BP

Ένα μικροσκοπικό hedge fund γίνεται «αγκάθι στο πλευρό» της BP

Ο Giuseppe Bivona και οι συνεργάτες του διευθύνουν ένα μικροσκοπικό ακτιβιστικό hedge fund από ένα μικρό γραφείο εδώ, όχι μακριά από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Το ενιαίο δωμάτιο έχει μεγάλα παράθυρα, επτά γραφεία και ελάχιστο χώρο για πολλά άλλα.

.

Από αυτό το απίθανο πόστο, το ταμείο, που ονομάζεται Bluebell Capital Partners ξεκινά εκστρατείες εναντίον ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, οι περισσότερες από αυτές στην Ευρώπη. Μερικές φορές τα χτυπήματα καταλήγουν στο στόχο. 

Η BP αντιμετωπίζει την πίεση ακτιβιστών επενδυτών να εγκαταλείψει τις κλιματικές δεσμεύσεις

Ο ακτιβιστής επενδυτής Bluebell Capital Partners κάλεσε την BP να εγκαταλείψει τη δέσμευσή της να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και άλλα βασικά μέρη της στρατηγικής της για τη μετατροπή της εταιρείας σε πάροχο καθαρής ενέργειας.

.

Η Bluebell, ένα hedge fund με έδρα το Λονδίνο, το οποίο στο παρελθόν είχε αναλάβει την Danone και την Glencore, έγραψε στον πρόεδρο της BP Helge Lund τον Οκτώβριο, λίγο μετά την απόκτηση ενός μικρού μεριδίου στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου μεγάλη ενεργειακή εταιρεία.

Η BP αγοράζει φορτιστές Tesla αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων

Η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου BP συμφώνησε να αγοράσει φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την Tesla.

.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Tesla πούλησε φορτιστές σε άλλη εταιρεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της BP.  Η BP θα ξεκινήσει την εγκατάσταση των φορτιστών το επόμενο έτος, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο ακριβής αριθμός αυτών.

Μετά την παραίτηση του CEO, η BP αντιμέτωπη με το δίλημμα της πράσινης μετάβασης

Το ξαφνικό τέλος της 32χρονης καριέρας του διευθύνοντος συμβούλου Bernard Looney στον βρετανικό ενεργειακό γίγαντα BP θα μπορούσε να απελευθερώσει την εταιρεία για να κάνει περισσότερα από αυτά που οι επενδυτές επιθυμούσαν εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των τιμών ενέργειας - να αντλήσει ακόμα περισσότερο πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

.

Η BP επενδύει σε start-up πράσινου υδρογόνου με στόχο τη μείωση του κόστους

Η BP έχει επενδύσει σε μια νεοσύστατη εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία που επιδιώκει να χρησιμοποιήσει ατμούς από τη βαριά βιομηχανία για να μειώσει το κόστος παραγωγής υδρογόνου μηδενικού άνθρακα.

.

Η BP Ventures, ο βραχίονας επιχειρηματικών κεφαλαίων του βρετανικού ενεργειακού κολοσσού, περιλαμβάνεται μεταξύ πολλών επενδυτών σε χρηματοδότηση 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων Series A στην Advanced Ionics με έδρα τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

BP: Προβλέπει τεράστια ζήτηση για πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για τη δεκαετία του 2030

Ο προϊστάμενος της BP Plc Bernard Looney απέρριψε την κριτική ότι η εταιρεία του πλήρωσε υπερβολικά ποσά για τις υπεράκτιες μισθώσεις αιολικής ενέργειας στη Γερμανία, λέγοντας ότι μια μακροπρόθεσμη έλλειψη πράσινης ενέργειας στην περιοχή θα καταστήσει το έργο κερδοφόρο.

.

ΒΡ: Είσοδος στα υπεράκτια αιολικά της Γερμανίας με επένδυση 6,8 δισ. ευρώ

Δυναμική είσοδο στον κλάδο των υπεράκτιων αιολικών στην Ευρώπη πραγματοποιεί η BP, καθώς κατέβαλε 6,8 δις ευρώ για να αποκτήσει δύο άδειες για έργα μεγάλης κλίμακας, ως ένδειξη της δέσμευσής της να αναπτύξει δραστηριότητες ΑΠΕ, παρά την πρόσφατη επαναχάραξη της στρατηγικής της, που θέτει σε πρώτο πλάνο τους υδρογονάνθρακες.

.

Κλιματική αλλαγή: Ανταρσία επενδυτών κατά της BP για τις εκπομπές άνθρακα

Πέντε συνταξιοδοτικά ταμεία της Βρετανίας που έχουν επενδύσει σε μετοχές της ΒP ψήφισαν κατά της ανανέωσης θητείας του διευθύνοντος συμβούλου ως διαμαρτυρία για την αποδυνάμωση των κλιματικών στόχων της πετρελαϊκής εταιρείας. Ενόψει της ψηφοφορίας των μετόχων την Πέμπτη, τα πέντε μεγάλα ταμεία κατηγόρησαν την βρετανική πολυεθνική για «αποτυχία διακυβέρνησης» που θέτει σε κίνδυνο το οικονομικό μέλλον της επιχείρησης, υποστηρίζοντας ότι οι επενδύσεις σε προγράμματα ορυκτών καυσίμων θα χάσουν την αξία τους.

.

H ΒP εξαγόρασε μερίδιο 40% στο UK Carbon Project

Η BP απέκτησε ποσοστό 40% στο έργο Viking CCS του Ηνωμένου Βασιλείου από την Harbour Energy, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να επιταχύνει τα σχέδια για την ανάπτυξη της δέσμευσης και αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα.

.

Δυο συνταξιοδοτικά ταμεία του Ηνωμένου Βασιλείου απειλούν να ψηφίσουν κατά των διευθυντών της BP και της Shell για τους κλιματικούς στόχους

Δύο από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά συστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία συνολικά επιβλέπουν περιουσιακά στοιχεία ύψους 130 δισ. λιρών, θα ψηφίσουν κατά της ανανέωσης των κορυφαίων διευθυντών της BP και της Shell στις ετήσιες συνελεύσεις τους, εκτός εάν και οι δύο εταιρείες βελτιώσουν τις δεσμεύσεις τους για την αντιμετώπιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

.