φύση

Ε.Ε: Επ’ αόριστον αναβολή για τον νόμο για την αποκατάσταση της φύσης

Ο πολυαναμενόμενος νόμος για την αποκατάσταση της φύσης (Nature Restoration Law) – που έχει διχάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη εδώ και μήνες – φαίνεται ότι αντιμετωπίζει νέο «αδιέξοδο». Η απόφαση αρκετών κρατών μελών να μην στηρίξουν τελικά την σχετική νομοθετική πρόταση δημιουργεί νέες αμφιβολίες για την τύχη της.

.

Ευρωκοινοβούλιο: Ενέκρινε τον νόμο για αποκατάσταση της φύσης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα έναν σημαντικό νόμο για την αποκατάσταση της φύσης, περισώζοντας ένα μέρος τουλάχιστον των σχεδίων της ΕΕ για την προστασία του περιβάλλοντος αφού οι διαδηλώσεις των αγροτών προκάλεσαν μια οπισθοχώρηση.

.

Εκθέσεις για τις επιπτώσεις στη φύση η νέα τάση για τις επιχειρήσεις 

Περισσότερες από 300 εταιρείες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σχεδιάζουν να υποβάλουν εκθέσεις σχετικά με τις επιπτώσεις που έχουν στον φυσικό κόσμο στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της παγκόσμιας κατάρρευσης της βιοποικιλότητας, έγινε γνωστό στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία.

.

Εμφανίστηκε μετά από έναν αιώνα το ενδημικό φυτό της Ακρόπολης

Η χαμένη για πάνω από έναν αιώνα «μικρομέρια της Ακρόπολης», «το στενότοπο ενδημικό της φυτό, ένα φυτό που ζει μόνο σε αυτή την περιοχή και πουθενά αλλού στο κόσμο», καταγράφεται και πάλι στην εν ζωή χλωρίδα του Ιερού Βράχου. Χάρη στον Έλληνα βιολόγο Γρηγόρη Τσούνη και τον 17χρονο γιο του Λάμπρο, που εντοπίζουν στην Ακρόπολη μικρό πληθυσμό από μικρομέριες. Και που μόλις ανακαλύπτουν ότι είναι ο «χαμένος θησαυρός της Ακρόπολης», καταφεύγουν άμεσα στους ειδικούς.

.