Τράπεζα Πειραιώς

Τρ. Πειραιώς: Στηρίζουμε τον αγροδιατροφικό τομέα, για την αειφόρο ανάπτυξη

Σε τροχιά ισχυρής πιστωτικής επέκτασης παραμένει και το 2024 η Τράπεζα Πειραιώς «σε ταύτιση με τη συνεχιζόμενη αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας», επισήμανε ο διευθυντής Κέντρων Επιχειρηματικότητας Αγροτικού Τομέα, διεύθυνση Αγροτικής Τραπεζικής του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, Γεώργιος Αβατάγγελος, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 30ης επετειακής φετινής Agrotica, με θέμα «Συνεργατικά σχήματα του αγροδιατροφικού κλάδου-αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της επόμενης ημέρας-Βιώσιμη ανάπτυξη, λειτουργική ανθεκτικότητα και εξωστρέφεια».Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν

Χρ. Μπερμπάτη (Πειραιώς): Ο χρηματοπιστωτικός τομέας σημαντικός για τη βιωσιμότητα

Στη σημασία της βιωσιμότητας που αναδεικνύει ο χρηματοπιστωτικός τομέας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αναφέρθηκε η Γενική Διευθύντρια Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Ενημέρωσης Επενδυτών και ESG του ομίλου Πειραιώς, Χρυσάνθη Μπερμπάτη, μιλώντας στο 1ο ΜΙΤ EmTech Europe στην Ελλάδα, το παγκοσμίου φήμης Συνέδριο του MIT Technology Review.

.

Τράπεζα Πειραιώς: Εκδίδει τίτλο Tier 2 και επαναγοράζει ομόλογο λήξης 2029

Στην έκδοση Tier 2 τίτλου καθώς και στην επαναγορά του ομολόγου λήξης 2029 σχεδιάζει να προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς.

.

Ειδικότερα, η τράπεζα έδωσε εντολή στις Barclays, BNP Paribas, BofA Securities, Goldman Sachs Bank Europe SE, Nomura και UBS Investment Bank να πραγματοποιήσουν investor calls τα οποία ξεκινούν από σήμερα, για την έκδοση ομολόγου RegS Bearer Subordinated Tier 2 10.25NC5.25, που θα πραγματοποιηθεί στο κοντινό μέλλον, ανάλογα με τις συνθήκες στην αγορά.

Ο τίτλος αναμένεται να αξιολογηθεί με B1 από τη Moody’s.

Δωρεά 3 εκατ. από την Τράπεζα Πειραιώς για την αποκατάσταση της Πάρνηθας

Στην αποκατάσταση της Πάρνηθας από την καταστροφική  πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού με δωρεά ύψους 3 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση  αντιδιαβρωτικών έργων συμμετέχει η Τράπεζα Πειραιώς. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο κοινωνικών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς και υπηρετεί τη στρατηγική της όχι μόνο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, αλλά και να επιστρέφει στην κοινωνία μέρος της αξίας που δημιουργεί.

Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Eurohoops δημιουργούν το EQUALL HOOPS

Η Τράπεζα Πειραιώς και ο Οργανισμός Eurohoops ενώνουν τις δυνάμεις τους και δημιουργούν το EQUALL HOOPS, ένα πρόγραμμα δράσεων, ενδυνάμωσης και συμπερίληψης παιδιών και νέων στο Φάσμα του Αυτισμού, αλλά και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τη νευροδιαφορετικότητα, χρησιμοποιώντας ως όχημα το μπάσκετ.

.

Τράπεζα Πειραιώς: Βασική προτεραιότητα είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Βασική προτεραιότητα για την Τράπεζα Πειραιώς είναι η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με έμφαση στην ενεργειακή τους μετάβαση, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου που διοργάνωσαν η ΓΣΕΒΕΕ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

.

Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκίνησε ο 10ος κύκλος του Project Future - Aιτήσεις συμμετοχής έως τις 3 Οκτωβρίου

 Με νέες εκπαιδεύσεις και συνεργασίες πραγματοποιείται ο 10ος κύκλος του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας Project Future της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration.

Τράπεζα Πειραιώς: Χρηματοδοτήσεις 8 δισ. ευρώ ως το 2025 για την ενεργειακή μετάβαση

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει την προσπάθειά της για μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και στήριξη των επενδύσεων στην ενεργειακή μετάβαση.

.

Όπως έγινε γνωστό στα πλαίσια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων β' τριμήνου, αναγνωρίζοντας τη σημασία του να περάσει από τη δέσμευση στη δράση αναφορικά με την απανθρακοποίηση, η τράπεζα έχει θέσει λεπτομερείς στόχους που έχουν επικυρωθεί από το SBTi και έχει υιοθετήσει προσέγγιση σχολαστικής παρακολούθησης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα ανταποκριθεί σε αυτούς στο μέλλον.

Τράπεζα Πειραιώς: Ενισχύει την ισότιμη πρόσβαση των ατόμων με οπτική αναπηρία στα ΑΤΜ

Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε την εγκατάσταση συστήματος φωνητικής υποστήριξης σε περισσότερα από 550 ΑΤΜ του Δικτύου καταστημάτων της, διευκολύνοντας την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών από πελάτες με οπτική αναπηρία.

.

Το έργο αυτό έρχεται σε συνέχεια των δράσεων και πρωτοβουλιών της Τράπεζας για την περαιτέρω ενίσχυση της προσβασιμότητας και την παροχή υψηλού επιπέδου τραπεζικής εξυπηρέτησης στα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Τρ. Πειραιώς: Ξεκινά η ακαδημία για γυναίκες πρόσφυγες σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και η Τράπεζα Πειραιώς, με χαρά ανακοινώνουν την επίσημη έναρξη της Ακαδημίας για Γυναίκες Πρόσφυγες, ενός πρωτοποριακού προγράμματος που αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και των ευκαιριών για τις γυναίκες πρόσφυγες μέσω της επαγγελματικής κατάρτισης.

.