HELLENIQ ENERGY

HELLENiQ ENERGY: Εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον για 1.100 μαθητές

Με σύνθημα «Η ενέργειά μας για καλό σκοπό» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η HELLENiQ ENERGY, υλοποίησε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση περισσότερων από 1.100 μαθητών Δημοτικών σχολείων των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, γύρω από θέματα προστασίας των οικοσυστημάτων και της βιοποικιλότητας.

HELLENiQ ENERGY: Παράταση έως 20/5 στην υποβολή αιτήσεων για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών

Με αυξημένους ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των δικαιολογητικών για υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρει η HELLENiQ ENERGY για δωδέκατη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης “Proud of Youth”. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρατηρείται αποφασίστηκε να δοθεί χρονική παράταση στη διαδικασία και, για τον σκοπό αυτό, η πλατφόρμα αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτή έως και τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

.

Helleniq Energy: Πρεμιέρα στη Κύπρο για την ΕΚΟ ως προμηθευτής πράσινης ενέργειας

Την έναρξη λειτουργίας στην Κύπρο της EKO Energy, που θα δραστηριοποιείται στον τομέα της προμήθειας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY.

Οπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η EKO Energy επεκτείνει την ήδη πετυχημένη παρουσία του Ομίλου στη Κύπρο, στοχεύοντας να καλύψει το σύνολο των ενεργειακών αναγκών για επιλεγμένους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές, ως ο πρώτος ολοκληρωμένος και καθετοποιημένος ενεργειακός πάροχος στην Κύπρο, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία της HELLENiQ ENERGY.

Α. Σιάμισιης (Helleniq Energy): Τα νέα έργα 4 δισ. και το χρονοδιάγραμμα για τις γεωτρήσεις

«Η πράσινη μετάβαση είναι μονόδρομος και θα γίνει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ρεαλιστικό πλάνο που θα συνεξετάζει το κόστος, την ασφάλεια εφοδιασμού, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα βλέπει τις εξελίξεις με ρεαλισμό», ανέφερε ο Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ηelleniq Energy, μιλώντας στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς  10 – 13 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. 

.

HELLENiQ ENERGY: Τριάντα υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό

 Για δωδέκατη χρονιά η HELLENiQ ENERGY επιβραβεύει, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής ευθύνης "Proud ofYouth", έως τριάντα αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίων που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ελληνικά και διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα κύρους, με την απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος.

Η Helleniq Energy στο πλευρό των ευάλωτων γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Helleniq Energy αναλαμβάνει και φέτος σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην επαγγελματική ενδυνάμωση, τη μείωση των εμποδίων και τον περιορισμό των διακρίσεων σε βάρος των ευάλωτων γυναικών.

.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, προχωρά άμεσα στη δημιουργία, ανακαίνιση και συντήρηση Κέντρων Προστασίας, Ενδυνάμωσης και Απόκτησης Δεξιοτήτων, για περισσότερες από 660 ευάλωτες γυναίκες και τα παιδιά τους.

HelleniQ Energy: Στο 1,24 δισ. τα EBITDA – Μέρισμα 0,90 ευρώ για το 2023

Με υψηλή λειτουργική απόδοση και κερδοφορία έκλεισε το 2023 για τη HelleniQ Energy, καθώς τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA ανήλθαν στο 1,237 δισ. ευρώ και τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη σε 606 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωησ της εταιρείας, το μέρισμα που προτείνεται από τη γ.σ. να κοπεί για τη χρήση του 2023 διαμορφώνεται στα 0,90 ευρώ ανά μετοχή μαζί με το μέρισμα ύψους 0,30 ευρώ που έχει ήδη διανεμηθεί. Πρόκειται για μερισματική απόδοση άνω του 12% βάσει της τιμής της μετοχής στο τέλος του 2023. 

.

HELLENiQ ENERGY: Προσφέρει 12 υποτροφίες για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η HELLENiQ ENERGY ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιομηχανικά Συστήματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου», προσφέρει ετησίως 12 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με υψηλές επιδόσεις και ενισχύει τους ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς του πανεπιστημίου. 

.

Οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο του συγκεκριμένου προγράμματος ξεκίνησαν και η διαδικασία υποβολής για τους ενδιαφερόμενους θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου 2024.

Helleniq Energy: Διορισμός 3 μελών του ΔΣ από το Δημόσιο

Πρόβλεψη για καταβολή αυξημένου μερίσματος για τη χρήση του 2023 έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της HelleniQ Energy, Ανδρέας Σιάμισιης, στο πλαίσιο της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

.

«Το 2023 ήταν μια καλή χρονιά. Θεωρώ ότι τον Φεβρουάριο του 2024 που θα δούμε τα αποτελέσματα της χρήσης, θα έρθει πρόταση για αυξημένο μέρισμα», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Σιάμισιης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Χριστουγεννιάτικη προσφορά αγάπης από τη HELLENiQ ENERGY - 8 τόνοι τρόφιμα για 500 οικογένειες

Η HELLENiQ ENERGY «υιοθέτησε» για τις ημέρες των Χριστουγέννων 500 οικογένειες, προσφέροντας συνολικά 8 τόνους τροφίμων σε τρία κοινωνικά συσσίτια στη Δυτική Αττική, τη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Μακεδονία, σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική Κίνηση Wise Greece.