φωτοβολταϊκά

Brite Hellas: Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση 8,6 εκατ. για φωτοβολταϊκά

Με επιτυχία έκλεισε η χρηματοδότηση της Σειράς Α, ύψους 8,6 εκατ. ευρώ, του επενδυτικού προγράμματος της Brite Hellas, για την παραγωγή ημιδιαφανών φωτοβολταϊκών πάνελ για γεωργικές εφαρμογές, που θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της, στη ΒΙ.ΠΕ, Πάτρας, με lead investor την New Energy Partners. Συμμετείχαν επίσης το European Innovation Council (EIC) και οι Brace 4 Impact, και Deep Capital Group.

.

Νέο φωτοβολταϊκό 450 MW από ΔΕΗ και RWE στο Αμύνταιο – Xαρτοφυλάκιο 940 ΜW στη Δ. Μακεδονία

Την τελική απόφαση για κατασκευή επιπλέον φωτοβολταϊκού έργου στη χώρα συνολικής ισχύος περίπου 450 MW πήρε η ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 51% η RWE Renewables Europe & Australia και με ποσοστό 49% η ΔΕΗ. Το εν λόγω φωτοβολταϊκό έργο, το οποίο εισέρχεται τώρα στη φάση της κατασκευής, είναι το τελευταίο έργο του χαρτοφυλακίου των 940 MW του Αμυνταίου στη Δυτική Μακεδονία.

.

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν το μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο 550 ΜW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

Συμφωνία χρηματοδότησης του μεγάλου φωτοβολταϊκού έργου, ισχύος 550 μεγαβάτ, της ΔΕΗ Ανανεώσιμες από την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα η επιχείρηση κάνοντας λόγο για έργο - ορόσημο για τον Όμιλο ΔΕΗ και σταθμό για την ενεργειακή μετάβαση και την από-ανθρακοποίηση της Ελλάδας καθώς πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς στην Ευρώπη

Χαντάβας: Η ΕΕ να ενισχύσει τις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα του κλάδου

Ο Πρόεδρος της SolarPower Europe και παράλληλα Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, Αριστοτέλης Χαντάβας ήταν προσκεκλημένος στο συνέδριο των Financial Times «The Energy Transition Summit», στο Λονδίνο.

.

Στην τοποθέτηση με την ιδιότητα του Προέδρου της SolarPower Europe του δήλωσε ότι, υπό το πρίσμα της επείγουσας ανάγκης για την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης προς τις ΑΠΕ, υπάρχει πληθώρα δράσεων, οι οποίες δύνανται να πραγματοποιηθούν άμεσα και να επιταχύνουν αυτήν τη διαδικασία.

H HELLENiQ ENERGY εξαγόρασε 6 φωτοβολταϊκά πάρκα, ισχύος 26 MW, στην Κύπρο

H HELLENiQ ENERGY ανακοίνωσε την εξαγορά έξι (6) φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 26 MW, στην Κύπρο, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ που διαθέτει στη χώρα, σε πάνω από 40 MW. 

.

Amazon: Δημιουργεί το πρώτο ηλιακό της πάρκο στην Ελλάδα στα Μακρυχώρια Αιτωλοακαρνανίας

Την ολοκλήρωση 39 νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου ηλιακού έργου κοινής ωφέλειας στην Ελλάδα, στα Μακρυχώρια Αιτωλοακαρνανίας - τα οποία προσθέτουν περισσότερο από 1GW συνολικής δυναμικότητας καθαρής ενέργειας στα ευρωπαϊκά δίκτυα, ανακοίνωσε η Amazon.

.

Green Tank: Στο 41.2% το μερίδιο των ΑΠΕ το πρώτο επτάμηνο του 2023 - Ανακάμπτει η ζήτηση τον Ιούλιο

Ανοδικά κινείται η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούλιο, που παρουσίασε αύξηση 9,7% έπειτα από 12 συνεχόμενους μήνες που κινούταν πτωτικά.

.

Επιπλέον, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Green Tank, οι ΑΠΕ κυριάρχησαν στο ενεργειακό μείγμα, με μερίδιο 41,2%, ενώ μαζί με τα μεγάλα υδροηλεκτρικά κάλυψαν σχεδόν το ήμισυ της ζήτησης. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα μηνιαία στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για το διασυνδεδεμένο δίκτυο (Ιούλιος 2023):

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε νέα επίπεδα ρεκόρ η «πράσινη» ηλεκτροπαραγωγή το 2022

Νέο ετήσιο ρεκόρ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατέγραψαν οι ΑΠΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2022 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε το Τμήμα Ενεργειακής Ασφάλειας και Net Zero (DESNZ).

.

Ειδικότερα, η παραγωγή από τεχνολογίες ΑΠΕ κατέρριψε το προηγούμενο ιστορικό υψηλό που είχε καταγραφεί το 2020 από το ΑΠΕ, φτάνοντας στο 41.5% από 39.6% πέρυσι με μεγάλη την συμμετοχή από ΑΠΕ και φωτοβολταϊκά που επίσης κατέγραψαν νέα ρεκόρ παραγωγής.

Ημερίδα «Το μέλλον των φωτοβολταϊκών»: Εκτοξεύτηκε σε πάνω από 1 δισ. το 2022 ο κύκλος εργασιών της εγχώριας αγοράς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 07.06.2023 η ημερίδα «Το μέλλον των φωτοβολταϊκών», που διοργάνωσε το Clima21 μαζί με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ), στο αμφιθέατρο του ΕΙΕ. Παρακολουθήσαμε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από σημαντικούς ομιλητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σχετικά με τη ραγδαία ανερχόμενη τεχνολογία των φωτοβολταϊκών, το μέλλον τους και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που παρουσιάζουν.

.

Από ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά το 12% του ηλεκτρισμού παγκοσμίως το 2022

Η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (αιολική και ηλιακή) έφθασε το 12% του συνόλου το 2022, καταγράφοντας νέο ρεκόρ, αλλά μένοντας πίσω από την παραγωγή ηλεκτρισμού με την καύση άνθρακα και ευρύτερα τα ορυκτά καύσιμα, που παραμένουν ο βασικός ηλεκτροπαραγωγικός πόρος σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του κέντρου μελετών για ενεργειακά ζητήματα Ember.

.