Architecture

Η Noval Property επαναπροσδιορίζει τον ρόλο των κτηρίων της μέσω της Τέχνης

Η Noval Property, πιστή στην εταιρική της φιλοσοφία, δημιουργεί χώρους με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Με αφετηρία τη γλυπτική σύνθεση “Gentility”, η Εταιρεία θα συνεχίσει να εντάσσει κι άλλα σύγχρονα έργα τέχνης στα κτήρια της, έργα προσβάσιμα όχι μόνο στους χρήστες των κτηρίων, αλλά και στους επισκέπτες τους και τους κατοίκους της πόλης. Έργα που θα ενισχύσουν την έννοια του τοπόσημου και θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τις περιοχές που θα είναι εγκατεστημένα.

Σεβίλλη: Μια από τις πιο καυτές πόλεις της Ευρώπης καταφεύγει σε μια παλιά τεχνική για δροσιά

Οι δρόμοι της Σεβίλλης στη νότια Ισπανία ήταν τόσο ζεστοί τον Ιούλιο που ήταν σχεδόν αδύνατο να περπατήσεις σε εξωτερικούς χώρους. Καθώς οι θερμοκρασίες πλησίαζαν τους 45 βαθμούς Κελσίου, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο σε κλιματιζόμενα σπίτια, γραφεία και δημόσια κτίρια.

Ο μινιμαλισμός ως απάντηση στην κλιματική κρίση

Λίγα έπιπλα στο σαλόνι, λίγα πράγματα στα ράφια και λίγα μόνο ρούχα στη ντουλάπα: αν ψάξετε στο Instagram, θα βρείτε πολλούς λογαριασμούς μινιμαλιστών που παρουσιάζουν τον τρόπο ζωής τους και εμπνέουν τους ακολούθους τους να κάνουν ένα ξεκαθάρισμα, ενθαρρύνοντάς τους να δημοσιεύουν φωτογραφίες των πραγμάτων που (επιτέλους) κατάφεραν να αποχωριστούν: από ρούχα και μικροπράγματα μέχρι παλιές βαλίτσες, ποδήλατα και βιβλία ή δώρα που δεν τους άρεσαν ποτέ.

.

Σταϊκούρας: Πρότυπο βιοκλιματικό σχολείο το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

Ένα νέο, σύγχρονο, καινοτόμο, βιοκλιματικό σχολικό κτίριο παρέδωσαν οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για το 3ο Γυμνάσιο του Δήμου, στο οποίο με τη νέα χρονιά θα φοιτούν 360 μαθητές. Μάλιστα, στην οροφή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, υπάρχει φυτεμένο δώμα, που συντελεί στην ανάσχεση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας και στη βελτίωση του μικροκλίματος.

Η Trastor έχει το πρώτο πράσινο logistics center στην Ελλάδα

Tο υπερσύγχρονο συγκρότημα ψυχρής αποθήκευσης και διανομής που απέκτησε η Trastor A.E.E.A.Π. εντός του έτους, συνολικής επιφάνειας 22.234 τ.μ στον Ασπρόπυργο Αττικής, πιστοποιήθηκε με LEED στο επίπεδο SILVER γεγονός το οποίο το καθιστά το πρώτο πράσινο logistics center στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

.

Πώς η κλιματική αλλαγή απειλεί και τα κτίρια

Υπάρχει ένας «σιωπηλός κίνδυνος» που απειλεί τα κτίρια στις μεγάλες πόλεις, προειδοποιεί μια νέα αμερικανική μελέτη. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Northwestern ανακάλυψαν ότι η υπόγεια θερμότητα μετατοπίζει το έδαφος, απειλώντας μεγάλα κτίρια κατοικιών και γραφείων που δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέξουν τέτοιες αλλαγές. Η «υπόγεια κλιματική αλλαγή», όπως αποκαλούν το φαινόμενο αυτό οι επιστήμονες, δημιουργείται από τη θερμότητα που προέρχεται από τα υπόγεια γκαράζ, τις σήραγγες των μετρό και άλλες υπόγειες κατασκευές.

Οι βιοκλιματικές «γειτονιές» του Costa Navarino

Η Temes έχει επιτύχει να δημιουργήσει από το μηδέν ένα προορισμό ανώτερης ποιότητας, βάζοντας τη Μεσσηνία στο κάδρο των πιο περιζήτητων προορισμών τόσο για τους ξένους όσο και για τους Έλληνες. Αυτό όμως που ξεχωρίζει το Costa Navarino δεν είναι μόνο το high level των υπηρεσιών που προσφέρει αλλά η δημιουργία μίας περιοχής που θυμίζει ένα πρότυπο πόλης βγαλμένο από το μέλλον.

Prodea Investments: Οι χώροι εργασίας χρειάζεται να είναι ανθρωποκεντρικοί

Τη σημασία του σχεδιασμού και της κατασκευής χώρων εργασίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εποχής και τις προσδοκίες των εργαζομένων ανέδειξε η συζήτηση που συνδιοργάνωσε η PRODEA Investments στο πλαίσιο του TEDx Athens 2023.

.

Στη συζήτηση συμμετείχε ο Δημήτρης Γεωργιόπουλος, Τεχνικός Διευθυντής της PRODEA Investments, ο Δημήτρης Δημουλάς, Facilities Manager της Kaizen Gaming και ο Τάσος Γεωργατζής, Διευθυντής της Urban Soul Project. 

Ελληνικό: Αυτός θα είναι ο υψηλότερος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα

H κοινοπραξία των εταιρειών Bouygues Batiment International και Intrakat, αναλαμβάνει την ανέγερση του υψηλότερου, «πράσινου» οικιστικού πύργου στην Ελλάδα, του Riviera Tower, στο Ελληνικό, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας επιλογής, όπως ανακοίνωσε  η Lamda Development.

.