Νταβός

Εκθέσεις για τις επιπτώσεις στη φύση η νέα τάση για τις επιχειρήσεις 

Περισσότερες από 300 εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχεδιάζουν να υποβάλουν εκθέσεις σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν στον φυσικό κόσμο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της παγκόσμιας κατάρρευσης της βιοποικιλότητας, έγινε γνωστό στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία.

.

Νταβός 2024: Η προστασία των ωκεανών στο επίκεντρο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης

Στην ανάγκη για μια νέα σχέση μεταξύ της ανθρωπότητας και της προστασίας της θάλασσας, με στόχο την αντιμετώπιση της αξίας της βιοποικιλότητας των ωκεανών και των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών, καθώς και την εύρεση μέτρων για τη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, εστίασε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία.

.

Greek House Davos: Εμπορία εκπομπών άνθρακα και ESG

 Ζητήματα που συνδέονται με την υιοθέτηση κριτηρίων ESG (περιβάλλον, κοινωνία και εταιρική διακυβέρνηση) με τη εμπορία εκπομπών άνθρακα (carbon trade), μια αγορά που εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 22 τρισ. δολάρια σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, βρέθηκαν στο επίκεντρο πάνελ της Διάσκεψης Greek House Davos η οποία πραγματοποιείται στο Νταβός στο πλαίσιο του World Economic Forum.

Νταβός 2023: Γιατί ορισμένα στελέχη επιθυμούν να «φύγει»τo ESG;

Σε ένα κοκτέιλ πάρτι αυτή την εβδομάδα στο Νταβός, ένα στέλεχος είπε στο DealBook κάτι που ο ίδιος - και οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - πιθανότατα δεν θα έλεγε ποτέ δημοσίως: «Ελπίζω το ESG να εξαφανιστεί».

.

Νταβός 2023: Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι αντιμετωπίζουν πρόκληση για τις υποτονικές προσπάθειες για το κλίμα

Η επιστροφή στο Νταβός των εταιρειών και των τραπεζιτών μετά τις πρόσφατες θερμοκρασίες ρεκόρ στις Άλπεις έχει στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο πόσο γρήγορα κινούνται για να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

.

Ο αριθμός των οργανισμών που δεσμεύονται να φθάσουν σε μηδενικές εκπομπές μέχρι τα μέσα του αιώνα έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας αύξηση κατά 60% σε περισσότερους από 11.000 τον Σεπτέμβριο του 2022, όπως έδειξαν τα στοιχεία του ΟΗΕ. Ωστόσο, ο κόσμος παραμένει σε τροχιά αποτυχίας των κλιματικών στόχων του.

Νταβός: «Φορολογήστε μας», λένε περισσότεροι από 200 βαθύπλουτοι

Το αίτημα για φορολόγηση των βαθύπλουτων διατυπώνεται για πολλοστή φορά και πάλι από τα χείλη μιας συγκεκριμένης ομάδας εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων, μέλη μιας παγκόσμιας ελίτ με μυθικά πλούτη.

Το νέο ''έργο'' του Ιντρίς Έλμπα: Πρεσβευτής υπέρ της επισιτιστικής ασφάλειας

Την τελευταία φορά που ο Βρετανός ηθοποιός Idris Elba βρέθηκε στο Νταβός κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ήταν για να εμφανιστεί ως DJ σε ένα πάρτι με τη σούπερ σταρ της R&B Mary J. Blige.

.

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, ο πολυτάλαντος καλλιτέχνης βρίσκεται ξανά στο ελβετικό χωριό των Άλπεων με τη σύζυγό του, Sabrina Dhowre Elba, σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο: ως υπέρμαχος της επισιτιστικής ασφάλειας και των προσπαθειών για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Νταβός 2023: Τι έγινε την πρώτη μέρα του Παγκόσμιου Φόρουμ

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) επέστρεψε στο Νταβός για την πρώτη του χειμερινή σύνοδο μετά από τρία χρόνια με υψηλές προσδοκίες. Αριθμός ρεκόρ κυβερνητικών αξιωματούχων και ηγετών επιχειρήσεων αναμενόταν στην ελίτ ετήσια εκδήλωση. 

.