ηλεκτροκίνηση

Uber: Δίνει 5 εκατ. ευρώ στους οδηγούς που χάνουν το οικολογικό μπόνους στη Γαλλία

Μετά την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να σταματήσει το οικολογικό μπόνους στα εκμισθωμένα επιβατηγά (ΕΙΧ) αυτοκίνητα με οδηγό, η Uber ανακοίνωσε έκτακτη ενίσχυση 5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση στους οδηγούς της.

.

Ηλεκτροκίνηση: Kονδύλια ύψους 9 εκατ. ευρώ για 2.624 νέες αιτήσεις αγοράς οχήματος

Άμεση ήταν η απορρόφηση των κονδυλίων που επαναδιατέθηκαν για το Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», ως αποτέλεσμα των αλλαγών που θεσπίστηκαν στη διαδικασία και συγκεκριμένα, με την επιβολή προθεσμίας 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο και την προθεσμία των 12 μηνών για την ολοκλήρωση της αγοράς.

.

ΔΕΗ blue: Ξεπέρασε τα 2.000 σημεία φόρτισης πανελλαδικά

Μεγαλώνει συνεχώς το δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ΔΕΗ blue πανελλαδικά κάνοντας τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης μέρος της καθημερινότητας ολοένα και περισσότερων οδηγών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ετιαρείας. Στο τέλος του 2023, τα σημεία φόρτισης ΔΕΗ blue ξεπέρασαν τα 2.000 πανελλαδικά, διευκολύνοντας τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων στις καθημερινές μετακινήσεις τους.

.

Η Hertz πουλά 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ηertz αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς ανακοίνωσε την απόφασή της να πουλήσει το ένα τρίτο του ηλεκτρικού στόλου της, δηλαδή περίπου 20.000 αυτοκίνητα. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα αυτά για να αγοράσει περισσότερα βενζινοκίνητα οχήματα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλήττουν τα οικονομικά της Hertz, λένε στελέχη της εταιρείας. Η συντήρησή τους μπορεί να κοστίζει λιγότερα, αλλά η επιδιόρθωση ζημιών είναι ακριβότερη και η αξία μεταπώλησης των αυτοκινήτων μειώνεται περισσότερο, όπως αναφέρει το CNN.

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Εγκρίθηκαν επιδοτήσεις σε ακόμη 1.368 δικαιούχους

Η καταβολή 3.431.336,24 ευρώ σε επιπλέον 1.368 δικαιούχους, οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση επιδότησης για την ένταξη στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών από το Υπουργείο το αντίστοιχο ποσό θα πιστωθεί στους δικαιούχους την Πέμπτη (28/12).

Βατικανό: Deal με την Volkswagen για την αντικατάσταση του στόλου με ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030

Συμφωνία με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen υπέγραψε το Βατικανό, για την αντικατάσταση ολόκληρου του στόλου αυτοκινήτων της πόλης-κράτους με ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030.

Το γραφείο του κυβερνήτη του μικρότερου κράτους του κόσμου δεν έδωσε οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία σε ανακοίνωσή του, αλλά δήλωσε ότι θα περιλαμβάνει μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μίσθωση αυτοκινήτων Volkswagen και Skoda. 

ΕΕ: Σημαντική μείωση στην κατανάλωση νερού και τις εκπομπές ρύπων για τα παραγόμενα αυτοκίνητα

Μείωση κατά 34,4% στην κατανάλωση νερού ανά επιβατικό αυτοκίνητο που παράγεται στην ΕΕ έχει σημειωθεί από το 2005, ενώ παράλληλα, στο ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν μειωθεί και οι συνολικές εκπομπές ρύπων από την παραγωγή σε ποσοστό 31%.

.

H Electric Hydrogen άντλησε 380 εκατομμύρια δολάρια

Ο κατασκευαστής ηλεκτρολυτών υδρογόνου Electric Hydrogen (EH2) ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε 380 εκατομμύρια δολάρια με την ολοκλήρωση του γύρου χρηματοδότησης της σειράς C, με τα έσοδα από τη χρηματοδότηση να αποσκοπούν στην επιτάχυνση των σχεδίων κατασκευής και ανάπτυξης της εταιρείας.

.

«Πράσινη» μετάβαση: 650 νέα αστικά λεωφορεία ως το 2025

Τη μείωση των ρύπων από τις μεταφορές, την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και τη διεύρυνση της πράσινης ανάπτυξης, έθεσε ως προτεραιότητες η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά την ομιλία της στο 1ο Συνέδριο «Energy Save», της έκθεσης «Αυτοκίνηση – Electromobility 2023», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

.

Elby: Μετατρέπει κτίρια σε σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Η δανέζικη εταιρεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Elby λανσάρει έναν νέο τύπο φόρτισης που μετατρέπει τα κτίρια σε συνεργατικούς σταθμούς φόρτισης. Η Elby ξεκίνησε τις προπαραγγελίες για τη νέα της λύση φόρτισης που συνδέει την τροφοδοσία πολυώροφων κτιρίων με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο δρόμο.

.