BP

Μετά την παραίτηση του CEO, η BP αντιμέτωπη με το δίλημμα της πράσινης μετάβασης

Το ξαφνικό τέλος της 32χρονης καριέρας του διευθύνοντος συμβούλου Bernard Looney στον βρετανικό ενεργειακό γίγαντα BP θα μπορούσε να απελευθερώσει την εταιρεία για να κάνει περισσότερα από αυτά που οι επενδυτές επιθυμούσαν εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των τιμών ενέργειας - να αντλήσει ακόμα περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

.

Η BP επενδύει σε start-up πράσινου υδρογόνου με στόχο τη μείωση του κόστους

Η BP έχει επενδύσει σε μια νεοσύστατη εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει ατμούς από τη βαριά βιομηχανία για να μειώσει το κόστος παραγωγής υδρογόνου μηδενικού άνθρακα.

.

Η BP Ventures, ο βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων του βρετανικού ενεργειακού κολοσσού, περιλαμβάνεται μεταξύ πολλών επενδυτών σε χρηματοδότηση 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων Series A στην Advanced Ionics με έδρα τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

BP: Προβλέπει τεράστια ζήτηση για πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για τη δεκαετία του 2030

Ο προϊστάμενος της BP Plc Bernard Looney απέρριψε την κριτική ότι η εταιρεία του πλήρωσε υπερβολικά ποσά για τις υπεράκτιες μισθώσεις αιολικής ενέργειας στη Γερμανία, λέγοντας ότι μια μακροπρόθεσμη έλλειψη πράσινης ενέργειας στην περιοχή θα καταστήσει το έργο κερδοφόρο.

.

ΒΡ: Είσοδος στα υπεράκτια αιολικά της Γερμανίας με επένδυση 6,8 δισ. ευρώ

Δυναμική είσοδο στον κλάδο των υπεράκτιων αιολικών στην Ευρώπη πραγματοποιεί η BP, καθώς κατέβαλε 6,8 δις ευρώ για να αποκτήσει δύο άδειες για έργα μεγάλης κλίμακας, ως ένδειξη της δέσμευσής της να αναπτύξει δραστηριότητες ΑΠΕ, παρά την πρόσφατη επαναχάραξη της στρατηγικής της, που θέτει σε πρώτο πλάνο τους υδρογονάνθρακες.

.

Κλιματική αλλαγή: Ανταρσία επενδυτών κατά της BP για τις εκπομπές άνθρακα

Πέντε συνταξιοδοτικά ταμεία της Βρετανίας που έχουν επενδύσει σε μετοχές της ΒP ψήφισαν κατά της ανανέωσης θητείας του διευθύνοντος συμβούλου ως διαμαρτυρία για την αποδυνάμωση των κλιματικών στόχων της πετρελαϊκής εταιρείας. Ενόψει της ψηφοφορίας των μετόχων την Πέμπτη, τα πέντε μεγάλα ταμεία κατηγόρησαν την βρετανική πολυεθνική για «αποτυχία διακυβέρνησης» που θέτει σε κίνδυνο το οικονομικό μέλλον της επιχείρησης, υποστηρίζοντας ότι οι επενδύσεις σε προγράμματα ορυκτών καυσίμων θα χάσουν την αξία τους.

.

H ΒP εξαγόρασε μερίδιο 40% στο UK Carbon Project

Η BP απέκτησε ποσοστό 40% στο έργο Viking CCS του Ηνωμένου Βασιλείου από την Harbour Energy, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να επιταχύνει τα σχέδια για την ανάπτυξη της δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα.

.

Δυο συνταξιοδοτικά ταμεία του Ηνωμένου Βασιλείου απειλούν να ψηφίσουν κατά των διευθυντών της BP και της Shell για τους κλιματικούς στόχους

Δύο από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά συστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία συνολικά επιβλέπουν περιουσιακά στοιχεία ύψους 130 δισ. λιρών, θα ψηφίσουν κατά της ανανέωσης των κορυφαίων διευθυντών της BP και της Shell στις ετήσιες συνελεύσεις τους, εκτός εάν και οι δύο εταιρείες βελτιώσουν τις δεσμεύσεις τους για την αντιμετώπιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

.

BP: Εξαγοράζει για 4,1 δισ. δολ. την εταιρεία παραγωγής βιοαερίου Archaea

Η BP θα αποκτήσει την αμερικανική Archaea Energy, εταιρεία παραγωγής βιοαερίου (RNG), καθώς προχωρά στην εξαγορά της για περίπου 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως έγινε γνωστό.

.

Η συμφωνία θα είναι η μεγαλύτερη εξαγορά επιχείρησης RNG που καταγράφηκε ποτέ, ξεπερνώντας την εξαγορά των 3,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Chevron από την εταιρεία παραγωγής βιοντίζελ Renewable Energy Group νωρίτερα φέτος.

BP: Αγορά της EDF Retail, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές ρύπων

Η BP αγόρασε την εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου με έδρα τις ΗΠΑ, EDF Energy Services, καθώς θέλει να προχωρήσει περαιτέρω στον εμπορικό και βιομηχανικό χώρο. Η BP επιδιώκει να διαφοροποιήσει περαιτέρω τα ενεργειακά της αποθέματα καθώς επιδιώκει έναν στόχο για μηδενικές καθαρές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

.

ΒP: Απέκτησε μερίδιο 40% σε τεράστιο project πράσινου υδρογόνου και ΑΠΕ

Tην εξαγορά μεριδίου 40,5% στο Asian Renewable Energy Hub, ένα τεράστιο project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αυστραλία, που θα αναπτυχθεί σε περιοχή 6.500 τετραγωνικών μέτρων, συμφώνησε να προχωρήσει η BP. 

.

Ο βρετανικός κολοσσός πετρελαίου και φυσικού αερίου ανακοίνωε ότι θα είναι ο διαχειριστής του έργου, το οποίο, όπως είπε, «έχει τη δυναμική να γίνει ένα από κορυφαία hubs ανανεώσιμων πηγών και πράσινου υδρογόνου στον πλανήτη».