ΖeniΘ: «Ο κλάδος της ενέργειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα ESG κριτήρια»

Τα τελευταία χρόνια η παγκόσμια κοινότητα και η οικονομία έχουν δοκιμαστεί σε άνευ προηγουμένου βαθμό από τους τομείς της υγείας, του περιβάλλοντος και της ενέργειας. Η ΖeniΘ, ο πρώτος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας στην Ελλάδα, γνωρίζει ότι η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών ESG αποτελεί μονόδρομο για την αντιμετώπιση σχετικών προκλήσεων και ότι οι καταναλωτές έχουν ανάγκη από εταιρείες όπου ανταποκρίνονται συμβάλλοντας πολυεπίπεδα στην κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική ευημερία. Ως μια εταιρεία που συνδυάζει τη διεθνή εμπειρία και την τεχνογνωσία του παγκόσμιου κολοσσού ENI Plenitude με τη βαθιά γνώση του ελληνικού ενεργειακού κλάδου, έχει ήδη αξιοποιήσει τη θέση της για να προσφέρει σημαντικά εργαλεία που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα μέσω ενός ευρύτατου φάσματος πλεονεκτημάτων που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση του κλάδου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΖeniΘ έχει επιλέξει να βρίσκεται δίπλα στο κοινό με πανελλαδικές πρωτιές  σε θέματα περιβάλλοντος (όπως προϊόντα ρεύματος από 100% πράσινη ενέργεια για όλους), ψηφιοποίησης (η οποία προσφέρει ουσιαστική αξία στην κοινωνία μέσα από λύσεις για βελτιστοποίηση κατανάλωσης ενέργειας και e-mobility) και διαφανή ενημέρωση / καθοδήγηση των πελατών της, ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν υπάρχουσες αναταραχές και να εξοπλιστούν για πιθανές μελλοντικές προκλήσεις. 

ΖeniΘ

100% πράσινη ενέργεια για όλους

Θέτοντας ψηλά τον πήχη στις πρακτικές βιωσιμότητας, η ΖeniΘ πρωτοπορεί προσφέροντας 100% πράσινη ενέργεια σε όλα τα οικιακά συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς καμία επιπλέον χρέωση για τον καταναλωτή. Βασιζόμενες αποκλειστικά σε ΑΠΕ, οι νέες πράσινες λύσεις ενέργειας δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, θέτοντας το παράδειγμα για το πως τα προϊόντα ενέργειας μπορούν να είναι πιο φιλικά για τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Η ψηφιοποίηση συναντά τη βιωσιμότητα, μέσα απο λύσεις βέλτιστης ενεργειακής κατανάλωσης

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης, ενισχύει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα προσφέροντας έξυπνες μικροσυσκευές κι εφαρμογές όπου φροντίζουν για την πλήρη, αναλυτική ενημέρωση του κοινού, για βέλτιστη ενεργειακή κατανάλωση. Η εφαρμογή Zeniapp SmartMeter μετρά την ηλεκτρική κατανάλωση ενός κτιρίου σε πραγματικό χρόνο, ενώ ο έξυπνος θερμοστάτης ZeniΘ ThermoSmart μαθαίνει αυτόματα τα χαρακτηριστικά του σπιτιού και της εγκατάστασης θέρμανσής του, προσαρμόζοντάς την έξυπνα και αποδοτικά. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι είναι πάντα στην ιδανική θερμοκρασία, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, με τη μέγιστη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, η ΖeniΘ σχεδιάζει το σύστημα εξυπηρέτησης των πελατών μας δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή εξυπηρέτηση μέσα από ένα εύκολα πλοηγήσιμο αγοραστικό ταξίδι και μια ολοκληρωμένη ευχάριστη εμπειρία. Η εταιρεία προσφέρει ήδη υπηρεσίες κορυφαίας εξυπηρέτησης, όπως τη δυνατότητα e-contract για πραγματοποίηση συμβολαίου από την άνεση του σπιτιού, την ψηφιακή εφαρμογή Zeniapp για απόλυτο έλεγχο ενεργειακής κατανάλωσης, την υπηρεσία MyZenith για online εξόφληση λογαριασμών και όχι μόνο. Επίσης, συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες που δίνουν μεγαλύτερη αξία στον πελάτη όπως την Οικογενειακή Κάρτα Υγείας ΕΥ ΖΗΝ, για δωρεάν ιατρικά checkup και πρόσβαση σε ένα δίκτυο 300 παρόχων υγείας σε όλη την Ελλάδα.

ΖeniΘ

Επιταχύνοντας τη μετάβαση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον 

Tέλος, η ZeniΘ προσφέρει σε συνεργασία με  κορυφαίους παρόχους λύσεων ηλεκτροκίνησης υπερσύγχρονο εξοπλισμό και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, εξασφαλίζοντας ότι ο δρόμος για την αειφόρο ανάπτυξη είναι πιο καθαρός από ποτέ. Για τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να μπουν στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, η ZeniΘ καλύπτει όλο το φάσμα των σχετικών αναγκών, όπως σχεδιασμό και εγκατάσταση υποδομών, τεχνική υποστήριξη, πακέτα ηλεκτρικής ενέργειας, καθοδήγηση για την αξιοποίηση προγραμμάτων ηλεκτροκίνησης, καθώς και υπηρεσίες εξατομικευμένης τιμολόγησης.

Το επόμενο βήμα

Για την εταιρεία, επίκεντρο της στρατηγικής της αποτελούν οι πελάτες του αύριο, οι οποίοι είναι απόλυτα καταρτισμένοι, πολύπλευρα ενημερωμένοι, με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες και επιθυμία για πλήρη έλεγχο της εξατομικευμένες αγοραστικής τους εμπειρίας. Αυτή την πολύχρονη σχέση εμπιστοσύνης η ZeniΘ, φροντίζει να διατηρεί και να ενδυναμώνει, προσφέροντάς τους την πιο μεγάλη γκάμα προϊόντων ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά και υπηρεσίες που διευκολύνουν και βελτιώνουν την καθημερινότητά τους, στηρίζοντας ταυτόχρονα τον οικονομικό τους προϋπολογισμό.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στα πλαίσια του αφιερώματος για τις πρακτικές ESG των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ενέργειας.

Δείτε όλο το αφιέρωμα

Image
ΖeniΘ: «Ο κλάδος της ενέργειας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα ESG κριτήρια»
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Αρθρογράφος
Επικεφαλίδα

Η εταιρεία συνδυάζει «πράσινες» λύσεις και ψηφιοποίηση για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.