Γυναίκες πρωταγωνιστούν στο Μετρό – Έκθεση φωτογραφίας «The Hope Brigade»

Body

Στο Μετρό πρωταγωνιστούν αυτήν την περίoδο γυναίκες που πρωτοστατούν και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους, αξιοθαύμαστες στον χώρο που δραστηριοποιούνται. Μέσα από την έκθεση φωτογραφίας «The Hope Brigade» που θα φιλοξενείται σε σταθμούς και συρμούς του Μετρό η καθεμιά μοιράζεται τη διαδρομή ζωής της, τους προβληματισμούς, το όραμά της.

.

Ειδικότερα, οι Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ) συμπράττουν με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και φιλοξενούν σε σταθμούς και συρμούς του Μετρό την έκθεση φωτογραφίας «The Hope Brigade», με κεντρικά πρόσωπα γυναίκες που αναπτύσσουν δράση σε δέκα βασικούς τομείς, από την εκπαίδευση και την οικονομία ως την κλιματική δικαιοσύνη και την έμφυλη ταυτότητα. Η καθεμιά μοιράζεται τη διαδρομή ζωής της, τους προβληματισμούς, το όραμά της. Οι ιστορίες και οι σκέψεις των γυναικών, που αυτές τις ημέρες «ταξιδεύουν» με το Μετρό, έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν εκείνες, που στην καθημερινότητά τους συναντούν εμπόδια και ανισότητες.

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο World Economic Forum και το King’s Cross του Λονδίνου και εντάσσεται στο φεστιβάλ “WOW – Women of the World”, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με το WOW Foundation για δεύτερη χρονιά φέτος, από τις 6 έως τις 8 Απριλίου 2024, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ.

Μεταξύ των γυναικών πρωταγωνιστριών της έκθεσης, είναι και η Μαρία Καμπάνη, επόπτρια συρμών της ΣΤΑ.ΣΥ, που εργάστηκε ως οδηγός συρμών του Μετρό επί 18 χρόνια και με το μήνυμά της προτρέπει τις γυναίκες, να κρατούν σταθερά το τιμόνι της ζωής τους, ορίζοντας οι ίδιες τις διαδρομές τους.

Το “WOW Αθήνα” αποπειράται να θίξει εκ νέου τα πλέον επίκαιρα ζητήματα στον αγώνα της έμφυλης ισότητας, σε τοπικό, αλλά και διεθνές επίπεδο, αλλά και να δώσει βήμα στις φωνές και τις ιστορίες που εμπνέουν και δίνουν ελπίδα για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Πολυσυλλεκτικό και διαθεματικό, το φεστιβάλ εστιάζει στην ελληνική πραγματικότητα σήμερα και ταυτόχρονα στρέφει το βλέμμα στα κοινά ζητήματα και τις προκλήσεις που απασχολούν την υφήλιο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες: «Αναγνωρίζοντας την ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες, η ΣΤΑ.ΣΥ συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο δίνοντας βήμα σε δράσεις και πρωτοβουλίες με θετικό κοινωνικό πρόσημο, που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν και να αφυπνίσουν».

Οι φωτογραφίες από τους σταθμούς και τους συρμούς του Μετρό είναι της φωτογράφου Μαρίλης Ζάρκου.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Επικεφαλίδα

Οι φωτογραφίες από τους σταθμούς και τους συρμούς του Μετρό είναι της φωτογράφου Μαρίλης Ζάρκου.