McKinsey

McKinsey & Co: Κλειδί η χρηματοδότηση της τεχνολογίας για την κλιματική αλλαγή

Πολλές από τις τεχνολογίες που απαιτούνται για την απαλλαγή από τον άνθρακα από τις πρωταρχικές πηγές αερίων που θερμαίνουν τον πλανήτη υπάρχουν ήδη - απλώς πρέπει να αναπτυχθούν σε μέγεθος ανάλογο με την πρόκληση.

.

McKinsey: Λιγοστεύουν οι γυναίκες σε ανώτερες θέσεις

Ανησυχητική είναι η μείωση του αριθμού των γυναικών που κατέχουν ανώτερες θέσεις στις αμερικανικές εταιρείες, συμφωνα με νέα έρευνα. Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 11,8% από τις περίπου 15.000 θέσεων ανώτερων στελεχών του δείκτη S&P Global Total Market το 2023, ποσοστό μειωμένο σε σύγκριση με το 12,2% του προηγούμενου έτους. Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι οι γυναίκες παραχώρησαν πέρυσι περίπου 55-60 επιτελικές θέσεις σε άνδρες.

.

ΜcKinsey: Οι προκλήσεις της μετάβασης στην κλιματική ουδετερότητα

Η «ιστορική» COP21 του 2015 συμφώνησε να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη σε 1,5°C σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, έως το 2050. Για να παραμείνουν οι χώρες εντός του στόχου, οι εκπομπές θα πρέπει να μειωθούν στο μισό μέχρι το 2030. Ο πλανήτης έχει ήδη θερμανθεί κατά περίπου 1,1°C, λένε οι επιστήμονες, μετά από πάνω από έναν αιώνα καύσης ορυκτών καυσίμων, καθώς και άνισης και μη βιώσιμης χρήσης της ενέργειας και της γης.

.

Νielsen: Tα προϊόντα με «ετικέτες» ESG αποδίδουν καλύτερα

Σε έναν κόσμο με αυξανόμενη συνείδηση για το περιβάλλον και την κοινωνική ευημερία, οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές προσδοκίες και συνήθειες. Μια πρόσφατη κοινή μελέτη της αμερικανικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, McKinsey, και της εταιρείας καταναλωτικής πληροφόρησης, NielsenIQ, ρίχνει φως σε αυτή την εξέλιξη, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ξοδεύουν χρήματα για προϊόντα που προβάλλουν ισχυρισμούς σχετικά με το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG).

.

McKinsey: Το ESG θα παραμείνει στην αγορά ακόμα και αν φύγουν τα τρία γράμματα του

Πολλά έχουν γραφτεί για το πώς η εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο δημιούργησε γεωπολιτικά ερωτήματα σχετικά με το γιατί τα κεφάλαια που επικεντρώνονται στην ESG επενδύουν στη Ρωσία. Στη συνέχεια, οι αγορές κατέρρευσαν, με πολλά τεράστια ταμεία ESG να δέχονται χτυπήματα επειδή κατέγραψαν απώλειες χειρότερες από αυτές που υπέστησαν οι δείκτες αναφοράς, χάρη στις μαζικές συμμετοχές τους σε μετοχές τεχνολογίας που είχαν υποστεί πλήγμα.

.