Ενδυναμώνοντας τις Ελληνικές Εταιρείες: Πλοήγηση στο CSRD στο Webinar της Convene ESG

Body

Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο, η εστίαση στη βιωσιμότητα και την εταιρική υπευθυνότητα δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη. Αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για τις ελληνικές εταιρείες να ευθυγραμμιστούν με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, η Convene ESG φιλοξενεί ένα ουσιαστικό διαδικτυακό σεμινάριο στις 16 Απριλίου, σχεδιασμένο σχετικά με την πλοήγηση της σχετικής Οδηγίας για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας (CSRD). To webinar θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για τις εταιρείες που προγραμματίζουν και προετοιμάζονται για τις ESGαναφορές τους.

.

Επερχόμενο διαδικτυακό σεμινάριο για το CSRD: Demystifying ESG in the EU

Στο επίκεντρο αυτού του διαδικτυακού σεμιναρίου βρίσκεται η καθηγήτρια Laura Corazza από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, μια καταξιωμένη εμπειρογνώμονας σε θέματα βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (εγγραφή ΕΔΩ). Οι ακαδημαϊκές και πρακτικές γνώσεις της σχετικά με την υποβολή εκθέσεων ESG είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδρομής τους στον τομέα της βιωσιμότητας. Η καθηγήτρια Corazza θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη αλλά και προσιτή επισκόπηση του CSRD, τονίζοντας τη σημασία του τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους επενδυτές. Με πρακτικές συμβουλές προσαρμοσμένες για αρχάριους και όχι μόνο, αυτή η συνεδρία θα απομυθοποιήσει τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας , καθιστώντας τες προσιτές για όλους. Λεπτομέρειες σχετικά με την εμπειρία της καθηγήτριας Corazza μπορείτε να βρείτε [ΕΔΩ].

Αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο είναι μια ανεκτίμητη ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρείες να κατανοήσουν τις αποχρώσεις της αναφοράς CSRD, παρέχοντάς τους τα εργαλεία για να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν αποτελεσματικά τις πρακτικές βιωσιμότητάς τους. Η συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση αποτελεί ένα στρατηγικό βήμα όχι μόνο προς την επίτευξη της συμμόρφωσης αλλά και προς την αξιοποίηση των αρχών ESG για ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

convene esg

Το πλεονέκτημα του CSRD

Με την οδηγία για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας (CSRD), η ΕΕ θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στην υποβολή εκθέσεων βιωσιμότητας, με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας και της σύγκρισης μεταξύ των εταιρειών. Η οδηγία αυτή αποτελεί ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να:

  • Ενισχύσουν τη διαφάνεια: Προβολή της δέσμευσης για τη βιωσιμότητα για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών.
  • Προσελκύσουν επενδύσεις: Προσέλκυση της προσοχής των επενδυτών που εστιάζουν σε βιώσιμες και υπεύθυνες επιχειρηματικές πρακτικές.
  • Μειώσουν τους κινδύνους: Εντοπισμός και διαχείριση των κινδύνων που σχετίζονται με την ESG για να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη επιχειρηματική ανθεκτικότητα.

Γιατί να επιλέξετε Convene ESG

Μπροστά σε αυτές τις νέες προκλήσεις για την υποβολή εκθέσεων, η πλατφόρμα συλλογής δεδομένων και αναφοράς Convene ESG αναδεικνύεται σε ένα κομβικό εργαλείο για τις ελληνικές εταιρείες. Μέσω των κατευθυντήριων αρχών του Unify, Adapt και Excel, η Convene ESG προσφέρει μια απλοποιημένη πορεία προς τη συμμόρφωση με το CSRD:

  • Ενοποιήστε τις ροές δεδομένων σας σε μια μοναδική, συνεκτική διαδικασία, απλοποιώντας την πολυπλοκότητα της αναφοράς ESG.
  • Προσαρμοστείτε στα εξελισσόμενα πρότυπα με μια πλατφόρμα που συμβαδίζει με τις παγκόσμιες απαιτήσεις βιωσιμότητας, διασφαλίζοντας ότι η επιχείρησή σας παραμένει στην πρώτη γραμμή.
  • Επιτύχετε χρησιμοποιώντας την Convene ESG ως στρατηγικό εργαλείο. Ορίστε φιλόδοξους στόχους βιωσιμότητας, κάντε συγκριτική αξιολόγηση με τους ανταγωνιστές σας και μετατρέψτε τη συμμόρφωση σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

 Συμπέρασμα

Το CSRD είναι κάτι περισσότερο από ένα πρότυπο αναφοράς- είναι μια μετασχηματιστική στροφή προς τη μεγαλύτερη εταιρική υπευθυνότητα και βιωσιμότητα. Καθώς οι ελληνικές εταιρείες προετοιμάζονται να περιηγηθούν σε αυτό το νέο τοπίο, το διαδικτυακό σεμινάριο της Convene ESG με την καθηγήτρια Laura Corazza προσφέρει ένα τρομερά επίκαιρο βοήθημα. Παρέχει στις εταιρείες τις γνώσεις και τα εργαλεία που χρειάζονται όχι απλώς για να συμμορφωθούν με το CSRD, αλλά και να το αξιοποιήσουν ως καταλύτη για στρατηγική ανάπτυξη και παγκόσμια ηγετική θέση στη βιωσιμότητα. Πρόκειται για μια ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις να επαναπροσδιορίσουν την προσέγγισή τους στη βιωσιμότητα, μετατρέποντας τις προκλήσεις σε ευκαιρίες για καινοτομία και διαφοροποίηση στην παγκόσμια αγορά.

Αρθρογράφος
Κύριος χαρακτηρισμός περιεχομένου
Image
Ενδυναμώνοντας τις Ελληνικές Εταιρείες: Πλοήγηση στο CSRD στο Webinar της Convene ESG
Επικεφαλίδα

H Convene ESG φιλοξενεί ένα διαδικτυακό σεμινάριο, σχεδιασμένο σχετικά με την πλοήγηση της σχετικής Οδηγίας για την υποβολή εκθέσεων εταιρικής βιωσιμότητας (CSRD).