Εταιρική Υπευθυνότητα

Με φόντο τη βιώσιμη ανάπτυξη ο στρατηγικός οδικός χάρτης της Ελληνικός Χρυσός για τις Σκουριές

Ο Oδικός Xάρτης αποτελεί μέρος της εφαρμογής της πρόσφατα κυρωμένης Επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και της Ελληνικής Κυβέρνησης, η οποία έθεσε το πλαίσιο για την πλήρη ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας, μιας από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα, η οποία αναμένεται να αναδείξει τη χώρα σε κορυφαίο παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη.

ΕΥ: Έσοδα ύψους $40 δισ. παγκοσμίως για το οικονομικό έτος 2021

Η EY ανακοίνωσε παγκόσμια έσοδα ύψους $40 δισ. για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2021 (ΟΕ21), σημειώνοντας αύξηση 7,3% – μία ισχυρή επίδοση, ιδιαίτερα ενόψει των παγκόσμιων οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19. Τα τελευταία επτά χρόνια, ο παγκόσμιος οργανισμός της ΕΥ έχει καταγράψει ισχυρή μέση ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 7,3%. 

Η EY ανακοίνωσε, επίσης, ένα τριετές αναπτυξιακό πλάνο, σε συνδυασμό με επενδυτικές δαπάνες ύψους $10 δισ., για τα οικονομικά έτη 2022 έως 2024, οι οποίες θα υποστηρίξουν την παγκόσμια στρατηγική EY NextWave. 

Οδηγός ΕΚΕ για τις επιχειρήσεις- Η σημασία του "S" στο ESG

Η εταιρική κοινωνική ευθύνη (ΕΚΕ) εξελίχθηκε από τη φιλανθρωπία και την έκδοση επιταγών στη δημιουργία κοινής αξίας και μοντέλων win-win. Σήμερα, οι προσπάθειες ΕΚΕ έχουν μια πιο ολιστική προσέγγιση στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διοικητικές πρακτικές (ESG), εμπλέκοντας όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και ενσωματώνοντας τους τομείς αυτούς σε όλες τις πτυχές του οργανισμού, σύμφωνα με το Forbes.

ΜΕΓΑ: Διακρίθηκε για την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα

Μια ακόμη σημαντική διάκριση για την Εταιρική της Υπευθυνότητα απέσπασε η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ στα φετινά Hellenic Responsible Business Awards, που για 6η συνεχή χρονιά βραβεύουν τις εταιρείες οι οποίες προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η εταιρεία απέσπασε το Bronze βραβείο στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη» για τις δράσεις της στα πλαίσια της πανδημίας COVID-19. 

ΙΑΣΩ: Διακρίθηκε για την ΕΚΕ και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 

Ο όμιλος ΙΑΣΩ απέσπασε τρία βραβεία στα Hellenic Responsible Business Awards που διοργανώνονται για έκτη συνεχή χρονιά. Ο θεσμός βράβευσε τις εταιρείες που προωθούν τις αξίες της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και επενδύουν στη Βιώσιμη Ανάπτυξη. 

ΥΓΕΙΑ: «Χρυσό» για τις επιδόσεις σε Εταιρική Υπευθυνότητα & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Νέα διάκριση και μάλιστα “GOLD” έλαβε το ΥΓΕΙΑ από το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, σχετικά με τις επιδόσεις του στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, για το 2020 – 2021.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το ΥΓΕΙΑ διακρίνεται, στον συγκεκριμένο θεσμό, ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες της χώρας, σχετικά με τις πρακτικές Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης που εφαρμόζει.