τη Βελγική Προεδρία, συμμετείχε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας.

.

ECR Hellas: To 55% των εταιρειών δηλώνει ότι είναι ελάχιστα ενημερωμένο για τα θέματα ESG

Τα αποτελέσματα έρευνας σχετικά με την ωριμότητα των επιχειρήσεων σε θέματα βιωσιμότητας παρουσιάστηκαν πρόσφατα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή ECR (ECR Hellas) σε συνεργασία με την EY Ελλάδος, στο πλαίσιο του έργου «ECR – ESG LeadingTowards a Value-Led Sustainability Journey».

.