Εξοικονόμηση ενέργειας

Βρετανία: Μπορεί η αυτοματοποίηση να είναι το κλειδί για την εξοικονόμηση ενέργειας;

Τρόπους για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας ψάχνει η ρυθμιστική αρχή ενέργειας της Βρετανίας, όταν η ζήτηση κορυφώνεται, ή όταν υπάρχει μικρή αιολική ενέργεια, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την απαλλαγή του δικτύου από τον άνθρακα.

.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Crash test για τις προτάσεις 16 "Energy Scouts"

Ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων "Energy Scouts" για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Δεκαέξι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν επιτυχώς στην αναγνώριση και καταγραφή των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται, συνεισφέροντας έτσι στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην προστασία του περιβάλλοντος και κατανοώντας τη δυνατότητα συμμετοχής και τον ρόλο του κάθε εργαζόμενου σε αυτό.

.

Οδηγός του ΣΕΒ για ενεργειακή εξοικονόμηση στις επιχειρήσεις

Πρακτικές λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στις επιχειρήσεις περιλαμβάνει ο Οδηγός για την Ενεργειακή Εξοικονόμηση και Αποδοτικότητα του ΣΕΒ που παρουσιάστηκε σε πρόσφατη εκδήλωση του Συνδέσμου.

.

Greenpeace: Συμβουλές για «πράσινα» Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που στολίζουμε τα σπίτια μας, θέλουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας και να κάνουμε όμορφα πράγματα μαζί τους. Υπάρχουν τρόποι να γιορτάσουμε χωρίς να ξοδέψουμε μία περιουσία, με λιγότερα έξοδα, και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε και το περιβάλλον.

Δες αυτές τις μικρές και απλές συμβουλές για “πράσινα” Χριστούγεννα!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο

ΡΑΕ: Εκστρατεία ενημέρωσης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας

Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας σε συνεργασία με τις Ενώσεις Καταναλωτών εγκαινιάζει εκστρατεία ενημέρωσης για την Εξοικονόμηση Ενέργειας με στόχο να βοηθήσει τους καταναλωτές να μειώσουν το κόστος ρεύματος (ηλεκτρικής ενέργειας) με μικρές αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες, οι οποίες, όμως, δεν θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής τους. Η εκστρατεία ενημέρωσης, διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.rae.gr/katanalotes/ExoikonomisiEnergeias/, περιλαμβάνει:

Οδηγίες για μείωση κατανάλωσης ενέργειας στα κτίρια της ΑΑΔΕ

Συμβάλλοντας στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, απέστειλε οδηγίες προς το προσωπικό της ΑΑΔΕ, για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στα κτίρια που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Αρχής. Προέτρεψε τους υπαλλήλους να περιορίσουν την κατανάλωση ενέργειας για να επιτευχθεί η ορθή και συνετή διαχείριση των ενεργειακών πόρων.

.

Το πλάνο της Τρ. Πειραιώς για μείωση 15% της κατανάλωσης ενέργειας

Στόχο για μείωση κατά 15% της συνολικής κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας την περίοδο 2020-2025 και κατά 25% μείωση της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα μέτρων.

.

Παρίσι: Διακοπή του νυκτερινού φωτισμού των δημοτικών κτιρίων και μνημείων του και μείωση της θέρμανσης

Το Δημαρχείο του Παρισιού, ο Πύργος Σεν-Ζακ, τα δημοτικά μουσεία, τα δημαρχεία των διαμερισμάτων της πρωτεύουσας δεν θα φωτίζονται πλέον την νύκτα από τις 22.00 αρχής γενομένης από τις 23 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό.

.

Σκρέκας: 640 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση κτιρίων του δημόσιου τομέα

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «ΗΛΕΚΤΡΑ» http://hlektra.gov.gr/, που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος του δημόσιου τομέα. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις εξαντλήσεως των πόρων.

.

Η Βουλή κλείνει τα φώτα ελέω ενεργειακής κρίσης

Η ενεργειακή κρίση έχει φέρει πολλές αλλαγές στο δημόσιο χώρο. Είδαμε ότι σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης έχει μπει ένα προσωρινό «στοπ» στο φωτισμό διάσημων μνημείων. Τώρα, ήρθε και η σειρά της Βουλής να κλείσει τα φώτα για να εξοικονομήσει ενέργεια, συμμετέχοντας έτσι στην προσπάθεια περιορισμού της ενεργειακής σπατάλης.

.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, διακόπτεται ο φωτισμός στην πρόσοψη και τις λοιπές πλευρές του κτηρίου της Βουλής και θα παραμείνει μόνο ο περιμετρικός φωτισμός ασφαλείας του κτιρίου.