Auto

Η επιβράδυνση των πωλήσεων EV ανατρέπει τις στρατηγικές κλίματος των τραπεζιτών

Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν μετατραπεί γρήγορα από ένα σπάνιο φωτεινό σημείο στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής σε αιτία ανησυχίας. Μια επιβράδυνση της υιοθέτησης των ηλεκτρικών οχημάτων έχει ενδεχομένως τεράστιες επιπτώσεις για την ενεργειακή μετάβαση. Έχει επίσης συνέπειες για τα πολλά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν δεσμευτεί να πρασινίσουν τα δάνεια και τις επενδύσεις που πραγματοποιούν.

.

Σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή σύγκρισης τιμών ηλεκτροκίνησης

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων θέτει από σήμερα, Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2024, σε δοκιμαστική λειτουργία την ηλεκτρονική εφαρμογή chargingcost.gr που αφορά στη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων.

.

Γιατί η δέσμευση της F1 για το net-zero είναι «άπιαστο όνειρο»

Για κάθε λογικό παρατηρητή, το σχέδιο της Φόρμουλα Ένα να αυξήσει τον αριθμό των αγώνων στο ημερολόγιό της από 24 σε 30 φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την υπόσχεση του αθλήματος για το καθαρό μηδέν μέχρι το 2030. 

.

ΕΕ: Μόλις το 9,6% της ενέργειας που χρησιμοποιούν οι μεταφορές είναι ανανεώσιμη

Πάνω από το 90% της ενέργειας που χρησιμοποιείται στις μεταφορές δεν προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο παραμένει ο στόχος της Ευρώπης που είναι να γίνει η πρώτη κλιματικά ουδέτερη ήπειρος στον κόσμο έως το 2050. Το 2022 η κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αυξήθηκε μόλις 1,1% αγγίζοντας το 23% (μέσος όρος της ΕΕ) από το 21,9% που ήταν το 2021.

.

Η τεχνολογία του υδρογόνου αποτελεί πεδίο επένδυσης για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η τεχνολογία του υδρογόνου αποτελεί πρόκληση και πεδίο επένδυσης για πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο. Ήδη παραδοσιακές κατασκευάστριες εταιρείες όπως η GM, η Honda και η BMW επενδύουν στην τεχνολογία υδρογόνου, ενώ η Toyota και η Hyundai βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά.

.

Ηλεκτροκίνηση: Kονδύλια ύψους 9 εκατ. ευρώ για 2.624 νέες αιτήσεις αγοράς οχήματος

Άμεση ήταν η απορρόφηση των κονδυλίων που επαναδιατέθηκαν για το Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ», ως αποτέλεσμα των αλλαγών που θεσπίστηκαν στη διαδικασία και συγκεκριμένα, με την επιβολή προθεσμίας 45 ημερών για την υποβολή δελτίου παραγγελίας οχήματος από τον δικαιούχο και την προθεσμία των 12 μηνών για την ολοκλήρωση της αγοράς.

.

ΔΕΗ blue: Ξεπέρασε τα 2.000 σημεία φόρτισης πανελλαδικά

Μεγαλώνει συνεχώς το δίκτυο δημοσίως προσβάσιμων φορτιστών ΔΕΗ blue πανελλαδικά κάνοντας τον κόσμο της ηλεκτροκίνησης μέρος της καθημερινότητας ολοένα και περισσότερων οδηγών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ετιαρείας. Στο τέλος του 2023, τα σημεία φόρτισης ΔΕΗ blue ξεπέρασαν τα 2.000 πανελλαδικά, διευκολύνοντας τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων στις καθημερινές μετακινήσεις τους.

.

Η Hertz πουλά 20.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Ηertz αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς ανακοίνωσε την απόφασή της να πουλήσει το ένα τρίτο του ηλεκτρικού στόλου της, δηλαδή περίπου 20.000 αυτοκίνητα. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα αυτά για να αγοράσει περισσότερα βενζινοκίνητα οχήματα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλήττουν τα οικονομικά της Hertz, λένε στελέχη της εταιρείας. Η συντήρησή τους μπορεί να κοστίζει λιγότερα, αλλά η επιδιόρθωση ζημιών είναι ακριβότερη και η αξία μεταπώλησης των αυτοκινήτων μειώνεται περισσότερο, όπως αναφέρει το CNN.

H υδρογονοκίνητη μοτοσυκλέτα της Kawasaki προσφέρει μια ματιά στο μέλλον με το νέο concept H2 SX

Αυτό το πρωτότυπο της Kawasaki μπορεί να φαίνεται ογκώδες, αλλά είναι ενδεχομένως εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον της μάρκας. Παρουσιάστηκε στο εσωτερικό συνέδριο «Group Vision 2030» της εταιρείας στα μέσα Δεκεμβρίου, ονομάζεται Ninja H2 HySE και αν ξεπεράσει το στάδιο της ιδέας θα μπορούσε να γίνει η πρώτη μοτοσικλέτα της Ιαπωνίας που κινείται με υδρογόνο.

.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν τις κυψέλες καυσίμου

Τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα μοντέλα που εξοπλίζονται με κυψέλες καυσίμου θα συμβάλουν καθοριστικά στη μείωση των εκπομπών του CO2. Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων εξελίσσουν και τις κυψέλες καυσίμου για να ενισχύσουν την προσπάθεια να περιορισθούν οι εκπομπές των επικίνδυνων ρύπων από τα αυτοκινητα.