ενεργειακές υποδομές

«Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» δημιουργούν 8 δήμοι της Αττικής

Μια εκδήλωση για τις κλιματικά ουδέτερες πόλεις με τη συμμετοχή κι άλλων δημάρχων, διοργάνωσε απόψε ο δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των «100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων έως το 2030». Με πρωτοβουλία του δημάρχου Χάρη Δούκα και με τη σύμπραξη επτά όμορων δήμων (Αιγάλεω, Βύρωνα, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Παπάγου-Χολαργού και Νέας Ιωνίας), τέθηκαν τα θεμέλια για την ίδρυση της «Αθηναϊκής Ενεργειακής Συμμαχίας».

.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: «Πράσινη» ενεργειακή αυτονομία σε μεγάλες υποδομές μεταφορών

Ο Όμιλος ΓΕΚ Τέρνα, σε αποκλειστική συνεργασία με την ελληνική EasyPower, δίνει μία καινοτόμο προσέγγιση και μια ρεαλιστική, ανταγωνιστική και άμεσα εφαρμόσιμη λύση στις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων, καθώς και άλλων μεγάλων καταναλωτών, για πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια.

.

«Μαύρα» σενάρια για τους επενδυτές σε υποδομές λόγω κλιματικής αλλαγής

Οι επενδυτές σε υποδομές κινδυνεύουν να χάσουν σχεδόν το ένα τρίτο των χρημάτων τους, ή περίπου 600 δισεκατομμύρια δολάρια, εάν οι χώρες δεν σχεδιάσουν την ομαλή μετάβαση σε μια πιο πράσινη οικονομία μέχρι τα μέσα του αιώνα, όπως έδειξε μια μελέτη που μοιράστηκε για πρώτη φορά στο Reuters.

.

Σκρέκας: H Δ. Μακεδονία θα παραμείνει ενεργειακό κέντρο για πολλά χρόνια

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας συνοδεύει τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην περιοδεία που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.

.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία για το ομόλογο – «Δεν μας επηρεάζει η εκτόξευση τιμών σε ρεύμα και αέριο»

Παρότι η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ είναι μια ενεργοβόρος βιομηχανία (το 14% του κόστους παραγωγής αφορά την ενέργεια) αντιμετωπίζει με αισιοδοξία την έκρηξη τιμών ρεύματος και αερίου. Αυτό ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες με αφορμή την έκδοση του εταιρικού ομολόγου.

Ο λόγος της αισιοδοξίας είναι ότι, σε ότι αφορά το ρεύμα έχει για ένα χρόνο ακόμη σταθερή και ικανοποιητική σύμβαση με τη ΔΕΗ, ενώ σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, οι εξελίξεις στην αγορά των μετάλλων της επιτρέπουν να μετακυλίει τις αυξημένες τιμές στους πελάτες της.

Renewable & Storage Forum: Στις 13 και 14 Οκτωβρίου το συνέδριο για τις ΑΠΕ και την αποθήκευση ενέργειας (live)

Μεσούσης της ενεργειακής κρίσης και με τη συζήτηση για το κατά πόσον θα ανακοπεί η ταχεία διείσδυση των ΑΠΕ, αλλά και για το ποιός θα καλύψει το κόστος της ενεργειακής μετάβασης, να βρίσκεται σε εξέλιξη, πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά το συνέδριο «renewable & storage forum» που οργανώνει το energypress.

ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του επιπλέον 16% της ΟΛΠ στην Cosco

Ολοκληρώθηκε χθες η χρηματιστηριακή μεταβίβαση του ποσοστού 16% των μετοχών της ΟΛΠ στην Cosco Shipping από το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ).

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής ήρθε σε συνέχεια της τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ΟΛΠ και της κύρωσής της από τη Βουλή. Αντίστοιχα, το ΤΑΙΠΕΔ και η Cosco υπέγραψαν την τροποποιημένη Συμφωνία Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) και τη Συμφωνία Μετόχων (ΣΜ).

Εκσυγχρονισμός των μεταφορικών και ψηφιακών δικτύων και των ενεργειακών υποδομών της Ε.Ε.

Το Κοινοβούλιο θέλει να ενισχύσει το πρόγραμμα του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» με στόχο τον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών και ψηφιακών δικτύων της ΕΕ και των ενεργειακών της υποδομών.

Στις αρχές Ιουλίου, το Κοινοβούλιο υιοθέτησε το ανανεωμένο εμβληματικό πρόγραμμα του μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF). Ο μηχανισμός "Συνδέοντας την Ευρώπη" συστάθηκε το 2014 για να χρηματοδοτήσει έργα τα οποία συμπληρώνουν τους ελλιπείς συνδέσμους στις βασικές υποδομές ενέργειας, μεταφορών και ψηφιακές υποδομές της Ευρώπης.