Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Στο στόχαστρο η πράσινη start up των celebrities για φοροδιαφυγή

Η Aspiration ήταν κάποτε μια νεοφυής επιχείρηση με υψηλές πτήσεις για το κλίμα, η οποία στόχευε να ξεχωρίσει στην πράσινη αγορά της καταναλωτικής χρηματοδότησης. Είχε προσελκύσει μεγάλους επενδυτές, εκ των οποίων πολλοί γνωστοί celebrities και φιλοδοξούσε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο με αποτίμηση άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

O Λεονάρντο Ντι Κάπριο επενδύει στην ηλιακή ενέργεια

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ποντάρει στον… ήλιο για να αυξήσει την περιουσία του, αλλά και να βοηθήσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, στον αγώνα κατά της κλιματικής κρίσης, αλλά και τις φτωχές οικογένειες να αποκτήσουν φθηνό ηλιακό συλλέκτη. Ο γνωστός ηθοποιός, ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει σε μια ισπανική start-up, τη Solarmente.

Ο Ντι Κάπριο συμμετέχει στην επένδυση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων στη βιώσιμη ωρολογοποιία της ID Genève

Η επένδυση του DiCaprio αποτελεί μέρος ενός αρχικού γύρου 2 εκατ. δολαρίων για τη μάρκα, η οποία έγινε γνωστή χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλωμένα καθώς και επαναχρησιμοποιημένα μέρη και υλικά στα ρολόγια της, συμπεριλαμβανομένου του χάλυβα που λιώνει χρησιμοποιώντας τις ακτίνες του ήλιου και των λουριών ρολογιών που κατασκευάζονται από πράσινα απόβλητα.

.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Τζεφ Μπέζος βοηθούν στη δημιουργία ταμείου 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την προστασία του Αμαζονίου

Το Protecting Our Planet (POP) Challenge ανακοίνωσε τη νέα του συνεργασία με την κυβέρνηση της Βραζιλίας για να επενδύσει 200 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της επέκτασης και της διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών και των αυτόχθονων περιοχών της Βραζιλίας.

.

Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Για ποιο λόγο δίνει συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την προσπάθειά της να διατηρήσει τη βιοποικιλότητα δίνει ο διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο ντι Κάπριο.

.

Ο σταρ του Χόλιγουντ, ο οποίος είναι μέλος του ΟΗΕ και ασχολείται με θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, επισήμανε πως η Ελλάδα έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα, που θέσπισε νόμους για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας περιοχών. 

H ανάρτηση στο instagram

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία φωτογραφία ενός ελληνικού τοπίου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, την οποία συνόδευσε με την εξής λεζάντα:

O Nτι Κάπριο πήγε σε εκδήλωση για το περιβάλλον αφού πρώτα έκανε 19.000 χλμ. με αεροπλάνο!

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, εκτός από τις μεγάλες επιτυχίες του στον κινηματογράφο, είναι γνωστός και για την ενεργό δράση του στην προστασία του πλανήτη. 

.

Ωστόσο, κατηγορήθηκε για ακόμη μια φορά ως «οικολογικός υποκριτής», όπως χαρακτηριστικά, γράφει η Daily Mail. Ο ηθοποιός στοχοποιήθηκε ξανά με αφορμή την παρουσία του στα Green Carpet Fashion Awards (Βραβεία Βιώσιμης Μόδας) στο Λος Άντζελες, την ίδια στιγμή που φέρεται να έχει ταξιδέψει πάνω από 12.000 αεροπορικά μίλια (19.000 χλμ) μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες.