αναδασωση

Η ΗELLENiQ ENERGY ολοκληρώνει τα κρίσιμα αντιδιαβρωτικά έργα στις καμένες δασικές εκτάσεις της Δυτικής Αττικής

Η HELLENiQ ENERGY, αντιλαμβανόμενη την κρισιμότητα της ταχείας παρέμβασης για την αναγέννηση των καμένων δασικών εκτάσεων της Δυτικής Αττικής, ανέλαβε άμεσα τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση της μελέτης, αλλά και την υλοποίηση των αντιδιαβρωτικών έργων, στο πλαίσιο του θεσμού του Αναδόχου Αποκατάστασης.

.

Πεντέλη: Τι προβλέπεται στη μελέτη αναδάσωσης του υπουργείου Περιβάλλοντος

Τη μελέτη για την πρότυπη αποκατάσταση – αναδάσωση των δασικών εκτάσεων που κάηκαν τον Ιούλιο του 2022 στην περιοχή της Καλλιθέας Πεντέλης παρουσίασαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς και η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, σε εκδήλωση που έγινε στο Δημοτικό Κατάστημα Πεντέλης  .

.

Η μελέτη συντάχθηκε με ευθύνη του υπουργείου Περιβάλλοντος και χρηματοδοτήθηκε με πόρους του ΕΣΠΑ.

«Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ»: Η πρώτη Ελληνική εφαρμογή που βάζεις το στίγμα σου εκεί που θέλεις να φυτευτεί ένα δέντρο

Η “Θέλω να ΠΡΑΣΙΝΙΣΩ” αποτελεί την πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών η οποία σου δίνει την δυνατότητα να τοποθετήσεις το δικό σου στίγμα ή στίγματα ελεύθερα και γρήγορα σε ένα συγκεκριμένο σημείο στην πόλη σου ή σε οποιοδήποτε σημείο στην Ελλάδα για την πιθανή του κάλυψη αργότερα με ένα δέντρο, από τους δήμους. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα μπορεί να χαρτογραφηθεί από πολίτες όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτως φύλου και δεξιοτήτων, μέσα από μια κινητή συσκευή ώστε να ενισχυθεί το αστικό πράσινο.

.

«Κλείδωσε» στο Ταμείο Ανάκαμψης το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης των 200 εκατ. ευρώ με «σφραγίδα» ΤΑΙΠΕΔ

«Κλείδωσε» στο Ταμείο Ανάκαμψης το έργο με τίτλο «ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΔΑΣΩΣΗΣ», ύψους σχεδόν 200 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά στην αναδάσωση 16.500 εκταρίων (165.000 στρεμμάτων) υποβαθμισμένων, από φυσικές καταστροφές, δασικών οικοσυστημάτων της ελληνικής επικράτειας με στόχο την αποκατάστασή τους, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προστασία του περιβάλλοντος και των υποδομών έναντι φυσικών καταστροφών.

.

Amazon: Νέα πρωτοβουλία αναδάσωσης των τροπικών δασών της Βραζιλίας

Η Amazon ανακοίνωσε την έναρξη του Agroforestry and Restoration Accelerator, ενός έργου αναδάσωσης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου στη Βραζιλία, σε συνεργασία με την παγκόσμια περιβαλλοντική οργάνωση The Nature Conservancy.

Σύμφωνα με την Amazon, η επένδυση θα στηρίξει 3.000 αγρότες μέσω της δημιουργίας μιας πιο βιώσιμης πηγής εισοδήματος και θα οδηγήσει στην απομάκρυνση έως και 10 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα έως το 2050 μέσω της αποκατάστασης των φυσικών τροπικών δασών.

248 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης ζητά το ΥΠΕΝ για το Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων

Την πρόταση για την ένταξη του έργου «Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων» προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης υπέβαλε και επισήμως χθες το ΥΠΕΝ προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο συνολικός προτεινόμενος προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 248.061.231,20 ευρώ.

Σύμφωνα με το σχέδιο προϋπολογισμού που υπέβαλε το ΥΠΕΝ, οι πιστώσεις ανά έτος κατανέμονται ως εξής:

Σπουδαία πρωτοβουλία Γιαννακόπουλου: «Η ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης»

Τη στιγμή που οι μεγάλες αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη προκαλούν τρόμο και συναγερμό στην Πυροσβεστική για νέα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε ό,τι έχει απομείνει από τον πράσινο πνεύμονα της Αττικής, η εταιρία ΒΙΑΝΕΞ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία.

Με ανακοίνωσή της η φαρμακοβιομηχανία τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη, μια ανάσα από την πύρινη λαίλαπα, κάνει γνωστό ότι θα στηρίξει την αναδάσωση της περιοχής.