εταιρείες πετρελαίου

Το πανεπιστήμιο του Cambridge σταματά να δέχεται δωρεές από ομάδες ορυκτών καυσίμων

Το πανεπιστήμιο του Cambridge σταμάτησε προσωρινά να δέχεται δωρεές από εταιρείες ορυκτών καυσίμων, αφού μια ανεξάρτητη έκθεση προειδοποίησε για κίνδυνο στην φήμη του. 

.

Υιοθετήθηκε επίσημα μορατόριουμ για νέα χρηματοδότηση από εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου, το οποίο θα διαρκέσει έως ότου επανεξεταστεί η διαδικασία αποδοχής δωρεών, επιβεβαίωσε το πανεπιστήμιο στους Financial Times.

Η ΕΕ επιθυμεί η «Big Oil» να συμβάλει στην πληρωμή για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να ζητήσει από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων να συμβάλει στην πληρωμή για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στις φτωχότερες χώρες στο πλαίσιο ενός στόχου των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με προσχέδιο εγγράφου, καθώς τα κράτη προετοιμάζονται για συνομιλίες φέτος στο πλαίσιο επίτευξης ενός παγκόσμιου οικονομικού στόχου.

.

Οι Big Oil προσπαθούν να δελεάσουν δυνητικούς επενδυτές και μετόχους

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες δίνουν στους μετόχους τους περισσότερα χρήματα από ποτέ και υπόσχονται περισσότερα στο μέλλον, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσουν τους επενδυτές για την πειθαρχία και την ανθεκτικότητά τους μπροστά στις αβέβαιες προοπτικές των ορυκτών καυσίμων.

.

Οι πέντε μεγαλύτερες δυτικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου - BP, Chevron, Exxon Mobil, Shell και TotalEnergies - επέστρεψαν στους μετόχους πάνω από 111 δισ. δολάρια σε μερίσματα και επαναγορές μετοχών το 2023, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters.

«Όχι» του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ σε Exxon και Koch σχετικά με τον τόπο διεξαγωγής της δίκης για το κλίμα

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε τη Δευτέρα να εκδικάσει την αίτηση μεγάλων εταιρειών ορυκτών καυσίμων και ενός εμπορικού ομίλου της βιομηχανίας να μετακινήσουν μια αγωγή που κατέθεσε η Μινεσότα κατηγορώντας τες για επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής από το πολιτειακό δικαστήριο στο ομοσπονδιακό δικαστήριο, τον αγαπημένο τόπο διεξαγωγής της ενεργειακής βιομηχανίας.

.

Η Ολίβια Κόλμαν φορά λάτεξ και πρωταγωνιστεί σε καμπάνια για την κλιματική αλλαγή

Η Ολίβια Κόλμαν ντυμένη με λάτεξ πρωταγωνιστεί σε καμπάνια που τονίζει τον ρόλο των συνταξιοδοτικών ταμείων σε έργα ορυκτών καυσίμων. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην καμπάνια του Richard Curtis «Make My Money Matter» για την κλιματική αλλαγή και «επιτίθεται» στα συνταξιοδοτικά ταμεία που παρέχουν εκατομμύρια σε έργα για ορυκτά καύσιμα.

S&P: Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν αντιμετωπίζουν σχεδόν κανένα επιπλέον κόστος δανεισμού

Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου δεν αντιμετωπίζουν σχεδόν κανένα επιπλέον κόστος δανεισμού σε σύγκριση με τις λιγότερο ρυπογόνες εταιρείες, παρά τις προσπάθειες του ΟΗΕ και των διεθνών οργανισμών να ενθαρρύνουν τις τράπεζες και τους μεγάλους επενδυτές να μειώσουν τον δανεισμό τους στον τομέα των ορυκτών καυσίμων, ο οποίος ευθύνεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

.

CIO Deutsche Bank: Η Big Oil έχει θέση στα αμοιβαία κεφάλαια ESG

Τα ταμεία βιωσιμότητας θα πρέπει να είναι σε θέση να κατέχουν μετοχές παραδοσιακής ενέργειας, διότι ο αποκλεισμός τους στερεί από τους επενδυτές έναν από τους καλύτερους τρόπους να ποντάρουν στη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε την Τρίτη ανώτερο στέλεχος της Deutsche Bank Private Bank σε θέματα ESG.

.

Οι Big Oil ισχυροποιούνται ακόμα περισσότερο

Για τους αναλυτές πετρελαίου και τους επενδυτές, η εξαγορά της Hess από τη Chevron, ύψους 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένας νέος κύκλος ενοποίησης στον κλάδο, καθώς ήρθε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την προσφορά της Exxon Mobil για την Pioneer Natural Resources, ύψους 59,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

.

ΗΠΑ: Η Καλιφόρνια προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών

Η πολιτεία της Καλιφόρνιας προσέφυγε στη δικαιοσύνη σε βάρος μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, περιλαμβανομένων των Exxon Mobil Corp, Shell PLC και Chevron Corp, κατηγορώντας τις ότι υποβάθμισαν τους κινδύνους που δημιουργούνται από τα ορυκτά καύσιμα, ανέφεραν σήμερα οι New York Times.

.

Στην αγωγή, η οποία στρέφεται επίσης εναντίον των εταιρειών BP και ConocoPhillips, υποστηρίζεται πως οι ενέργειες αυτών των γιγάντων του ενεργειακού τομέα έχουν προκαλέσει ζημιά δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων και οι εταιρείες κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν το κοινό, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Δριμύ κατηγορώ της Greenpeace στις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες της Ευρώπης

Η μη κυβερνητική οργάνωση Greenpeace κατήγγειλε ότι ευρωπαϊκές εταιρείες του τομέα του πετρελαίου και του αερίου «δεν κάνουν τίποτα» για την ενεργειακή μετάβαση δεν «δεν τηρούν επ’ ουδενί τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα», καλώντας τις κυβερνήσεις να τις υποχρεώσουν να σταματήσουν την παραγωγή ορυκτών καυσίμων για να σωθεί ο πλανήτης.

.