EDP Renewables

Συμφωνία EDPR-Lhyfe για προμήθεια καθαρής ενέργειας στο πλαίσιο μακροπρόθεσμης σύμβασης στη Γερμανία

Η EDP Renewables (EDPR), ηγέτης στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παγκοσμίως, υπέγραψε συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με την Lhyfe, παραγωγό και προμηθευτή πράσινου υδρογόνου για την εξυπηρέτηση της βιομηχανίας και των τομέων κινητικότητας.

.

EDP: Στην κορυφή των παγκόσμιων δεικτών βιωσιμότητας του Dow Jones

Η EDP, στην οποία ανήκει η EDPR, αναγνωρίστηκε ξανά ως η πιο βιώσιμη εταιρεία παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στον παγκόσμιο δείκτη S&P Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) World.

.

EDP - Η πιο βιώσιμη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο σύμφωνα με την S&P Global CSA

Η EDP, ο κύριος μέτοχος της EDP Renewables, ενισχύει την ηγετική της θέση, επιτυγχάνοντας την υψηλότερη απόδοση στα S&P CSA Scores 2023 σε μια λίστα 256 εταιρειών παγκοσμίως. Εξασφαλίζοντας τη βαθμολογία των 88 πόντων (όπως καταγράφηκαν έως τις 24 Νοεμβρίου), η EDP ξεχωρίζει ως η πιο βιώσιμη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως, μια θέση που κατέχει για τρίτη φορά, τα τελευταία δέκα χρόνια. Το αποτέλεσμα αυτό επιτρέπει στην EDP να ανήκει στο φάσμα των δεικτών Dow Jones Sustainability Indices (DJSI).

.

EDP Renewables: Προωθεί την ενεργειακή μετάβαση μέσω καινοτόμων λύσεων ΑΠΕ διεθνώς

Στην έρημο της Αριζόνα, ο συνεταιρισμός Mohave Electric Cooperative επωφελείται πλέον από μια καινοτόμο ηλιακή λύση της EDP, συμβάλλοντας στην απεξάρτηση της ενεργειακής κατανάλωσης από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για τα 36.700 μέλη του. Η κοινότητα αυτή, η οποία επί του παρόντος βασίζεται στο φυσικό αέριο και τον άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, έχει υποδεχθεί την εγκατάσταση ενός ηλιακού έργου 23 MWp.

.

EDP Renewables: Στα €467 εκατ. τα καθαρά κέρδη του πρώτου 9μήνου

Η EDP Renewables κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 467 εκατ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Το περιοδικό EBITDA της εταιρείας ανήλθε σε 1.437 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας μείωση 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με βελτιωμένες επιδόσεις στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ενώ η συνεισφορά της Βόρειας Αμερικής ήταν μειωμένη.

.

EDP Renewables: Επιτυγχάνει ορόσημο εγκατεστημένης ισχύος άνω του 1 GWp στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού

Η EDP Renewables (EDPR) έχει υπερδιπλασιάσει την εγκατεστημένη ηλιακή της ισχύ στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, από περίπου 480 MWp που ήταν τον Φεβρουάριο του 2022 σε περισσότερα από 1 GWp. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, καθώς αναδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή της να προωθήσει την ενεργειακή μετάβαση σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

.

EDP Renewables: Παγκόσμια εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή

Νέα παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης λάνσαρε ο κορυφαίος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας EDP Renewables, με σκοπό την ενίσχυση της σπουδαιότητας μιας ευρύτερης συνεργασίας για την προστασία του πλανήτη και των πόρων του, που απειλούνται από τις σημαντικότερες προκλήσεις της εποχής μας, την κλιματική αλλαγή.

.

EDP: Συμμετοχή στο Climate Ambition Summit με αντικείμενο την αξιοπιστία των Net Zero στόχων

Η EDP, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα της ενέργειας, συνέβαλε καθοριστικά στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής Climate Ambition Summit, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική δράση στη Νέα Υόρκη.

Η EDP επενδύει 2,5 δισ. ευρώ σε κατανεμημένη ηλιακή παραγωγή παγκοσμίως

Η κατανεμημένη ηλιακή παραγωγή (DG) έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους επιχειρηματικούς τομείς της EDP - ο οποίος αναμένεται να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% του συνόλου των νέων προσθηκών ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως σε όλες τις αγορές τα επόμενα χρόνια.

.

EDP Renewables: Εξασφαλίζει το πρώτο της έργο αυτόνομης αποθήκευσης μπαταριών στην Ευρώπη

Η EDP Renewables (Euronext: EDPR), κορυφαίος παγκόσμιος παραγωγός αιολικών και ηλιακών συστημάτων, θα εγκαταστήσει το πρώτο αυτόνομο έργο της για Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας με Μπαταρίες (BESS) στην Ευρώπη, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό το έργο-ορόσημο αντιπροσωπεύει μια στρατηγική κίνηση για τη βελτιστοποίηση των πόρων και τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.