Μαρία Ακριβού
Μαζί με τη φέτα και τη μαστίχα Χίου, το μάρμαρο στα Π.Ο.Π. ελληνικά προϊόντα
Στοιχεία πάνω στα οποία ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (ΣΕΜΜΘ) βασίζει τη στρατηγική του ώστε το πολύτιμο ορυκτό να μπει στη λίστα των Π.Ο.Π. ελληνικών προϊόντων, δίπλα σε προϊόντα όπως η φέτα, το γιαούρτι, η μαστίχα Χίου, το ντοματάκι Σαντορίνης, ο κρόκος Κοζάνης κ.α.
Κάτι που ίσως να αγνοείς είναι το γεγονός ότι σχεδόν το 80% της συνολικής παραγωγής του ελληνικού μαρμάρου, εξάγεται σε περισσότερες από 120 χώρες διεθνώς, τοποθετώντας την χώρα μας στην 4η θέση παγκοσμίως στον χάρτη των εξαγωγών μαρμάρου.