τσιμεντο

Τσιμέντο: Θα μπορούσε το πιο καταστροφικό υλικό του πλανήτη να σώσει το περιβάλλον;

Μετά το νερό, το σκυρόδεμα είναι το δεύτερο πιο χρησιμοποιούμενο υλικό στον πλανήτη, με κολοσσιαία χρήση 30 δισεκατομμυρίων τόνων κάθε χρόνο. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι συντηρεί τη σύγχρονη ζωή, το τσιμέντο προκαλεί σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης, αντιπροσωπεύοντας περισσότερο από το 8% όλων των αερίων του θερμοκηπίου το 2021.

.

Fitch: Δύσκολη η απαλλαγή από τον άνθρακα όσον αφορά την παραγωγή του τσιμέντου

Η παραγωγή τσιμέντου είναι το τμήμα του κατασκευαστικού κλάδου, το οποίο είναι πιο ευάλωτο σε μακροπρόθεσμους κλιματικούς κινδύνους και αυτό λόγω των μεγάλων, άμεσων, δύσκολα περιοριζόμενων εκπομπών άνθρακα, που απαιτούν δαπανηρές τεχνολογίες που θα βοηθούσαν στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, επισημαίνει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.

.

Η παραγωγή άλλων βαρέων οικοδομικών υλικών θα επηρεαστεί λιγότερο, καθώς έχουν καλύτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα καθώς και σημαντικά λιγότερες άμεσες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από αυτό της παραγωγής τσιμέντου.

ΤΙΤΑΝ: Πρωτοπόρος στη «πράσινη» παραγωγή τσιμέντου

Η τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» είναι από τους κορυφαίους παραγωγούς τσιμέντουέτοιμου σκυροδρέματοςαδρανών υλικών και έτοιμων ξηρών κονιαμάτων, ενώ από το 1902 έχει συνδέσει την ιστορία του με την ιστορία της χώρας μας. Ο Τιτάνας έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να παραμείνει στην κορυφή χάρη στην επιτυχημένη επιχειρηματική του στρατηγική, αλλά και στην ολιστική του προσέγγιση.

Συμμετοχή Τιτάνα στο Business Ambition for 1.5C και στην εκστρατεία Race to Zero

Ο ομιλος ΤΙΤΑΝ υπέγραψε τη Δέσμευση «Business Ambition for 1.5°C», της οποίας ηγείται η Πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi)* σε συνεργασία με το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών (UNGC) και τη συμμαχία We Mean Business.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο« Τιτάνας δεσμεύεται να εργαστεί από κοινού με πολλές πρωτοπόρες εταιρίες παγκοσμίως για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1.5°C και την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα (καθαρών) έως το 2050.