ηλεκτρική διασύνδεση

ΑΔΜΗΕ: Ξεκινά η 2η φάση του διαγωνισμού για το 20% της «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ»

Ξεκινά σήμερα η 2η φάση του διαγωνισμού για τη διάθεση ποσοστού 20% της εταιρείας ειδικού σκοπού «Αριάδνη Interconnection ΑΕΕΣ» και η υποβολή των οικονομικών προσφορών των σχημάτων θα διαρκέσει ως το τέλος Απριλίου.

.

Η εταιρεία αποτελεί 100% θυγατρική του ΑΔΜΗΕ και συνιστά το φορέα υλοποίησης της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης.

GREGY: Έργο κορυφαίας σημασίας για την Ευρώπη, λέει η Κομισιόν

Τη σημασία ένταξης του GREGY, της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας Αιγύπτου, στη λίστα των έργων αμοιβαίου συμφέροντος της E.E υπογράμμισε ο Επίτροπος Διεύρυνσης και Γειτονίας, Όλιβερ Βάρχελι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ύπατο εκπρόσωπο της E.E Ζοζέπ Μπορέλ και τον επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας στις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Σύνδεσης EE- Αιγύπτου. 

.

Παρουσιάστηκε το GREGY στην COP28: Η ηλεκτρική διασύνδεση φέρνει την Ελλάδα στο προσκήνιο της πράσινης μετάβασης στη Μεσόγειο

Μπροστά σε ένα διεθνές ακροατήριο και με επίτιμη ομιλήτρια την κα. Ditte Juul Jørgensen, Γενική Διευθύντρια Ενέργειας (DG ENERGY) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εταιρεία Elica του Ομίλου Κοπελούζου, παρουσίασε το εμβληματικό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας- Αιγύπτου στη διεθνή συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, COP 28, που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Με την ομιλία της η κα.

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώθηκε το υποβρύχιο τμήμα της διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

Ολοκληρώθηκε η πόντιση και εγκατάσταση του συνόλου των υποβρυχίων καλωδίων υπερυψηλής τάσης 500 kV τεχνολογίας συνεχούς ρεύματος, στο πλαίσιο του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής, από την θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, Αριάδνη Interconnection.

.

Hellenic Cables: Yπέγραψε με τον ΑΔΜΗΕ για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις Λαύριο – Σέριφος και Σέριφος – Μήλος

Η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, προχώρησε σε υπογραφή σύμβασης με τον ΑΔΜΗΕ στο πλαίσιο της Δ΄ φάσης διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, και συγκεκριμένα για τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις Λαύριο-Σέριφος και Σέριφος-Μήλος, συνολικού μήκους 170 χλμ.

.

ΑΔΜΗΕ: Συμβασιοποιήθηκαν τα καλωδιακά τμήματα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Φολεγάνδρου - Μήλου - Σερίφου

Ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο για την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων πέτυχε ο ΑΔΜΗΕ, με τη συμβασιοποίηση των καλωδιακών τμημάτων της διασύνδεσης Φολεγάνδρου, Μήλου και Σερίφου. Τις σχετικές συμβάσεις υπέγραψαν  σήμερα στην έδρα του Διαχειριστή, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cenergy Holdings και Hellenic Cables κ. Αλέξης Αλεξίου και ο Senior Vice President Projects Business του Ομίλου Prysmian κ. Detlev Waimann.

.

Όμιλος Κοπελούζου: Παρουσίαση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου – Ελλάδας «GREGY»

Στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο που διοργανώθηκε στην Washington D.C στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2023, ο Όμιλος Κοπελούζου παρουσίασε το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδος-Αιγύπτου «GREGY» που αναπτύσσει η θυγατρική του εταιρεία ELICA SA.

.

Οι McDermott και Eunice Energy Group υπέγραψαν στρατηγική συνεργασία για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Ελλάδας-Αφρικής

Μνημόνιο συνεννόησης για συνεργασία στην ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, γνωστή ως έργο Greece-Africa Power Interconnector (GAP) υπέγραψαν η McDermott International από το Χιούστον (ΗΠΑ) και ο Όμιλος Eunice Energy Group από την Αθήνα.

.

Cenergy Holdings: Η Hellenic Cables αναλαμβάνει την ηλεκτρική διασύνδεση Ζακύνθου – Κυλλήνης

Ανάθεση από τον ΑΔΜΗΕ έλαβε η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της Cenergy Holdings, για την ηλεκτρική διασύνδεση Ζακύνθου – Κυλλήνης συνολικού μήκους 23 χλμ.

Grid Telecom και Lamda Hellix επεκτείνουν τη συνεργασία τους στην Κρήτη

Την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας τους στην Κρήτη, συντονίζοντας τις επενδύσεις τους που στοχεύουν στην εξέλιξη του νησιού σε έναν ισχυρό τηλεπικοινωνιακό κόμβο μεταξύ Ευρώπης, Αφρικής και Ασίας, ανακοίνωσαν η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), και η Lamda Hellix, θυγατρική εταιρεία της Digital Realty.