startup

Βραβεία για 27 καινοτόμες ευρωπαϊκές εταιρείες στον Μεγάλο Τελικό του EIT Jumpstarter

Με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες με καινοτόμες ιδέες πραγματοποιήθηκε ο φετινός Μεγάλος Τελικός του EITJumpstarter στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν περισσότερες από 50 καινοτόμες ιδέες υψηλής τεχνολογίας που διαγωνίστηκαν σε 9 κατηγορίες με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να βραβεύει 27 από αυτά που θα βοηθήσουν την Ευρώπη να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις σημαντικότερες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

.

Startup χρησιμοποιεί θρυμματισμένα πετρώματα για να «καθαρίσει» την ατμόσφαιρα

Μια νεοσύστατη επιχείρηση που προσπαθεί να αντιστρέψει την κλιματική αλλαγή με τη διασπορά θρυμματισμένων πετρωμάτων σε γεωργικές εκτάσεις απομάκρυνε με επιτυχία τους πρώτους τόνους διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

.

Επιταχύνοντας την Ανάπτυξη για Νεοφυείς Επιχειρήσεις: Μια Ματιά στο Πρόγραμμα South3E – S3E Charge

Submitted by jmantzikos on Thu, 10/26/2023 - 12:38

Η βαθιά τεχνολογία (deep tech) στη Νότια Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, όπως απεικονίζεται στους Ευρωπαϊκούς Πίνακες Αποτελεσμάτων Καινοτομίας, με τις περισσότερες χώρες να χαρακτηρίζονται ως μέτριοι και αναδυόμενοι καινοτόμοι, και σε πολλές αρχίζουν να εμφανίζονται νεοφυείς επιχειρήσεις βαθιάς τεχνολογίας (deep tech start-ups) και κόμβοι καινοτομίας.

Startups: Καταλύτης ανταγωνιστικότητας τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας

Σε καταλύτη για την ανταγωνιστικότητα των startups αναδεικνύονται τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας και τα εμπορικά σήματα, καθώς όσες κατέχουν αυτούς τους δύο τύπους δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) κατά τη διάρκεια των αρχικών σταδίων εκκίνησης ή πρώιμης ανάπτυξής τους έχουν έως και 10,2 φορές περισσότερες πιθανότητες να εξασφαλίσουν επιτυχώς χρηματοδότηση. 

.

Η BP επενδύει σε start-up πράσινου υδρογόνου με στόχο τη μείωση του κόστους

Η BP έχει επενδύσει σε μια νεοσύστατη εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει ατμούς από τη βαριά βιομηχανία για να μειώσει το κόστος παραγωγής υδρογόνου μηδενικού άνθρακα.

.

Η BP Ventures, ο βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων του βρετανικού ενεργειακού κολοσσού, περιλαμβάνεται μεταξύ πολλών επενδυτών σε χρηματοδότηση 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων Series A στην Advanced Ionics με έδρα τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

Microsoft-Endeavor Greece: Στρατηγικό Πρόγραμμα για τάχιστη, βιώσιμη ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ScaleUp for Positive Impact, ένα πρόγραμμα ανάπτυξης για νεοφυείς επιχειρήσεις που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, αποτέλεσμα της συνεργασίας της Microsoft με την Endeavor Greece.

.

Η πρώτη Ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) στην Ελλάδα

Το The Hellenic Tech Investor Club (Theti Club) αποτελεί την πρώτη Ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Club) στην Ελλάδα, που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε startup εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Η βάση του Club βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ο σκοπός του είναι να αναπτύξει την δράση των επιχειρηματικών Αγγέλων, ανάγοντάς τους σε θεσμό επιχειρηματικότητας.  

.

Η σουηδική πράσινη start-up που έχει μπει στο «στόχαστρο» κορυφαίων μεγαλοεπενδυτών

Όταν ολοκληρωθεί, εκτιμάται πως θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες πράσινες δημόσιες εγγραφές που έχουν λάβει χώρα μέχρι τώρα στην Ευρώπη και σίγουρα από τις κορυφαίες του 2023.

Νέα έρευνα αναδεικνύει το χαμηλό ποσοστό γυναικών founders σε τεχνολογικές startups

Τα αποτελέσματα έρευνας που αφορά τους ιδρυτές τεχνολογικών startups αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στο οικοσύστημα των τεχνολογικών startups. Η σχετική μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Startup Genome σε 5.469 άτομα από 67 οικοσυστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ Σεπτεμβρίου 2016 και Νοεμβρίου 2022.

Ελληνική startup διακρίθηκε σε διαγωνισμό του MIT στον τομέα της ενέργειας

Μεγάλη διάκριση έλαβε η ελληνική startup ονόματι ensight, καθώς ανακυρήχθηκε νικήτρια στον τομέα της ενέργειας σε διαγωνισμό του ΜΙΤ Εnterpise Forum Greece "Startup Competition 2022".

.

Σε μια περίοδο που η ενεργειακή κρίση πλήττει την παγκόσμια οικονομία και η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας προβληματίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, θέτοντας ως βασικό θέμα στον δημόσιο διάλογο την εύρεση τρόπων εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας και κατ’ επέκταση τη μείωση του λογαριασμού, η νεοφυής αυτή εταιρεία έρχεται να δώσει "χείρα βοηθείας”.