Αριστοτέλης Χανταβάς

Χαντάβας: Χρειάζεται να ξεκλειδώσουμε επενδύσεις για την παραγωγή φθηνότερης ενέργειας

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Αριστοτέλης Χαντάβας, CEO της Principia και Πρόεδρος της Solar Power Europe, δήλωσε ότι σε μια στιγμή που όλες οι αγορές και οι βιομηχανίες προσπαθούν να υπολογίσουν και να αντισταθμίσουν το ρίσκο που προκαλεί η κλιματική κρίση στην επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, η στροφή στις ανανεώσιμες πηγές αποτελεί στροφή στη βιωσιμότητα, στη φθηνή ενέργεια και στην ενεργειακή ασφάλεια.

.

Αριστοτέλης Χαντάβας (Principia): «Προτεραιότητα για τη σύνδεση με το δίκτυο στις ΑΠΕ με αποθήκευση ενέργειας»

Απόλυτη προτεραιότητα στα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και όχι στις επενδύσεις στα δίκτυα ζήτησε από την ελληνική πολιτεία ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Principia κ. Αριστοτέλης Χαντάβας. Principia είναι το νέο όνομα της Enel Green Power Hellas, έπειτα από τη συμμετοχή του αυστραλιανού fund Macquarie Asset Management στο μετοχικό της κεφάλαιο.

.

Α. Χαντάβας στο SolarPower Summit: Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι θα απασχολούνται στην ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη, μέχρι το 2025

Μέχρι το 2025, η Ευρώπη θα απασχολεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην ηλιακή ενέργεια ανέφερε ο πρόεδρος της SolarPower Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας ο οποίος άνοιξε σήμερα τις εργασίες του SolarPower Summit, στις Βρυξέλλες.

.

Χαντάβας για φωτοβολταϊκα στην Ευρώπη: Χρειάζονται χρηματοδοτικά εργαλεία και βιώσιμη εφοδιαστική αλυσίδα

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας Πρόεδρος της SolarPower Europe ήταν καλεσμένος ως keynote speaker στο Solar Finance & Investment Europe Summit, στο Λονδίνο και εστίασε στο ρεκόρ εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη και στο δυσοίωνο μέλλον του κλάδου αν δεν ξεπεραστούν άμεσα τα εμπόδια στους ρυθμούς ανάπτυξης.

Χαντάβας (Enel): Διαπιστώνεται η ανάγκη επαναπροτεραιοποίησης των νέων έργων ΑΠΕ

Ο Επικεφαλής Ευρώπης της Enel Green Power και Πρόεδρος της SolarPower Europe, Αριστοτέλης Χαντάβας ήταν προσκεκλημένος και φέτος στο Economist Government Roundtable.

.

SolarPower Europe: Επανεξελέγη πρόεδρος ο Αριστοτέλης Χαντάβας

ΟΑριστοτέλης Χαντάβας θα συνεχίσει να ηγείται της προσπάθειας για μεγαλύτερη συμμετοχή της ηλιακής ενέργειας στο ευρωπαϊκό ενεργειακό μείγμα, από τη θέση του Προέδρου της SolarPower Europe. Έχοντας ήδη πετύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη του Οργανισμού από το 2020 έως σήμερα, με αύξηση των μελών κατά 40% και των εσόδων του Οργανισμού κατά €1,8 εκατ., ο κύριος Χαντάβας διεύρυνε σημαντικά την επιρροή της SolarPower Europe στα ευρωπαϊκά θεσμικά κέντρα λήψης αποφάσεων.

.

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας αποκαλύπτει ποιο το επενδυτικό μέλλον της Enel στην Ελλάδα

Ο Αριστοτέλης Χαντάβας σε πρόσφατη συνέντευξή του επιβεβαίωσε την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Enel Green Power Hellas και παράλληλα αποκάλυψε ποιο είναι το μέλλον της εταιρείας στη χώρα.