εστίαση

Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τον επιχειρηματικό «χάρτη» και στην εστίαση

Να ισορροπήσουν μεταξύ του «λόγω της ζέστης μου κόβεται η όρεξη» και του «πάμε για φαγητό κάπου που να έχει ήλιο», καλούνται οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

.

Η Chipotle αποκαλύπτει τον σχεδιασμό ενός οικολογικά βιώσιμου εστιατορίου

H αλυσίδα εστιατορίων Chipotle παρουσίασε την Τρίτη έναν νέο σχεδιασμό εστιατορίων που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλεκτρικό ρεύμα και αποσκοπεί στο να βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τον στόχο της να μειώσει στο μισό τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030.

.

Πύργος του Άιφελ: Σεφ με αστέρι Michelin δίνει «μαθήματα» μαγειρικής φιλικής στο περιβάλλον

Ένα ξακουστό εστιατόριο στον πρώτο όροφο του Πύργου του Άιφελ μπορεί να μην είναι ο κατάλληλος χώρος για περιβαλλοντικό ακτιβισμό, αλλά ο βραβευμένος με αστέρι Michelin, σεφ Τιερί Μαρξ, θέλει να αποτελέσει την «αιχμή του δόρατος» για μια κουζίνα φιλική προς το περιβάλλον.

.

Προσφέροντας εποχιακά υλικά, από ντόπιους προμηθευτές, μαγειρεμένα με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, το εστιατόριο «Madame Brasserie» προσφέρει στους επισκέπτες μια εντυπωσιακή θέα στο Παρίσι και μια ιδέα για το πώς η εστίαση μπορεί να μεταβεί στην «πράσινη» εποχή.

Η κλιματική αλλαγή αλλάζει και τα μενού των εστιατορίων

Όπως υπερθερμαίνεται ο πλανήτης, εξαιτίας αυτού που λέγεται κλιματική αλλαγή, ζεσταίνονται και τα νερά των ωκεανών, γεγονός που αναγκάζει πάρα πολλά είδη να αναζητήσουν αλλού τα 'σπίτια' -την τροφή και τους συντρόφους για να αναπαραχθούν, όπως και το χώρο που θα γεννηθούν οι απόγονοι.

.

Συμμαχία επτά φορέων για τη βιώσιμη ανάπτυξη των κλάδων φιλοξενίας και εστίασης

 Επτά φορείς εκπροσώπησης επιχειρήσεων και εργαζόμενων με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών και προϊόντων στον ευρύτερο τομέα φιλοξενίας και εστίασης (HORECA), ένωσαν τις δυνάμεις τους και συγκρότησαν τη Συμμαχία «Στηρίζω HORECA» για τη βιώσιμη ανάπτυξη των κλάδων φιλοξενίας και εστίασης στην Ελλάδα.