Κορυφαία πληρώματα από όλο τον κόσμο στον αγώνα AEGEAN 600 - Φωτορεπορτάζ του Βαγγέλη Ρασσιά

Το σκάφος Black Pearl με κυβερνήτη τον Stefan Jentsch από τη Γερμανία έγραψε το όνομά του στη λίστα των νικητών της διεθνούς ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης AEGEAN 600. H αυλαία έπεσε το βράδυ του Σαββάτου με την τελετή απονομής επάθλων στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου. Καλύτερη εμφάνιση από τα ελληνικά πληρώματα που μετείχαν στον αγώνα, πραγματοποίησε το AIOLOS του Γιώργου Προκοπίου που κατέκτησε την κορυφή στα σκάφη MAXI.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτή την Olympic Marine και με τη φετινή συμμετοχή της ROLEX, ως επίσημο ρολόι της διοργάνωσης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την απώλεια της 40χρονης Γαλλοουκρανής ιστιοπλόου Ganna Konontchouk, πληρώματος του σκάφους HEAVEN, που συνέβη τη 2 η αγωνιστική ημέρα υπό ακραίες καιρικές συνθήκες στο καρπάθιο πέλαγος. Ο πρόεδρος του Π.Ο.Ι.Α.Θ. κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, στον λόγο του, ανακοίνωσε ότι στο επόμενο AEGEAN 600, στη μνήμη της εκλιπούσας, θα αθλοθετηθεί ειδικό βραβείο με το όνομά της.

Στην τελετή απονομής μεταξύ άλλων έδωσαν το «παρών» ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, οι εκπρόσωποι του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του Αρχηγού της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, ο Λιμενάρχης Λαυρίου Χρήστος Ζούμπος, προσωπικότητες από τον χώρο της ναυτιλίας και του επιχειρηματικού κόσμου καθώς και εκπρόσωποι χορηγών και υποστηρικτών της διοργάνωσης.

Τη διοργάνωση του επομένου Aegean 600, η εκκίνηση της οποίας θα δοθεί την Κυριακή 6 Ιουλίου 2025, θα παρακολουθήσει ως προσκεκλημένος ο Συριανός Άρης Παπαδημητρόπουλος, νικητής του e-AEGEAN 600, που διεξαγόταν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ιστιοπλοΐας (Virtual Regatta ), και στον οποίο συμμετείχαν 9.000 χιλιάδες φίλοι της ιστιοπλοΐας από όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του AEGEAN 600, βετεράνος ιστιοπλόος και ωκεανοπόρος κ. Ιωάννης Μαραγκουδάκης, μιλώντας στον Βαγγέλη Ρασσια δήλωσε σχετικά: «Ξέρεις τι είναι να βρίσκεσαι στην μέση του Ατλαντικού νύχτα, να σε χτυπάνε 12 Μποφώρ, να σε χτυπάει ο τυφώνας ,και να είσαι μόνος σου στο πουθενά, να σου σκίζονται πανιά, να σπάνε μαντάρια… είναι φοβερό! Και όμως αυτοί οι άνθρωποι  είναι εκεί. Αυτό είναι η μεγαλοσύνη της θάλασσας. Όλα τα άλλα αθλήματα είναι αθλήματα, ο κίνδυνος όμως δεν είναι ίδιος. Θα τολμούσα να πώ ότι η ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης είναι υπέραθλημα. Ο ιστιοπλόος διακινδυνεύει την ύπαρξη του. Είναι η μεγάλη πρόκληση…».
 

Ακολουθεί το φωτορεπορτάζ του Βαγγέλη Ρασσια:

ΡασσίαςΡασσιάςΡασσιάς

Ρασσιάς

ΡασσιαςΡασσιαςΡασσιαςΡασσιαςΡασσιάςΡασσιάςΡασσιάςΡασσιάς

Ρασσιάς
Ο κ. Βούρτσης με τον κ. Προκοπίου στο Βιομηχανικό Πάρκο Λαυρίου
Ρασσιάς

Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με omsystem-d φωτογραφική μηχανή με φακο 14-150 f/4-5,6 και με omsystemom1markii φωτογραφικη μηχανή και με φακό omsystem150600mmf5663is.

Image
Κορυφαία πληρώματα από όλο τον κόσμο στον αγώνα AEGEAN 600 - Φωτορεπορτάζ του Βαγγέλη Ρασσιά
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Αρθρογράφος
Επικεφαλίδα

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) με συνδιοργανωτή την Olympic Marine και με τη φετινή συμμετοχή της ROLEX, ως επίσημο ρολόι της διοργάνωσης.