Δείκτης ATHEX ESG

Χρηματιστήριο Aθηνών: Άνοδος στον ESG με οδηγό τις τράπεζες

Με τις τράπεζες και κυρίως την Εθνική να δίνουν ισχυρή ώθηση η αγορά της Αθήνας επανήλθε σε ανοδική κίνηση έπειτα από ένα διήμερο νευρικότητας.

.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε στις 1.457,74 μονάδες με άνοδο 0,75% κοντά στο υψηλό ημέρας (1.458,99 μον.). Ο τζίρος ξεπέρασε μεν τα 100 εκατ. ευρώ (στα 107,25, αλλά με τα 19,3 εκατ. σε 20 πακέτα (4 στον ΟΤΕ για 7,2 εκατ., 2 στην Metlen για 2,4 εκατ., 1 στην Jumbo για 1,5 εκατ.) με τον όγκο των συναλλαγών στα 21 εκατ. τεμάχια.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Με μικρές διακυμάνσεις και λιγοστό τζίρο ο ESG

Ελεγχόμενη οπισθοδρόμηση πραγματοποίησε η αγορά της Αθήνας που εναρμονίστηκε σήμερα με την ευρωπαϊκή τάση, χωρίς όμως οι πωλήσεις να αποκτήσουν κάποια ένταση και με τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα.

,

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σταθερά πτωτικά και ολοκλήρωσε στις 1.449,4 μονάδες με -0,63% (χαμηλά ημέρας στις 1.446,05 μονάδες). Ο τζίρος ανήλθε στα 102,74 εκατ. ευρώ αλλά τα 26,7 εκατ. αφορούσαν σε 13 πακέτα (κυρίως 2 στον ΟΠΑΠ για 13,8 εκατ., ένα στην Πειραιώς για 5,6 εκατ.) με τον όγκο των συναλλαγών στα 21,8 εκατ. τεμάχια. 

Χρηματιστήριο Aθηνών: Άνοδος του ESG με οδηγό τα blue chips

Με ακόμα μία θετική συνεδρίαση μπήκε στη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα η Λεωφόρος Αθηνών, έχοντας διαφοροποιηθεί αισθητά από το έντονα πτωτικό κλίμα των ευρωπαϊκών ταμπλό.

.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα θετικά, έφτασε έως τις 1.461,81 μονάδες (+0,66%) και τελικά ολοκλήρωσε στις 1.458,52 μονάδες με κέρδη 0,43%.

Ο τζίρος ήταν αυξημένος μεν στα 102,95 εκατ. ευρώ, αλλά τα 26,3 εκατ. αφορούσαν σε 20 προσυμφωνημένες συναλλαγές (τα 18,98 σε 6 πακέτα στην ΕΤΕ, ακόμα 3,8 εκατ. σε 3 στην Eurobank) με τον όγκο των συναλλαγών στα 23,89 εκατ. τεμάχια.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Κέρδη 0,35% στην εβδομάδα για τον ESG

Στα υψηλά ημέρας αποχαιρέτησε την τελευταία συνεδρίαση (12/7) το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το θετικό κλίμα στο εξωτερικό ενίσχυσε το αγοραστικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα o ΕSG να κλείσει και αυτός στα υψηλά ημέρα και ο Γενικός Δείκτης να φθάσει στις 1.452 μονάδες.

.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Οριακή πτώση για τον ESG

Πύρρειος αποδείχθηκε η νίκη των αγοραστών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι αντίρροπες δυνάμεις δεν επέτρεψαν την ανάκτηση των 1.450 μονάδων, σε μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας και χαμηλού ρίσκου.

.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Mικρή υποχώρηση για τον ESG

Στάσιμο στην περιοχή των 1.450 μονάδων έμεινε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το πτωτικό γύρισμα στο εξωτερικό δεν επέτρεψε μια περαιτέρω ανοδική κίνηση. Παρ΄ όλα αυτά, ο Γενικός Δείκτης πέτυχε -έστω και δύσκολα- την 5η συνεχόμενη θετική συνεδρίαση.

.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Άνοδος για τον ESG με οδηγό τις τράπεζες

Την 4η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε αισίως το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταφέρνοντας να αξιοποιήσει την ψύχραιμη αντίδραση της Ευρώπης στο αναπάντεχο εκλογικό αποτέλεσμα της Γαλλίας.

.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Mε άνοδο 3,28% έκλεισε η εβδομάδα για τον ESG

Ακόμη πιο ασφαλές, όσον αφορά τις κρίσιμες στηρίξεις των 1.400 μονάδων, μπορεί να αισθάνεται πλέον το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διεύρυνε το μαξιλάρι ασφαλείας, χάρη στην 3η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Υψηλό τριών εβδομάδων για τον ESG

Παρά το περιβάλλον έντονης μεταβλητότητας και χαμηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να αξιοποιήσει το θετικό «γύρισμα» στο εξωτερικό και να επιστρέψει άνω των 1.430 μονάδων -για πρώτη από τις 13 Ιουνίου.

.

Χρηματιστήριο Aθηνών: Άνοδος του ESG με οδηγό τις τράπεζες

Την… κυκλοθυμική συμπεριφορά του Ιουλίου συνέχισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους αγοραστές να επιστρέφουν σε θέση οδηγού, λαμβάνοντας ώθηση από το πρόσκαιρα βελτιωμένο κλίμα στο εξωτερικό.

.