ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

ΤΕΕ: Άρχισαν οι εργασίες για το «πράσινο» κτίριο στον κόμβο στο Μαρούσι

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της νέας πράσινης αναβαθμισμένης κτιριακής ανάπτυξης και ανέγερσης του Μεγάρου ΤΕΕ, για να αποκτήσουν το ΤΕΕ και οι Μηχανικοί τη νέα στέγη τους. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό, ενεργειακά αναβαθμισμένο, λειτουργικό και προσβάσιμο, με τις πλέον σύγχρονες υποστηρικτικές υποδομές και χρήσεις, κτιριακό συγκρότημα, που θα είναι έτοιμο να τους υποδεχθεί σε δύο χρόνια, έως το τέλος του 2025 στο Μαρούσι.

.

Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Αύξηση 10% στα προ φόρων κέρδη το 2023 - Eπιστροφή κεφαλαίου €0,25/μετοχή

Στα €3.499,2 εκατ. για το 2023  έναντι €3.938,3 εκατ. το 2022 διαμορφώθηκαν τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε ευθυγράμμιση με την εξομάλυνση των συνθηκών στην αγορά ενέργειας, όπου το προηγούμενο έτος υπήρξε σημαντική μεταβλητότητα.

.

Η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένα EBITDA) διαμορφώθηκε σε €585,5 εκατ. έναντι € 661,8 εκατ. για το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη προ φόρων για τον Όμιλο για το 2023 παρουσίασαν αύξηση και διαμορφώθηκαν σε € 268,5 εκατ. έναντι € 243,3 εκατ. το 2022.

Γ. Περδικάρης (ΤΕΡΝΑ): Η κοινωνική ευημερία στο επίκεντρο κάθε μας έργου

"Η αναγέννηση του κατασκευαστικού κλάδου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευημερία της χώρας μας". Με αυτή τη φράση ο κ. Γιώργος Περδικάρης, Πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, συνόψισε τη σημασία της ύπαρξης ενός αναπτυσσόμενου κατασκευαστικού κλάδου και μίας υγιούς δραστηριοποίησης ελληνικών τεχνικών εταιρειών, για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας, μιλώντας στο συνέδριο "Υποδομές και Δίκτυα" που πραγματοποιείται σήμερα στο Athens Marriott Hotel.

.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινη» ενεργειακή αυτονομία σε μεγάλες υποδομές μεταφορών

Ο Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα, σε αποκλειστική συνεργασία με την ελληνική EasyPower, δίνει μία καινοτόμο προσέγγιση και μια ρεαλιστική, ανταγωνιστική και άμεσα εφαρμόσιμη λύση στις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων, καθώς και άλλων μεγάλων καταναλωτών, για πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια.

.

Ο Γ. Μετσοβίτης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στο Νέο Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης

Ο κ. Ιωάννης Μετσοβίτης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής της εταιρείας του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης (ΔΑΗΚ).

.

Με μακρά εμπειρία στον κλάδο των αερομεταφορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο κ. Μετσοβίτης ξεκίνησε την αεροπορική του σταδιοδρομία ως χειριστής αεροσκαφών και εκπαιδευτής πτήσεων. Στη συνέχεια ανέλαβε ρόλους ανώτερου στελέχους στον κλάδο των αερολιμένων.

Η ΤΕΡΝΑ ανέλαβε την κατασκευή του συγκροτήματος γραφείων «THE GRID»

Υπογράφηκε μεταξύ της ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (100% θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και της THE GRID Α.Ε. (εταιρεία συμφερόντων της NOVAL PROPERTY και της BROOKLANE) η σύμβαση για την κατασκευή του νέου συγκροτήματος γραφείων στο Μαρούσι, συνολικού προϋπολογισμού 96,5 εκατ. ευρώ.

.

Η ΤΕΡΝΑ έχει ήδη εγκατασταθεί στο χώρο και το συνολικό έργο, περιλαμβανομένου περιβάλλοντος χώρου, αναμένεται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2026, ενώ αρκετά νωρίτερα θα παραδοθεί στους μισθωτές για εγκατάσταση και ολοκλήρωση των εσωτερικών εργασιών διαρρύθμισης.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 88,8 εκατ. – Στα 5,5 δισ. το ανεκτέλεστο

Σε 2.529,4 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα έσοδα του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το εννεάμηνο του 2023 έναντι 2.762 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σε ευθυγράμμιση με την εξομάλυνση των συνθηκών στην αγορά ενέργειας, όπου το προηγούμενο έτος υπήρξε σημαντική μεταβλητότητα. Η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένο EBITDA) διαμορφώθηκε σε 396,3 εκατ. ευρώ έναντι 404,8 εκατ. ευρώ για το Εννεάμηνο του 2022.

.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε Θεσμικούς: “Στην πλέον κατάλληλη θέση για ισχυρή και μακροπρόθεσμη αξία”

Στρατηγικά τοποθετημένη – κατάλληλα εφοδιασμένη – και σε άριστη οικονομική και επιχειρησιακή υγεία. Με αυτό το τρίπτυχο περιέγραψε τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, η διοίκηση της εισηγμένης κατά την παρουσίασή της.

.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Έσοδα 1,6 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2023

Σε 1.604,3 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα συνολικά έσοδα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το πρώτο εξάμηνο του 2023 έναντι 1.461,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2022. Η λειτουργική κερδοφορία (προσαρμοσμένο EBITDA) αυξήθηκε στα 250,2 εκατ. ευρώ έναντι 218,1 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2022. Τα καθαρά κέρδη αποδιδόμενα στους μετόχους προσαρμοσμένα για τα μη λειτουργικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2023 ανήλθαν σε 54,7 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα έναντι 34,3 εκατ.

Γ. Περιστέρης: Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διανύει την πιο παραγωγική περίοδο και αυτό είναι μόνο η αρχή

Πρόγραμμα επενδύσεων 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα χρόνια σχεδιάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως αναφέρθηκε στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Γιώργο Περιστέρη, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο στην οποία έχει βρεθεί ποτέ.

.

Ο κ. Περιστέρης αναφέρθηκε πιο ειδικά στα εμβληματικά έργα του ομίλου. Όπως είπε, εντός του Ιουλίου ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες για το καζίνο στο Ελληνικό, καθώς ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και αναμένονται οι σχετικές άδειες.