Υγεία

«Δημιουργώντας ένα φωτεινότερο μέλλον»

Submitted by jmantzikos on Tue, 02/13/2024 - 08:52

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για τη νέα εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα. Αντ’ αυτού, αναφέρεται στις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, στη βιομηχανία και τον κλάδο της στην Ελλάδα. Οι φαρμακευτικές εταιρείες δηλώνουν και κάνουν μια θετική διαφορά αυτές τις μέρες για τους ασθενείς, τους εργαζόμενους, τις κοινότητες και τους συνεργάτες τους, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσουν την «εμπειρία του καρκίνου» μέσω της ιατρικής.

Η ISOMAT συμβάλλει στην αποκατάσταση της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου

Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 Απριλίου του 2022, η οποία προκάλεσε την πλήρη καταστροφή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Θ. Παπανικολάου, η ISOMAT, την ίδια κιόλας ημέρα κινητοποιήθηκε άμεσα, δηλώνοντας στη διοίκηση του Νοσοκομείου την ανοιχτή πρόθεσή της να συνεισφέρει έμπρακτα στην αποκατάσταση των ζημιών, με την προσφορά των απαραίτητων υλικών ανακατασκευής.

.

Κρυπτοσποριδίωση: Η νόσος της κλιματικής αλλαγής - Ποια είναι τα συμπτώματα

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα αυξανόμενα κρούσματα της νόσου «κρυπτοσποριδίωσης» που έχουν καταγραφεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Ως αιτία του φαινομένου φέρεται και η κλιματική αλλαγή.

.

Με πρόσφατο ενημερωτικό εγχειρίδιο, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) προειδοποίησε πως οι μολύνσεις από κρυπτοσποριδίωση μαστίζουν την Ευρώπη, με τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία να σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με την Express.

Τι είναι η κρυπτοσποριδίωση

2ο Διεθνές Wellbeingr Forum: Αναδεικνύοντας το ρόλο της ψυχικής υγείας στη βιωσιμότητα του πλανήτη

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023, στο Ζάππειο Μέγαρο, με ολοήμερο πρόγραμμα εργασιών από τις 10:00 έως τις 19:00. Το Συνέδριο, που διεξήχθη στα ελληνικά και τα αγγλικά, διακρίθηκε για ακόμη μία φορά από τη δέσμευσή του για συμπερίληψη, προσφέροντας ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα και ειδικές υπηρεσίες υποστήριξης για τα άτομα με προβλήματα όρασης.

.

Συνέδριο NEF Athens: Η εκπαίδευση και η βιωσιμότητα στο κέντρο της προσοχής

«Έξυπνα Σχολεία και Κυκλικές Πόλεις: Ψηφιακή Μάθηση για ένα Βιώσιμο Μέλλον», είναι το θέμα του φετινού NEF Athens (New Education Forum) που διοργανώνει το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά.

.

Υγεία IVF: ”Made with Love and Science” - Η μεγαλύτερη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα

Η πρότυπη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις, μέλος του Ομίλου Hellenic Healthcare Group (HHG), πραγματοποίησε την Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου και ώρα 19:00, παρουσίαση  σε δημοσιογράφους με τίτλο ”Made with Love and Science” στο θερινό σινεμά του Πολεμικού Μουσείου. Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών, μέλη της Διοίκησης, καθώς και στελέχη της Μονάδ

BE-LIVE | Δράσεις Ενημέρωσης & Δωρεάν Εξωσωματικές Γονιμοποιήσεις στη Σάμο και στην Ικαρία

Την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Be-Live πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για την εξωσωματική γονιμοποίηση και τις δράσεις του στα νησιά Σάμο και Ικαρία, αντίστοιχα. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το δημογραφικό «Μπροστά για την Οικογένεια», η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων με κοινωνική στόχευση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον νομό Έβρου στην οποία συμμετέχει η Be-Live με το έργο της. 

Κλιματική Αλλαγή: Ο Έλληνας επιστήμονας στη λίστα του TIME με τους 100 ανθρώπους που θα αλλάξουν τον κόσμο

Σε μια αξιοσημείωτη αναγνώριση της συνεισφοράς του στους τομείς της φυσιολογίας, της περιβαλλοντικής υγείας και της βιωσιμότητας, ο δρ Ανδρέας Φλουρής, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συμπεριλήφθηκε στην περίφημη λίστα TIME100 Next του περιοδικού TIME για το 2023. Αυτή η ετήσια λίστα αναγνωρίζει 100 ανθρώπους από όλους τους χώρους, της πολιτικής, της επιστήμης, της τέχνης και της κοινωνικής δράσης με την πιο ισχυρή προοπτική να αλλάξουν το μέλλον του κόσμου.

.

Κλιματική αλλαγή: Συναγερμός από τα CDC για λοιμώξεις από Vibrio vulnificus

«Καμπανάκι» κινδύνου κρούουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) για λοίμωξη από το βακτήριο Vibrio vulnificus λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας των υδάτων και των ακραίων καιρικών φαινομένων, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή.

.

Η κλιματική αλλαγή δυσχεραίνει την καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας

Η κλιματική αλλαγή και οι συγκρούσεις δυσχεραίνουν τις προσπάθειες να καταπολεμηθούν οι τρεις πιο θανατηφόρες ασθένειες παγκοσμίως, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Ταμείου Καταπολέμησης του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας.

.

Οι διεθνείς πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση των ασθενειών αυτών έχουν ανακάμψει, αφού επηρεάστηκαν από την πανδημία covid-19, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Ταμείου που δημοσιεύθηκε σήμερα.