JPMorgan

Η JPMorgan ανακοίνωσε τους στόχους για τη χρηματοδότηση των ρυπογόνων βιομηχανιών

Με στόχους που υποδηλώνουν σχέδια για μείωση των εκπομπών σε όλους τους τομείς που είναι υπεύθυνοι για την κλιματική αλλαγή εξαιτίας των εκπομπών άνθρακα οδεύει προς το 2030 η JP Morgan, η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ και σημαντικός χρηματοδότης της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων.

Η JPMorgan λέει ότι οι «greenwashers» του CO2 αντιμετωπίζουν τη χειρότερη εκκαθάριση

Οι ρυθμιστικές αρχές φαίνεται ότι θα επιφυλάξουν τις πιο σκληρές παρεμβάσεις τους για τις επιχειρήσεις που συλλαμβάνονται να κάνουν παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τις στρατηγικές για το κλίμα, σύμφωνα με αξιολόγηση του αναλυτή της JPMorgan Chase & Co. , Jean-Xavier Hecker.

.

JP Morgan: Οι μέτοχοι καταψήφισαν το μπόνους στον μισθό του Τζέιμι Ντάιμον

Οι μέτοχοι της JP Morgan σε μια κίνηση-έκπληξη καταψήφισαν την αύξηση στον μισθό του CEO Τζέιμι Ντάιμον.

.

Μόλις το 31% των επενδυτών που συμμετείχαν στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της τράπεζας με έδρα τη Νέα Υόρκη υποστήριξαν το μπόνους 52,6 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν μέρος του πακέτου αποζημίωσης της Ντάιμον για το 2021.

JP Morgan: Ανάγκη για 1,3 τρισ. δολ. ώστε να αποφευχθεί η ενεργειακή κρίση

Ο κόσμος πρέπει να βρει σταδιακά επενδύσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030 για να ενισχύσει όλους τους τύπους παραγωγής ενέργειας και υποδομών από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να αποφευχθεί μια ενεργειακή κρίση, αναφέρει η JP Morgan στην πρώτο της ετήσιο outlook για την ενέργεια.

Ένας ουρανοξύστης από «καθαρή» ενέργεια για τη JPMorgan

H αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase αποκάλυψε τα σχέδιά της για τα νέα της κεντρικά γραφεία: Ένας ουρανοξύστης 60 ορόφων ο οποίος θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

JP Morgan: O πόλεμος αύξησε την ανασφάλεια των επενδυτών για το ESG

O πόλεμος στην Ευρώπη έχει κάνει ορισμένους πελάτες επενδύσεων να αμφισβητούν εάν τα χρήματα που έχουν διαθέσει για περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβέρνησης στόχους δαπανώνται σωστά, σύμφωνα με τον συνεπικεφαλή της έρευνας μετοχών ESG στην JPMorgan Chase & Co.

.

Οι αμοιβές που έλαβαν το 2021 οι CEO των Goldman Sachs, Morgan Stanley και JP Morgan

Οι συνολικές αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της Goldman Sachs, David Solomon 60 ετών, για το 2021 θα είναι 35 εκατ. δολάρια, ανακοίνωσε η τράπεζα.

Αυτό είναι διπλάσιο ποσό από τα 17,5 εκατ. δολάρια που έλαβε για το 2020. Το διοικητικό συμβούλιο είχε τότε περικόψει 10 εκατομμύρια δολάρια από την αμοιβή του που ήταν 27,5 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει νομικά έξοδα που σχετίζονται με τον ρόλο της τράπεζας στο σκάνδαλο διαφθοράς της Malaysia Development Bhd.

JP Morgan: Ανακοίνωσε νέο διευθυντή για την βιωσιμότητα

Η JPMorgan Chase ανακοίνωσε τον διορισμό του Mπεν Ράτνερ στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή για την βιωσιμότητα. Ο Ράτνερ εντάσσεται στην εταιρεία μετά από δέκα χρόνια στον όμιλο Environmental Defense Fund (EDF). Στο νέο του ρόλο, ο Ratner θα είναι υπεύθυνος για την υποστήριξη της στρατηγικής βιωσιμότητας της JPMorgan Chase και για την περαιτέρω ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στις προσπάθειες της εταιρείας .

Νέο fund της JP Morgan στην Ευρώπη αποκλειστικά για ESG

Ο βραχίονας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της JPMorgan δοκιμάζει ένα επενδυτικό προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει πελάτες που θέλουν τα χρήματά τους να διατεθούν σε εταιρείες στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής.

O Bρετανός «Oμπάμα» είναι πια επικεφαλής ESG στην JP Morgan

O Tσούκα Ομμούνα, ο νιγηριανής καταγωγής άλλοτε βουλευτής των Εργατικών και υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος ο οποίος αποκαλούνταν από τα βρετανικά μέσα ως «ο βρετανός Ομπάμα» είναι πια επικεφαλής της ευρωπαικής μονάδας ESG της JP Morgan. 

Ο Oμμούνα ο οποίος ήταν βουλευτής του Streatham από το 2010 έως το 2019, περνάει τώρα τις περισσότερες μέρες του συμβουλεύοντας μεγάλες εταιρείες για το πώς να διασφαλίσουν ότι είναι πράσινες, διοικούνται καλά και συμπεριφέρονται καλά στους ανθρώπους.