Architecture

ΤΕΕ: Άρχισαν οι εργασίες για το «πράσινο» κτίριο στον κόμβο στο Μαρούσι

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της νέας πράσινης αναβαθμισμένης κτιριακής ανάπτυξης και ανέγερσης του Μεγάρου ΤΕΕ, για να αποκτήσουν το ΤΕΕ και οι Μηχανικοί τη νέα στέγη τους. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, βιοκλιματικό, ενεργειακά αναβαθμισμένο, λειτουργικό και προσβάσιμο, με τις πλέον σύγχρονες υποστηρικτικές υποδομές και χρήσεις, κτιριακό συγκρότημα, που θα είναι έτοιμο να τους υποδεχθεί σε δύο χρόνια, έως το τέλος του 2025 στο Μαρούσι.

.

Οικιστικά Ακίνητα: Οι πρακτικές βιωσιμότητας στην κατασκευή τους φέρνουν αλλαγές

Η υιοθέτηση πρακτικών βιωσιμότητας στην κατασκευή ενός οικιστικού ακινήτου σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις αποτελεί βασικό κριτήριο για τις επενδύσεις στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς συνυπολογίζεται εξίσου σημαντικά στην αξία μιας κατοικίας όπως η τοποθεσία. Σε μια εποχή μάλιστα όπου η δυναμική του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα διατηρήθηκε και το 2023, γεγονός που αποτυπώνεται στην εξέλιξη διαφόρων δεικτών οικονομικής συγκυρίας, όπως το παραγόμενο προϊόν του κλάδου, οι επενδύσεις και η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα.

.

Eurobank Headquarters: Ένα σύγχρονο «πράσινο κτίριο» στο κέντρο της Αθήνας

Μια ακόμη σημαντική επένδυση στο κέντρο της Αθήνας ολοκληρώθηκε, ενισχύοντας την αναβάθμιση που συντελείται στο ευρύτερο αστικό τοπίο της περιοχής καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σειρά επενδυτικών πρωτοβουλιών που προέρχονται κυρίως από την τουριστική βιομηχανία. Πρόκειται για το κτίριο στη συμβολή των οδών Ομήρου 2 και Σταδίου 12, απέναντι από την Παλαιά Βουλή, που από τις αρχές του έτους στεγάζονται τα γραφεία ανώτατης διοίκησης της τράπεζας Eurobank.

.

Ανοχύρωτες οι πόλεις απέναντι στην κλιματική αλλαγή

Submitted by jmantzikos on Wed, 01/24/2024 - 07:48

Η σκέψη για την κλιματική αλλαγή τείνει να φέρνει αμέσως στο νου το λιώσιμο των πάγων, τις άνυδρες πεδιάδες, τις δασικές πυρκαγιές και τη βύθιση των τροπικών νησιών. Αλλά οι επιπτώσεις της αύξησης της θερμοκρασίας δεν θα γίνουν αισθητές μόνο στις ενδοχώρες.

Η Βαλένθια είναι η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2024

Από σήμερα, η Βαλένθια της Ισπανίας είναι επίσημα η Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2024, διαδεχόμενη το Τάλιν της Εσθονίας. Κατά την εναρκτήρια τελετή, η Δήμαρχος κ. María José Catalá θα παραλάβει την Πράσινη Βίβλο από τον Αντιδήμαρχο του Τάλιν κ. Tiit Terik.

.

Η Noval Property επαναπροσδιορίζει τον ρόλο των κτηρίων της μέσω της Τέχνης

Η Noval Property, πιστή στην εταιρική της φιλοσοφία, δημιουργεί χώρους με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Με αφετηρία τη γλυπτική σύνθεση “Gentility”, η Εταιρεία θα συνεχίσει να εντάσσει κι άλλα σύγχρονα έργα τέχνης στα κτήρια της, έργα προσβάσιμα όχι μόνο στους χρήστες των κτηρίων, αλλά και στους επισκέπτες τους και τους κατοίκους της πόλης. Έργα που θα ενισχύσουν την έννοια του τοπόσημου και θα αποτελούν σημείο αναφοράς για τις περιοχές που θα είναι εγκατεστημένα.

Σεβίλλη: Μια από τις πιο καυτές πόλεις της Ευρώπης καταφεύγει σε μια παλιά τεχνική για δροσιά

Οι δρόμοι της Σεβίλλης στη νότια Ισπανία ήταν τόσο ζεστοί τον Ιούλιο που ήταν σχεδόν αδύνατο να περπατήσεις σε εξωτερικούς χώρους. Καθώς οι θερμοκρασίες πλησίαζαν τους 45 βαθμούς Κελσίου, οι άνθρωποι προσπαθούσαν να βρουν καταφύγιο σε κλιματιζόμενα σπίτια, γραφεία και δημόσια κτίρια.

Ο μινιμαλισμός ως απάντηση στην κλιματική κρίση

Λίγα έπιπλα στο σαλόνι, λίγα πράγματα στα ράφια και λίγα μόνο ρούχα στη ντουλάπα: αν ψάξετε στο Instagram, θα βρείτε πολλούς λογαριασμούς μινιμαλιστών που παρουσιάζουν τον τρόπο ζωής τους και εμπνέουν τους ακολούθους τους να κάνουν ένα ξεκαθάρισμα, ενθαρρύνοντάς τους να δημοσιεύουν φωτογραφίες των πραγμάτων που (επιτέλους) κατάφεραν να αποχωριστούν: από ρούχα και μικροπράγματα μέχρι παλιές βαλίτσες, ποδήλατα και βιβλία ή δώρα που δεν τους άρεσαν ποτέ.

.

Σταϊκούρας: Πρότυπο βιοκλιματικό σχολείο το 3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας

Ένα νέο, σύγχρονο, καινοτόμο, βιοκλιματικό σχολικό κτίριο παρέδωσαν οι «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας. Πρόκειται για το 3ο Γυμνάσιο του Δήμου, στο οποίο με τη νέα χρονιά θα φοιτούν 360 μαθητές. Μάλιστα, στην οροφή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, υπάρχει φυτεμένο δώμα, που συντελεί στην ανάσχεση του φαινομένου της αστικής θερμικής νησίδας και στη βελτίωση του μικροκλίματος.

Η Trastor έχει το πρώτο πράσινο logistics center στην Ελλάδα

Tο υπερσύγχρονο συγκρότημα ψυχρής αποθήκευσης και διανομής που απέκτησε η Trastor A.E.E.A.Π. εντός του έτους, συνολικής επιφάνειας 22.234 τ.μ στον Ασπρόπυργο Αττικής, πιστοποιήθηκε με LEED στο επίπεδο SILVER γεγονός το οποίο το καθιστά το πρώτο πράσινο logistics center στην Ελλάδα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

.