ΕΛΕΤΑΕΝ

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων

Η επανεκπαίδευση και η κατάρτιση του τεχνικού προσωπικού και των τεχνικών στελεχών στην υπεράκτια αιολική ενέργεια και τους κλάδους της εφοδιαστικής αλυσίδας που σχετίζονται με αυτή, είναι εξαιρετικά σημαντική για την αποτελεσματική ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων (ΥΑΠ).  

.

ΕΛΕΤΑΕΝ: Συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας η αιολική ενέργεια

αιολική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα, τόνισε η ΕΛΕΤΑΕΝ, με ανάρτησή της στο LinkedIn, επικαλούμενη τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση Ντράγκι.

.

Αναλυτικά η ανάρτηση της ΕΛΕΤΑΕΝ στο LinkedIn:

H αιολική ενέργεια μπορεί να αποτελέσει συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ευρώπη και ειδικά για την Ελλάδα.

Αυτή η επισήμανση περιλαμβάνεται στις διαπιστώσεις της Έκθεσης Ντράγκι.

ΕΛΕΤΑΕΝ: Οι ανεμογεννήτριες δεν μειώνουν τις βροχοπτώσεις

Με ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ αντικρούει το ψευδή ισχυρισμό ότι οι ανεμογεννήτριες μειώνουν τις βροχοπτώσεις.

Οι ανεμογεννήτριες δεν μειώνουν τις #βροχοπτώσεις.

ΕΛΕΤΑΕΝ: Η συμβολή των αιολικών πάρκων στις πυρκαγιές

Τα αιολικά πάρκα αποτελούν όχι μόνο πηγή ανανεώσιμης ενέργειας, αλλά και σημαντικό παράγοντα προστασίας του δασικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις πυρκαγιών. Ένα πρόσφατο περιστατικό στο Σοφικό Κορινθίας ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο των υποδομών του αιολικού πάρκου της National Energy στη διαχείριση και κατάσβεση μιας καταστροφικής πυρκαγιάς, ενισχύοντας την ασφάλεια της περιοχής και προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον.

.

ΕΛΕΤΑΕΝ: Καμία έκρηξη Ανεμογεννήτριας στη νότια Εύβοια

Ουδεμία ανεμογεννήτρια εξερράγη, ουδεμία ανεμογεννήτρια κάηκε, και ουδεμία σχέση υπήρξε ανάμεσα στις ανεμογεννήτριες της περιοχής (σ.σ.: Νότια Εύβοια) και την πρόκληση της πυρκαγιάς ή τους ανθρώπους που έδιναν μάχη με τις φλόγες. Αυτό αναφέρει η Ελληνική Επιστημονική Ενωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ), σε ανακοίνωσή της, με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά σχετικούς ισχυρισμούς.

.

Αιολικά: Επενδύσεις 110 εκατ. το α’ εξάμηνο

Επενδύσεις σε αιολικά πάρκα συνολικού ύψους άνω των 110 εκατ. ευρώ συνδέθηκαν στο δίκτυο κατά το Α’ εξάμηνο του 2024, σύμφωνα με την Στατιστική της Αιολικής Ενέργειας που ανακοίνωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

.

Έτσι, η ισχύς των αιολικών πάρκων που ήταν συνδεδεμένα στο δίκτυο κατά το τέλος του Ιουνίου 2024 έφθασε στα 5.326 μεγαβάτ καθώς στο Α’ εξάμηνο του 2024 συνδέθηκαν στο δίκτυο 33 νέες ανεμογεννήτριες συνολικής αποδιδόμενης ισχύος 96,9 MW. Αυτό αντιστοιχεί σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 3,7%.

ΕΣΗΑΠΕ - ΕΛΕΑΤΕΝ: Τα τρία "κλειδιά" για βιώσιμη πράσινη μετάβαση

Σε τρεις κομβικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά για τη θωράκιση της πράσινης μετάβασης στη χώρα μας, αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησής τους με δημοσιογράφους, ο ΕΣΗΑΠΕ και η ΕΛΕΤΑΕΝ. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν:Πρόκειται για:

- τρία banners και ένα σύντομο video για την κατάρριψη του ψέματος ότι οι δασικές πυρκαγιές συνδέονται με τις ανεμογεννήτριες,

- την αναθεώρηση του εντύπου και του site της πρωτοβουλίας ask4wind με απαντήσεις σε όλους τους μύθους που κυκλοφορούν για την αιολική ενέργεια.

Αναλυτικότερα:

Ανακοινώθηκαν οι νικητές του φετινού Διαγωνισμού Φωτογραφίας «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2024»

Με σχεδόν 240 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε ο φωτογραφικός διαγωνισμός «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2024».

Το διαγωνισμό προκήρυξε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας – Global Wind Day, 15 Ιουνίου 2024.
 
Το θέμα της κάθε φωτογραφίας - συμμετοχής είχε άμεση σχέση με τις σύγχρονες ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα και εντασσόταν σε μια από τις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες: