ESG

"Εξοργισμένοι" οι νομοθέτες της ΕΕ αφού τα κράτη μπλοκάρουν τον νόμο ορόσημο για το ESG

Δεν εγκρίθηκε τελικά η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποσκοπεί στην εξυγίανση των εταιρικών αλυσίδων εφοδιασμού, εξαιτίας της αρνητικής στάσης ορισμένωn από τα μεγαλύτερα κράτη μέλη της Ένωσης, αναγκάζοντας τους αντιπροσώπους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της νομοθεσίας για την ESG που επιχειρήθηκε ποτέ.

.

Υποχρεώσεις αναφοράς ESG (Συνέπειες & Ευκαιρίες)

Submitted by jmantzikos on Wed, 02/28/2024 - 08:32

Σε μια εποχή όπου η βιωσιμότητα και η εταιρική ευθύνη είναι υψίστης σημασίας, οι αναφορές Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG) έχουν αναδειχθεί ως κρίσιμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις. Η αυξανόμενη προσοχή των επενδυτών, των καταναλωτών και των ρυθμιστικών αρχών προς τις πρακτικές ESG απαιτεί ολοκληρωμένη κατανόηση των σχετικών νομικών υποχρεώσεων και ευκαιριών.

Κύπρος: Αρχίζει τον Μάρτιο το έργο αξιολόγησης εταιρειών με κριτήρια ESG-Ο ρόλος της Artemis Credit Bureau

Την έναρξη της λειτουργίας στην κυπριακή αγορά εντός Μαρτίου του Διατραπεζικού Έργου Αξιολόγησης επιχειρήσεων βάσει των κριτηρίων ESG (Environmental – Social – Governance), ανακοίνωσαν, με δηλώσεις τους στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Διευθυντής της Artemis Credit Bureau, θυγατρική εταιρεία του Συνδέσμου Τραπεζών, Γιάννης Τομασίδης και ο επικεφαλής του Έργου στην Artemis Δημήτριος Μπούρπουλας.

.

Βιώσιμη ανάπτυξη και ανθρώπινο δυναμικό: Διπλό στοίχημα των επιχειρήσεων

Submitted by jmantzikos on Tue, 02/20/2024 - 17:56

Το 60% των επιχειρήσεων αναγνωρίζουν ότι πρέπει να δώσουν βαρύτητα στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και να επενδύσουν σε δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Γκ. Χαρδούβελης (Εθνική Τράπεζα): «Έχουμε θέσει σαφείς στόχους ESG»

Η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στην αλλαγή της εταιρικής της εικόνας ως επιστέγασμα των εσωτερικών αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του εκσυγχρονισμού της. 

.

Πώς πείθονται οι επενδυτές ότι αξίζουν να υπολογίζουν τα ESG κριτήρια;

 Η καλύτερη άμυνα απέναντι στις επιθέσεις των Ρεπουμπλικανών κατά του ESG είναι να πειστούν οι αρνητές ότι η επενδυτική στρατηγική μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τις οικονομικές επιδόσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων για τις υπεύθυνες επενδύσεις της Man Group.

.

Mικρομεσαία επιχείρηση και ESG

Submitted by jmantzikos on Tue, 02/06/2024 - 19:52

Οσο εντυπωσιακά και να ακούγονται τα ονόματα των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η μικρομεσαία επιχείρηση (MμΕ) αποτελεί και θα αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Οι εταιρείες δοκιμάζουν διαφορετικούς τρόπους να μιλούν για το ESG χωρίς να το λένε

Στα μισά μιας ακόμη περιόδου κερδών, η ελεύθερη πτώση των αναφορών των διευθυντικών στελεχών για το κίνημα των στρατηγικών για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG) βρίσκεται σε πτώση. 

.

Ο αυστηρότερος κανόνας ESG της ΕΕ προσκρούει στις γερμανικές ανησυχίες

Ο αυστηρότερος μέχρι σήμερα κανόνας ESG της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να καταστραφεί, καθώς μια πολιτική μάχη στη Γερμανία ξεπερνά τα σύνορά της.

.

Mικροεπενδυτές στην Ιαπωνία αποσύρουν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς αποχωρούν από τα ESG Funds

Οι επενδυτές απέσυραν συνολικά 660 δισεκατομμύρια γεν (4,5 δισεκατομμύρια δολάρια) από τα κεφάλαια πέρυσι, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Morningstar.  Αυτό είναι υπερτετραπλάσιο από τις εκροές των 150 δισεκατομμυρίων γεν το 2022. 

.