startup

JA Greece: Αυτές είναι οι 11 καλύτερες μαθητικές "start-up" της χρονιάς

To Junior Achievement Greece ανακοίνωσε τις 11 καινοτόμες μαθητικές "startup" που ξεχώρισαν και θα διαγωνισθούν στον 19ο Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό "Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2024".

Με δυσκολίες η χρηματοδότηση startup που έχουν επικεφαλής γυναίκες

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που ιδρύονται από γυναίκες δυσκολεύονται να αντλήσουν χρηματοδότηση από επιχειρηματικά κεφάλαια (VC) στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

.

Στην Ευρώπη, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν αποκλειστικά από γυναίκες συγκέντρωσαν μόλις το 1,8% του συνολικού κεφαλαίου που επενδύθηκε σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από επιχειρηματικά κεφάλαια το 2023, σύμφωνα με το VC European female founders dashboard του Pitchbook.

The Hellenic Tech Investor Club: Επενδύσεις 1 εκατ ευρώ το 2024 σε νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας

Τη σύσταση του Διοικητικού του Συμβουλίου ανακοίνωσε το The Hellenic Tech Investor Club (Theti Club), η πρώτη ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) της Ελλάδας που έχει ως στόχο την προώθηση της καινοτομίας και των επενδύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας.

.

World Fund: Συγκέντρωσε 300 εκατομμύρια δολάρια για κλιματικές startup

Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων World Fund ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συγκέντρωσε ένα ποσό 300 εκατομμυρίων ευρώ (325 εκατομμύρια δολάρια) για την υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.  

.

Βραβεία για 27 καινοτόμες ευρωπαϊκές εταιρείες στον Μεγάλο Τελικό του EIT Jumpstarter

Με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες με καινοτόμες ιδέες πραγματοποιήθηκε ο φετινός Μεγάλος Τελικός του EITJumpstarter στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν περισσότερες από 50 καινοτόμες ιδέες υψηλής τεχνολογίας που διαγωνίστηκαν σε 9 κατηγορίες με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να βραβεύει 27 από αυτά που θα βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις σημαντικότερες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

.

Startup χρησιμοποιεί θρυμματισμένα πετρώματα για να «καθαρίσει» την ατμόσφαιρα

Μια νεοσύστατη επιχείρηση που προσπαθεί να αντιστρέψει την κλιματική αλλαγή με τη διασπορά θρυμματισμένων πετρωμάτων σε γεωργικές εκτάσεις απομάκρυνε με επιτυχία τους πρώτους τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

.

Επιταχύνοντας την Ανάπτυξη για Νεοφυείς Επιχειρήσεις: Μια Ματιά στο Πρόγραμμα South3E – S3E Charge

Submitted by jmantzikos on Thu, 10/26/2023 - 12:38

Η βαθιά τεχνολογία (deep tech) στη Νότια Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, όπως απεικονίζεται στους Ευρωπαϊκούς Πίνακες Αποτελεσμάτων Καινοτομίας, με τις περισσότερες χώρες να χαρακτηρίζονται ως μέτριοι και αναδυόμενοι καινοτόμοι, και σε πολλές αρχίζουν να εμφανίζονται νεοφυείς επιχειρήσεις βαθιάς τεχνολογίας (deep tech start-ups) και κόμβοι καινοτομίας.

Startups: Καταλύτης ανταγωνιστικότητας τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας

Σε καταλύτη για την ανταγωνιστικότητα των startups αναδεικνύονται τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας και τα εμπορικά σήματα, καθώς όσες κατέχουν αυτούς τους δύο τύπους δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων εκκίνησης ή πρώιμης ανάπτυξής τους έχουν έως και 10,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν επιτυχώς χρηματοδότηση. 

.

Η BP επενδύει σε start-up πράσινου υδρογόνου με στόχο τη μείωση του κόστους

Η BP έχει επενδύσει σε μια νεοσύστατη εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει ατμούς από τη βαριά βιομηχανία για να μειώσει το κόστος παραγωγής υδρογόνου μηδενικού άνθρακα.

.

Η BP Ventures, ο βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων του βρετανικού ενεργειακού κολοσσού, περιλαμβάνεται μεταξύ πολλών επενδυτών σε χρηματοδότηση 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων Series A στην Advanced Ionics με έδρα τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

Microsoft-Endeavor Greece: Στρατηγικό Πρόγραμμα για τάχιστη, βιώσιμη ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ScaleUp for Positive Impact, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για νεοφυείς επιχειρήσεις που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Microsoft με την Endeavor Greece.

.