enel

Η Enel αυξάνει τα κουπόνια σε ομόλογα ESG ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Enel SpA θα αυξήσει τα κουπόνια που καταβάλλει στους επενδυτές σε διάφορα λεγόμενα ομόλογα που συνδέονται με τη βιωσιμότητα, αφού η ιταλική εταιρεία ενέργειας προκάλεσε ποινή χάνοντας τους στόχους της για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

.

Η απώλεια του στόχου για το 2023 σημαίνει ότι τα ομόλογα της Enel αξίας περίπου 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα πληρώσουν τώρα συνολικά περίπου 83 εκατομμύρια ευρώ (89 εκατομμύρια δολάρια) σε πρόσθετους τόκους, σύμφωνα με έναν υπολογισμό του Bloomberg Intelligence.

Χαντάβας (Enel): Διαπιστώνεται η ανάγκη επαναπροτεραιοποίησης των νέων έργων ΑΠΕ

Ο Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της SolarPower Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας ήταν προσκεκλημένος και φέτος στο Economist Government Roundtable.

.

ΔΕΗ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Enel στη Ρουμανία - Στα 1,24 δισ. ευρώ το τίμημα

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς των δραστηριοτήτων της Enel στην Ρουμανία ανακοίνωσε η ΔΕΗ, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα για την επέκτασή της εκτός συνόρων. Είναι ενδεικτικό ότι, μέσω του deal, αποκτά πάνω από 3 εκατομμύρια πελάτες στη λιανική ρεύματος και 81 καταστήματα σε όλη τη χώρα, το 1/3 των δικτύων διανομής (133.000 χλμ.) καθώς και ένα χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ εγκατεστημένης ισχύος 600 MW και με επιπλέον 5.000 MW σε πορεία υλοποίησης.

.

Αρ. Χαντάβας: Οι μονάδες αποθήκευσης σε συνδυασμό με ΑΠΕ πρέπει να προτεραιοποιηθούν

Στην ανάγκη προτεραιοποίησης και ενίσχυσης των τεχνολογιών αποθήκευσης με ΑΠΕ αναφέρθηκε ο επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της SolarPower Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «8th HAEE Energy Transition Symposium».

Η Enel πουλάει το 50% της Enel Green Power Australia στην INPEX

Συμφωνία με την INPEX Corporation για την πώληση του 50% των δύο οντοτήτων του ιταλικού ομίλου στην Αυστραλία, δηλαδή της Enel Green Power Australia Pty Ltd και της Enel Green Power Australia Trust, υπέγραψε η Enel S.p.A., με τις δυο εταιρείες που ανήκουν στην θυγατρική Enel Green Power (ΕGP), να «αλλάζουν χέρια» για 400 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 140 εκατ. ευρώ είναι χρέος.

.

Εnel Green Power: Έμπρακτη στήριξη σε 17 Ιδρύματα & Φορείς

Και φέτος την εορταστική περίοδο, η Enel Green Power Hellas αποδεικνύει για ακόμη μια αφορά πως παραμένει πιστή στις αρχές της αλληλεγγύης, της κοινωνικής προσφοράς και της γενναιοδωρίας λαμβάνοντας μια καίρια απόφαση: αντί αποστολής επιχειρηματικών δώρων, η εταιρεία θα προσφέρει τα αντίστοιχα ποσά σε 17 Ιδρύματα, Φορείς και Οργανισμούς που τα έχουν ανάγκη.  

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία, ήδη έχει προσφέρει χρηματική αλλά και έμπρακτη ηθική υποστήριξη σε 17 Ιδρύματα και Φορείς σε Αττική και 6 πόλεις της Ελλάδας, στις οποίες δραστηριοποιείται:

Enel: Συνεπής προς τους κλιματικούς στόχους ο οδικός χάρτης του Ομίλου για απανθρακοποίηση

Στα πλαίσια δέσμευσης της Enel απέναντι στην κλιματική αλλαγή, επιτεύχθηκε ένα ακόμα ιστορικό στόχο, καθώς εγκαινιάστηκε ο ολοκληρωμένος οδικός της χάρτης της εταιρείας για την απανθρακοποίηση, από την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi), για τη συνέπεια στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από 1,5ºC.

Ως εκ τούτου η εταιρεία ευθυγραμμίζεται με τον φιλόδοξο στόχο της συμφωνίας του Παρισιού, που εγκρίθηκε το 2015, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Enel: Πέτυχε την υψηλότερη βαθμολογία στον παγκόσμιο δείκτη αειφορίας του Dow Jones

Η παγκόσμια ηγετική θέση της Enel στον τομέα της βιωσιμότητας επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά στον έγκριτο παγκόσμιο δείκτη Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) μετά την ετήσια αξιολόγηση των πρακτικών βιωσιμότητας των εταιρειών από την S&P, μέσω του διάσημου μοντέλου Global Corporate Sustainability Assessment. 

Η Enel προχωρά σε δοκιμές νέων μοντέλων και καινοτόμων λύσεων για ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου

«Η ηλεκτροδότηση της τελικής κατανάλωσης, με χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ήδη αντιπροσωπεύει το φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο απανθρακοποίησης νευραλγικών τομέων όπως οι μεταφορές, η οικιακή θέρμανση, καθώς και η βιομηχανική παραγωγή» ανέφερε ο Francesco Starace, CEO & General Manager της Enel Group, δημοσιοποιώντας παράλληλα το νέο εγχειρίδιο της Enel για το πράσινο υδρογόνο.

.

ΕΝΕL: Υπογραφή Συμφωνίας με τον Όμιλο Prysmian για προμήθεια καινοτόμου τεχνολογίας καλωδίων τροφοδοσίας

H Enel ανέθεσε στον Όμιλο Prysmian, μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, ένα σημαντικό έργο που αφορά την προμήθεια καινοτόμων καλωδίων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία, την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική. Ο Όμιλος Prysmian, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των καλωδιακών συστημάτων ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, επιβεβαιώνει έτσι την υποστήριξή του στις επιχειρήσεις παροχής ενέργειας που συμμετέχουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, με σκοπό την ενίσχυση της ενεργειακής μετάβασης και την απανθρακοποίηση.

.