φωτοβολταϊκά

Φωτοβολταϊκά: Έρχονται τέσσερα έργα από RWE-ΔΕΗ – Με ΤΑΑ, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική

Στην υπογραφή δανειακών συμβάσεων με τους ενεργειακούς ομίλους RWE και ΔΕΗ έχουν προχωρήσει οι Alpha Bank, Eurobank και Εθνική Τράπεζα για την κατασκευή τεσσάρων φωτοβολταϊκών έργων, συνολικής ισχύος 730 MWp (691 MWac), στο Αμύνταιο της Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Τα έργα αναπτύσσονται, εντός των ορίων του πρώην λιγνιτικού πεδίου Αμυνταίου, από την εταιρεία ΜΕΤΩΝ Ενεργειακή Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν η RWE Renewables Europe & Australia (51%) και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες (49%), θυγατρικές της RWE και της ΔΕΗ αντιστοίχως.

Walmart – EDP Renewables: Ανακοίνωσαν τη σύναψη 15ετούς PPA στις ΗΠΑ

Δεκαπενταετή σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) σύναψαν η EDP Renewables North America LLC (EDPR NA) και η Walmart, για τμήμα ενός ηλιακού έργου 250 MWp (ή 180 MWac) που βρίσκεται στο Τέξας των ΗΠΑ.

.

Brite Hellas: Ολοκληρώθηκε η χρηματοδότηση 8,6 εκατ. για φωτοβολταϊκά

Με επιτυχία έκλεισε η χρηματοδότηση της Σειράς Α, ύψους 8,6 εκατ. ευρώ, του επενδυτικού προγράμματος της Brite Hellas, για την παραγωγή ημιδιαφανών φωτοβολταϊκών πάνελ για γεωργικές εφαρμογές, που θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της, στη ΒΙ.ΠΕ, Πάτρας, με lead investor την New Energy Partners. Συμμετείχαν επίσης το European Innovation Council (EIC) και οι Brace 4 Impact, και Deep Capital Group.

.

Νέο φωτοβολταϊκό 450 MW από ΔΕΗ και RWE στο Αμύνταιο – Xαρτοφυλάκιο 940 ΜW στη Δ. Μακεδονία

Την τελική απόφαση για κατασκευή επιπλέον φωτοβολταϊκού έργου στη χώρα συνολικής ισχύος περίπου 450 MW πήρε η ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 51% η RWE Renewables Europe & Australia και με ποσοστό 49% η ΔΕΗ. Το εν λόγω φωτοβολταϊκό έργο, το οποίο εισέρχεται τώρα στη φάση της κατασκευής, είναι το τελευταίο έργο του χαρτοφυλακίου των 940 MW του Αμυνταίου στη Δυτική Μακεδονία.

.

Eurobank και Πειραιώς χρηματοδοτούν το μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο 550 ΜW της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στην Πτολεμαΐδα

Συμφωνία χρηματοδότησης του μεγάλου φωτοβολταϊκού έργου, ισχύος 550 μεγαβάτ, της ΔΕΗ Ανανεώσιμες από την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα η επιχείρηση κάνοντας λόγο για έργο - ορόσημο για τον Όμιλο ΔΕΗ και σταθμό για την ενεργειακή μετάβαση και την από-ανθρακοποίηση της Ελλάδας καθώς πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς στην Ευρώπη

Χαντάβας: Η ΕΕ να ενισχύσει τις επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά, αντιμετωπίζοντας την αβεβαιότητα του κλάδου

Ο Πρόεδρος της SolarPower Europe και παράλληλα Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power, Αριστοτέλης Χαντάβας ήταν προσκεκλημένος στο συνέδριο των Financial Times «The Energy Transition Summit», στο Λονδίνο.

.

Στην τοποθέτηση με την ιδιότητα του Προέδρου της SolarPower Europe του δήλωσε ότι, υπό το πρίσμα της επείγουσας ανάγκης για την ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης προς τις ΑΠΕ, υπάρχει πληθώρα δράσεων, οι οποίες δύνανται να πραγματοποιηθούν άμεσα και να επιταχύνουν αυτήν τη διαδικασία.

H HELLENiQ ENERGY εξαγόρασε 6 φωτοβολταϊκά πάρκα, ισχύος 26 MW, στην Κύπρο

H HELLENiQ ENERGY ανακοίνωσε την εξαγορά έξι (6) φωτοβολταϊκών πάρκων, ισχύος 26 MW, στην Κύπρο, αυξάνοντας τη συνολική ισχύ του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ που διαθέτει στη χώρα, σε πάνω από 40 MW. 

.

Amazon: Δημιουργεί το πρώτο ηλιακό της πάρκο στην Ελλάδα στα Μακρυχώρια Αιτωλοακαρνανίας

Την ολοκλήρωση 39 νέων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένου και του πρώτου ηλιακού έργου κοινής ωφέλειας στην Ελλάδα, στα Μακρυχώρια Αιτωλοακαρνανίας - τα οποία προσθέτουν περισσότερο από 1GW συνολικής δυναμικότητας καθαρής ενέργειας στα ευρωπαϊκά δίκτυα, ανακοίνωσε η Amazon.

.

Green Tank: Στο 41.2% το μερίδιο των ΑΠΕ το πρώτο επτάμηνο του 2023 - Ανακάμπτει η ζήτηση τον Ιούλιο

Ανοδικά κινείται η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιούλιο, που παρουσίασε αύξηση 9,7% έπειτα από 12 συνεχόμενους μήνες που κινούταν πτωτικά.

.

Επιπλέον, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση του Green Tank, οι ΑΠΕ κυριάρχησαν στο ενεργειακό μείγμα, με μερίδιο 41,2%, ενώ μαζί με τα μεγάλα υδροηλεκτρικά κάλυψαν σχεδόν το ήμισυ της ζήτησης. Αναλυτικά, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα μηνιαία στοιχεία του ΑΔΜΗΕ για το διασυνδεδεμένο δίκτυο (Ιούλιος 2023):