Business ESG

Η ΔΕΗ συμβάλλει στην με στόχο να συμβάλλουν στη διατήρηση και ενίσχυση της βιοποικιλότητας.

Στην "Συμμαχία για την Βιώσιμη Διαχείριση της Βιοποικιλότητας" (Biodiversity Alliance for Sustainable Management), μία επιχειρηματική πρωτοβουλία του CSR Europe και της διεθνούς ΜΚΟ, "Συμβούλιο βιοτόπων άγριας ζωής" (Wildlife Habitat Council), συμμετέχει ως ιδρυτικό μέλος η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της συνεισφοράς της σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη, μέσα από την εφαρμογή πρακτικών βιωσιμότητας και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας.

Οι περισσότεροι CFO δηλώνουν ότι τα θέματα ESG θα αποτελέσουν σημαντική εστίαση τα επόμενα 5 χρόνια

Μεταξύ περισσότερων από 700 οικονομικών διευθυντών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Accenture, πάνω από το 90% συμφώνησαν ότι τα θέματα ESG θα αποτελέσουν για τους ίδιους μείζον θέμα τα επόμενα πέντε χρόνια.

.

Axios: Γιατί το ESG δεν εξαφανίζεται, παρ' όλο το θόρυβο

Ακόμα και όταν η πρακτική των περιβαλλοντικών, κοινωνικών επενδύσεων και επενδύσεων διακυβέρνησης δέχεται επιθέσεις από τους συντηρητικούς, είναι συνήθης πρακτική για πολλούς εταιρικούς και ιδιωτικούς επενδυτές να αξιολογούν τις πιθανές εξαγορές με βάση τις γραμμές ESG.

.

Οι υπεύθυνοι για τις συμφωνίες και οι επενδυτές τονίζουν ότι η προτεραιότητά τους είναι να βγάλουν χρήματα - με άλλα λόγια, η εξέταση του ESG δεν έχει να κάνει με το καλό, αλλά με την επίτευξη ισχυρών οικονομικών επιδόσεων.

Όμιλος Σαράντη: Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2023

Όμιλος Σαράντη, πιστός στη στρατηγική του, εντείνει τις προσπάθειές του προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά την αφοσίωσή του για καινοτομία και τη δέσμευσή του για προϊόντα υψηλής ποιότητας, ασφαλή προς τον άνθρωπο και φιλικά προς το περιβάλλον, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του.

.

Henkel και Dixan σε δράση καθαρισμού στην παραλία Αγίου Νικολάου της Αναβύσσου

H Henkel Consumer Brands και το Dixan επιστρέφουν και φέτος στην παραλία Αγίου Νικολάου της Αναβύσσου, στα πλαίσια του επιτυχημένου προγράμματος τους «Καθάρισε σε Βάθος - Καθάρισε στην Πηγή». Ένα χρόνο μετά από τον πρώτο καθαρισμό στο ίδιο σημείο, η ομάδα εθελοντών της Henkel Consumer Brands μαζί με τον ηθοποιό Νίκο Κουρή, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα αποδεικνύοντας ότι δεν αρκούν μεμονωμένες προσπάθειες για να διατηρηθεί ένα μέρος καθαρό.

.

Η Quest στον δείκτη βιωσιμότητας FTSE4Good

Η Quest Συμμετοχών εντάχθηκε για πρώτη φορά στον δείκτη FTSE4Good Emerging Markets σε αναγνώριση της δέσμευσής της στη Βιώσιμη Ανάπτυξη, και συγκαταλέγεται στις 15 Ελληνικές εταιρείες που πληρούν τα ESG κριτήρια για ένταξη ή παραμονή στον δείκτη (στοιχεία Ιουνίου 2024).

.

Ο δείκτης FTSE4Good δημιουργήθηκε από την FTSE Russell και αξιοποιείται από τη χρηματοοικονομική και επενδυτική αγορά για την αξιολόγηση κοινωνικά υπεύθυνων επενδυτικών ευκαιριών και άλλων επιχειρηματικών προϊόντων.

«Χρυσή» βράβευση της Deloitte για το στρατηγικό σχέδιο της αναβίωσης του οικισμού Χωριό στην Χάλκη

H εταιρεία απέσπασε 2 χρυσά βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards 2024 Αθήνα, 15 Ιουλίου 2024: Δύο χρυσά βραβεία απέσπασε η Deloitte στα Hellenic Responsible Business Awards 2024 της Boussias Events, για την πρωτοβουλία κατάρτισης, αλλά και υποστήριξης ενός στρατηγικού σχεδίου με στόχο την αναβίωση του οικισμού Χωριό και την αύξηση του πληθυσμού της Χάλκης.

.

KPMG: Η αβεβαιότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις δεν επιβραδύνει το due diligence στο ESG

Οι αντίξοοι οικονομικοί και γεωπολιτικοί «άνεμοι» δεν κατάφεραν να επιβραδύνουν την αύξηση του due diligence στο ESG στις συναλλαγές συγχωνεύσεων και εξαγορών παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα ευρήματα της έρευνας “ESG Due Diligence” από την KPMG International. 

.

ΓΕΚ Τέρνα: 11,6 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το 2023

Την 11η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης δημοσίευσε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με αναλυτική παρουσίαση της στρατηγικής και των δραστηριοτήτων, παράλληλα με τους στόχους και την επίδοση του σε κύρια θέματα ESG.

.

Η Principia συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας

Η Principia, στο πλαίσιο δράσεων στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «Ενεργειακή Φτώχεια - Εντοπισμός και αντιμετώπιση ενεργειακών αναγκών», που υλοποίησε σε συνεργασία με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος (CluBE) της Δυτικής Μακεδονίας.